PDA

Zobacz pełną wersję : Smak e-papierosa

karolinka756
29-09-2009, 22:30
Zastanawiam się nad kupnem e-papieroa, jednakże zastanawiam się nad jego smakiem. Podzielcie sie , proszę, wrażeniami na temat pierwszych wrażeń smakowych w waszym e-paleniu
pozdrawiam !

judge
30-09-2009, 07:11
Pierwszych wrażeń już nie pamiętam :) ale ostatnio zaciągnąłem się analogiem i mogę potwierdzić
że takiego smaku siana to w e-papierosie nie czuć...

Przyznam że trochę za dużo jest smaków liquidów, no ale tytoniowe-jabłko - smak podobny jak
z sishy. Co najważniejsze dla nałogowca to fakt odczuwania stratyfikacji z e-palenia takiej samej jak
z analogowego.

tomba
30-09-2009, 12:37
A ja pamiętam pierwsze wrażenie z palenia e-papierosa, bo pozostało mi do dzisiaj. To jest bajka :) Pewno, że na początku porównuje się do analogów i czegoś trochę brakuje, ale po około dwóch tygodniach zmienia się. Teraz to sobie nawet nie wyobrażam, jakbym miał zapalić śmierdziucha.

karolinka756
30-09-2009, 13:11
hmmm...brzmi zachęcająco, chyba jednak się skuszę na to e-cudo :)
a jakie smaki polecacie na sam początek ?

judge
30-09-2009, 13:13
Jakiś tytoniowy - Camel, MLB są dość ciekawe i obecne u wszystkich producentów.

dasko1964
30-09-2009, 19:08
Palę e-papierosy od 3 tygodni i nigdy nie wrócę do "śmierdzieli" Choć życie uczy NIGDY NIE MÓW NIGDY. Smak "miodzio" wrażenia estetyczno-zapachowe również Jeżeki chodzi o liquidy to jestem tradycjonalistą Żadnych doświadczeń Marlboro High z tego jestem zadowolony

http://baner.e-palarnia.pl/baner.php?id=157&ep=3

dexen
30-09-2009, 19:53
Próbowałem trzech smaków ColinsS:
* tytoniowe (MLB itd) -- zbyt intensywne (drapanie w gardle, mocny aromat) jak dla mnie
* wiśnia (cherry) -- mniej intensywne, ale mało wiśniowe, przez co mało interesujące Poszukam wiśni innego producenta, może będzie ciekawzza.
* mięta -- faktycznie smakuje miętą (plus odrobina tytoniu), zatem przy tym pozostałem :)

Gdzieś widziałem informację o liquidach silnie miętowych (nie mylić z `mocą' == ilością nikotyny); być może takie byłyby ciekawsze.

ubs
30-09-2009, 21:40
Mam trzech dostawcow menthol:
Colins
Mild
Trendy
wszystkie 18mg. Tak jak napisalem w tej kolejnosci smakuja.
Czekam teraz na miete od "inawery", zobacze jak bedzie smakowac
i chce zejsc od razu na LOW 6-8mg.

tomba
04-10-2009, 15:46
Przez 3 miesiące jechałem na Colinsowych, a teraz preferuję camela boge - więcej dymu. Do Colinsowych nie mam zastrzeżeń - no oprócz ceny. Moim zdaniem boge ma dobry stosunek ceny do jakości. Jak ktoś lubi cherry (a ja lubię), to Colinsowa jest chyba najlepsza. Zmieszałem sobie cherry Colinsa z cherry boge. A co tam :)

dasko1964
04-10-2009, 18:15
Ja jestem tradycjonalistą więc preferuję typowo tytoniowe liquidy , i tu według mnie MBL od Colinsa znacznie lepszy od Camela No ale to kwestia gustu Najważniejsze uciec od "śmierdzieli"

http://baner.e-palarnia.pl/baner.157.3.gif (http://baner.e-palarnia.pl/stat/157)

Grzegorz30
05-10-2009, 14:30
Camel zawiera duzo nikotyny,tu masz opis E-LIQUID CAMEL (http://www.mptech.com.pl/index.php?system_cms=8&k=8&s=0&f=&o=0&p=27)
mysle,ze jest w sam raz dla poczatkujacych e-palaczy.

szczuro
05-10-2009, 14:42
Camel zawiera duzo nikotyny,tu masz opis E-LIQUID CAMEL (http://www.mptech.com.pl/index.php?system_cms=8&k=8&s=0&f=&o=0&p=27)
mysle,ze jest w sam raz dla poczatkujacych e-palaczy.

tylko Camel zawiera dużo nikotyny....a to jakaś nowość

proponowałbym zajrzeć tutaj i poczytać - akurat smak danego liquidu, nie ma żadnego związku z zawartością nikotyny w liquidzie
http://forum.e-palarnia.pl/faq-najcze-ciej-zadawane-pytania/43-13-z-jak-zawarto-ci-nikotyny-s-kartrid-e-i-liquidy.html

Tusia
06-10-2009, 00:34
Prze pierwsze 1-2 dni możesz czuć smak opacznie, tzn. wszystko (tytoniowe) smakować może podobnie do suszonej śliwki. Potem to mija i czujesz już konkretne smaczki.

szczuro
06-10-2009, 08:15
Pierwszy smak, który paliłem to była wiśnia i czuć było wiśnie, drugim był camel i był tytoniowy - i ja nigdy /na szczęście/, żadnej szuszonej śliwki nie czułem - więc to też kwestia indywidualna.

Tusia
06-10-2009, 11:15
Piszę o tej śliwce bo pracując w sklepie i dając do pierwszej degustacji nowym e-palaczom smak tytoniowy (ja daję 3 -4 krople na siateczkę) i czysty, pusty ustnik...bardzo często mówią o tym smaku jakby suszonej śliwki.
To dosyć typowa reakcja nowych e-palaczy.

Kulfon42
10-10-2009, 16:25
Witam. No mama małe doświadczenie ,alemoje pierwsze wrażenia z e petkiem to tak jakby smak spalonej śliwki (a był zwykły tabako). Po pewnym czasie smaki wracają do normy.Teraz smakuję wiśnie i jest spoko. Mentol jest dla mnie za mocny bo zabija "smak" nikotynki w gardle. Jak wysmakuję inne smaki to dam relację.http://baner.e-palarnia.pl/baner.130.3.gif (http://baner.e-palarnia.pl/stat/130)

=CAMEL=
10-10-2009, 19:36
a ja mam troche inną opinie.kupiłem wczoraj malb high colinssa i powiem szczerze że dla mnie był bez smaku-ciekawe.ale teraz już zalałem wiśnią colinssa i smak jest już odczuwalny.do czego go porównać?wydawał mi sie bardzo znajomy i dokładnie jest on strasznie podobny do sziszy

a wracając do tematu pierwotnego-pierwsze doświadczenie to (na med) poczułem przy pierwszym zaciągnięciu że mi przycisnęło gardło(a paliłem paczke czerwonych dziennie)więc mocniej zbadałem temat i na następny dzień już nabyłem pena155 i ogólnie byłem w szoku bo paląc ep praktycznie nie chce ci sie wogóle palić normalnych papierosów.szczerze mówiąc to gdy częstowali mnie znajomi/brat itp to sobie zapaliłem ale bez entuzjazmu i wcale nie było to takie "fajne"-raczej chodziło o sentyment(lubie palić)

tak więc jeśli zastanawiasz sie czy zacząć przygode-tak.co ciekawe byłem strasznie negatywnie nastawiony na ep.

Salva52
19-10-2009, 19:47
Spróbuj jeszcze wkładu miętowego liquid cenowo prezentuje się podobnie do camela. Nie wiem czy trafie w gust,bo mentolowe akurat trzeba lubić,a nie każdemu smakują.

Hanka
07-11-2009, 11:53
Pierwsze wrażenia: słodko w ustach, po trzech dniach przyzwyczaiłam się, po dwóch tygodniach spróbowałam analoga - smród! Wydał mi się okropny i chyba już do nich nie wrócę. Preferuję liquidy camel i wiśnię Colinssa. Ostatnio kupiłam rm1 PENa i liquid o kosmicznym smaku "róży". Papieros na razie dobry, ale liquidu nie polecam, normalny odświeżacz powietrza :-)
Palę od miesiąca

majamsk
12-11-2009, 20:48
Mnie najbardziej odpowiada Camel Colinsa :)

dorob
17-11-2009, 22:17
Dopiero zaczynam e-palenie i już wiem, że śmierdziucha do ust nie wezmę. Używam liquidu MLB High. Smaczek klasa :) Jedna rzecz mi tylko nie leży, a mianowicie przy świeżym zalaniu i w pełni naładowanej baterii jest za mocny i mnie zatyka :)
Pozdrowerek.

stazar
19-11-2009, 17:13
Smakoszom mentalowych polecam pół na pół liquid colinsa i milda (oba 11mg). Lekko słodkawa mięta. Inaczej smakuje w M401(atomizer) a troche inaczej kabelek usb pass Bfree (kartomizer).
http://baner.e-palarnia.pl/baner.382.3.gif (http://baner.e-palarnia.pl/stat/382)

Texas
19-11-2009, 18:36
Pierwsze wrażenie? Odczucie kopa ... Smak który preferuje jest troche dziwny ale naprawde mi smakuje ;D Pepsi od Boge.

Merkava
05-01-2010, 21:01
Witam wszystkich, jestem na początku przygody z e-papierosem, jakoś tak mniej entuzjastycznie podchodzę do tematu :D. Dnia bez zwykłego Diesla (analoga) nie jestem w stanie zacząć. Smak trudno porównać z tradycyjnym papierosem, kupiłem Tr-108 i na początku miał liquid Marlboro smakował rzeczywiście jak śliwka ;). Nie sprawdzałem kolejnego kartridża gdyż chciałem się nauczyć jak uzupełniać e-papierosa. Wymieniłem watkę i napełniłem wiśnią Trendy. Smakuje rzeczywiście jak wiśnia ale jakoś tak mało dymiąca się mi wydaje, przynajmniej moich oczekiwań nie spełnia.
Moja opinię bierzcie raczej z przymrużeniem oka, jak napisałem powyżej bez pożądanego "bucha" z analoga, póki co sobie dnia nie wyobrażam, ale zamiast ponad paczkę pale od 3-5 papierosów (uważam to za swoisty sukces dla mnie - palenie analoga stawało się już powoli uciążliwe, szczególnie w pracy.)

Sam e-papieros TR-108 z liquidem wiśniowym tej samej marki przypomina mi nieco Fajkę z tytoniem Alsbro, wrażenie takie potęguje podobny "ustnik". Tak samo jak Fajką trudno się mi napalić (brakuje konkretnie mi dymu papierosa w płucach) ale z głodu nikotynowego nie umrę. Możliwe że źle mam dobrany liquid dla siebie ;)

luczaj5
09-01-2010, 11:38
Witam wszystkich.Od nie dawna i ja spróbowałam e-palenia.Na początku nie bardzo byłam przekonana.Okazało się , że atomizer nie działał jak należy.Dopiero jak kupiłam inny model to się okazało , że faktycznie dymi. Poszłam z reklamacją na ten pierwszy model i dostałam od razu nowy.No i super - ale nie długo. Obydwa modele coś mniejsze dymienie - pomoc ???
dopiero w internecie znalazłam informację , że atomizery się czyści.Moim zdaniem takie podstawowe informacje powinny być napisane w instrukcjach oraz i sprzedawcy powinni informować . wszystko skończyło się ok - na szczęście jest internet.

WuKwas
16-02-2010, 05:26
A ja Was czytam i wciąż nie mogę się nadziwić, że czujecie smaki!
Dotychczas próbowałem:
1. janty- MLB i CHE (oba high), MLB (zero)
2. trendy- CAM (h i m), CREAM (m), MLB (m)
3. collins - tobacco

Praktycznie we wszystkich za wyjątkiem cream po pierwszych 2-3 "papierosach" smak staje się ten sam = żaden...

Przyznam, że już mnie to trochę irytuje. W "życiu analogowym" paliłem Westy Ice i owszem- jak zapaliłem innego papierosa to od razu czułem zmianę smaku, potem wracając do westa znów zmianę. Po czasie, jakby mi smak powszedniał ale go czułem! A tu nie. Tu mam dym i czasem troszkę liquidu albo przypalonej waty...

Czekam na 3 smaki z Boge- może one będą dostatecznie wyraźne abym trafił w swoje ale nie będę ściemniał, że jakoś szaleję z powodu smaku e-papka.
Faktem jest, że przy porównaniu z analogiem to jakby raz stać koło dwusuwa aby za chwilę wsadzić nos w rurę hybrydowca ;)

eser
16-02-2010, 06:42
Ze smaków tytoniowych spróbuj Cigar i MIld-seven (24mg ) Casablanki ( Dekang )

Riccardo
16-02-2010, 08:34
WuKwas, ja również nie czuję smaku, w każdym razie, takiego na języku. Tym w paszczy. Dla mnie to bardziej aromat. Co oczywiście jakoś niespecjalnie mi przeszkadza. :)
Co do papierosowego zajzajeru - zdecydowanie i nie odmiennie polecam Benson&Hedges. Typowe kiepy :D

tomba
16-02-2010, 08:49
A ja Was czytam i wciąż nie mogę się nadziwić, że czujecie smaki!

A jakiego Ty masz e-p? Nie wszystkie dobrze oddają smaki.

Kszywho
16-02-2010, 08:50
Jak nie czujecie smaków to spróbujcie dodać do liquidu aromat pieczonego kurczaka. Gwarantuje że ten smak pozostanie wam w ustach przez tydzień!!!:D

PXE
16-02-2010, 09:38
Ja już chyba paliłem i piłem wszystkie liquidy, ze smakami różnie bywało.
Jestem miłośnikiem mięty, różne cuda już wyprawiałem z mieszaniem liquidów i aromatów, najbardziej przypadło mi do gustu cappuccino, ale...

Smak i ogólnie przyjemność z palenia czuje dopiero przy liquidach min. 24mg
Każdy liquid muszę wzmacniać aromatem.

Odwrotnie jest jak pale na kartomizerach z KR na USB, tam to mi paszczę wywala na wylot :) muszę rozcieńczać liquid i smak.

WuKwas
17-02-2010, 07:47
A jakiego Ty masz e-p?

Janty, Kissbox.

tomba
17-02-2010, 08:20
No to peny słabiej oddają smaki niż maluszki - pod warunkiem, że ten Twój to pen. Musiałbyś jeszcze doprecyzować, bo są Janty Kissbox Yentl i Classic

WuKwas
17-02-2010, 11:16
No to peny słabiej oddają smaki ...
Tak, to pen, Classic. No to wszystko jasne teraz :)

Lemur
17-02-2010, 12:11
Podobnie ,jak kolega,wciąż szukam przyjemności z e-palenia. Ale jak dotąd nie znalazłem swojego smaku. Po prawie miesiącu e-palenia mojego m 401,dalej uważam ,że e palenie to tak jak " całowanie sie przez szybe".Pale te cudo,pociągne sobie raz ,może dwa razy na godz. Więcej nie mogę ,bo zaraz odczuwam suchość w ustach ,nosie,dopada mnie seryjne kichanie....Próbowałem na glikolu i na glicerynie. Aby poczuć smak papierosa musze sobie zapalić tradycyjnego..i wtedy rzeczywiście mam uczucie satysfakcji. Że śmierdzi??? Ćóz idę na balkon. Na plus e -papierosa zaliczam to ,że analogów spale zamiast paczki ,tylko 6-7 szt dziennie. Ale te 7 szt teraz zaczynają mi smakować.
Tak więc szanując wypowiedzi innych użytkowników ,jak na razie dla mnie e -papieros to zwykły inhalator narkotyku jaką jest nikotyna...coś a'la wąchanie kleju butaprenu ,albo zamiast picia alkoholu wdychanie oparów spirytusu....Tyle spostrzeżeń po moim miesiącu e -palenia. Może za miesiąc wrażenia będą lepsze.... Może komuś nie spodoba sie to co pisze ,ale uważam ,że trzeba pisać o plusach i minusach e-palenia , unikać wazeliniarstwa,owczego pędu, popadania w ślepy samozachwyt. Tak więc proponuje adminom założyć temat O tym co denerwuje mnie w e papierosach ,czego nie dają e-papierosy...słowem" dział krytyki e -papierosa". Forum jest świetne,ludzie fajni ,ale dla pełnego obrazu i zachowania równowagi moim zdaniem powinien być tak dział,bo każdy medal ma dwie strony

To są moje subiektywne spostrzeżenie i proszę nie odnosić ich do siebie

zucek777
07-03-2010, 14:43
ja nie mogłem rozstac sie ze smakiem smierdziela. Obecnie po 7 dniach walki (od 7 dni mam e - fajke) od 2 dni nie miałem analoga w ustach co jak na mnie to sukces. paliłem 20 i wiecej dziennie a od kiedy mam e - papierosa popalałem do 3 analogów dziennie. Od 2 dni nie mam paskudstwa w ustach

WuKwas
13-03-2010, 12:08
Ja się chyba wreszcie połapałem w smakach... Znalazłem te swoje. OK, są inne, nie tak "papierosowe" jak analogi. Ale chcę tu się podzielić pewnym, innym spostrzeżeniem.
Paliłem analogowo Westy Ice, dość specyficzne w smaku papierosy. Czasem kogoś częstowałem to mówił, że to taki "mentol nie mentol", dla mnie to był po prostu Ice. Jednak gdy zdarzało mi się nie kupić tych fajek a inne, bo akurat nie było to czułem różnicę smaku. Powrót do Ice-ow też inaczej smakował. Teraz mam to samo z liquidami- pierwsze dwa, trzy "papierosy" mają smak, który potem powszednieje.
Mało tego! Ostatnio złapałem "analogowy ciąg" i paliłem różne świństwa- cienkie, grube, zwykłe, mentolowe... Smaki się zacierały po dwóch, trzech sztukach tak jak przy e-faju.
Dlatego dałem sobie spokój z szukaniem smaków. Wiem co mi pasuje i już. Po ciągu analogowym pozostał smród na ubraniach a w uszach gderanie "lepszej połówki"...

nessie
13-03-2010, 21:51
Dziś przeczytałam na drugim forum, że liquid Regular z Poltiko przypomina Westy Ice. Tak tylko piszę, bo akurat oba posty przeczytałam prawie razem.

Riccardo
14-03-2010, 12:07
Dziś przeczytałam na drugim forum, że liquid Regular z Poltiko przypomina Westy Ice. Tak tylko piszę, bo akurat oba posty przeczytałam prawie razem.

A kto robi ten płyn? Bo ja w Regular od Farsee wyczuwam nutkę mięty.

reed
14-03-2010, 12:23
A kto robi ten płyn? Bo ja w Regular od Farsee wyczuwam nutkę mięty.

Producent: FARSEE TECHNOLOGY CO., LTD
MUZEUM ELEKTRONICZNYCH PAPIEROSÓW (http://ep-muzeum.comze.com/test/index/viewpage.php?page_id=46)

judge
15-03-2010, 08:10
Riccardo: Wszystkie informacje o liquidzie Farsee w Przewodniku (http://forum.e-palarnia.pl/liquidy/80-farsee.html) :)