Zobacz pełną wersję : 2 pytania
1)JA-palę papierosy mentolowe ponad 20 lat po 30-40szt.dziennie...czy jest taki typ,model e-papierosa,który zastąpi mi te wstrętne śmierdziele...taki "mały-a wytrzymały,zgrabny-ale z potężnymi akumulatorami:)i do tego jeszcze z dymkiem-do odżywiania duszy i ciała ale aby na "życie" trochę kasy w portfelu zostawało.2)MAMA-pali od zawsze:) 30-40szt.dziennie-tzw.popularne-śmierdzące na kilometr:))...czy jest dla takiej lokomotywy jakiś taki "e-popularny" bez smrodu...ale z dymkiem parowozu:).Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi-którymi e-papierosami zamienię najszybciej te tradycyjne wypalacze kieszeni...i płuc i....Mało awaryjne-proste w obsłudze-zwłaszcza te dla MAMY,a kolor-obojętne.
A czy dla Ciebie kształt ma znaczenie?
Bo jeżeli tak to ciężko będzie znaleźć "małego wytrzymałego e-papierosa" - ze względu na wielkość baterii.
Dla Mamy proponuję któregoś z papierosów z kartomizerem (`dwuczęściowe' w odróżnieniu od klasycznych trzyczęściowych) -- mniej (brak?) pracy nad napełnianiem, prawie że bezobsługowy. Np. ColinsS AGE.
Ja palilem jeszcze pare dni temu okolo 40 papierosow dziennie . menthol LD -od 2 dni mam epapierosa Trendny 108--http://forum.e-palarnia.pl/modele/248-trendy-108-a.html i powiem ci tak. Jestem zadowolony ale oczywiscie do tego zakupilem liquid Miete. Wrazenia niesamowite nawet lepszy smakowo niz orginalne analogi ktore palilem od dluzszego czasu.A dlaczego wybor Trendy 108 --jest prawda ze jest dla extremalnych palaczy ,narazie wystarcza mi w zupelnosci. bateria wystarcza okolo 18-24h oczywiscie nie nonstop palenia ale dosc czesto ,dobrze dymi i czuje zaspokojenie nikotynowe a to jest wazne dla takich palaczy ktorzy duzo wypalali.
Dziękuję za szybką odpowiedż....junge-dopowiem,że ta wielkość=długość np.e-penów nie jest mi aż tak bardzo straszna-cóż trudno...ale musi być poręczny tzn.lekki i wytrzymały...dexen-dzięki-ja też tak ku tym dwuczęściowych się skłaniam...ale czy dobre są te collinsy-dopracowane i bezpieczne,bo gdzieś czytałam,że są awaryjne i czasem ten płyn podcieka czy coś takiego...Azazel-ooo to już konkretniejszy typ ale muszę dokładnie poczytać co to jest i nie wiem czy mam gdzieś blisko sklep z tym typem.Dzięki serdeczne-za podpowiedzi-poczytam jeszcze bo MILD mam blisko...a jeszcze-jak to BABKA:)- chcę taką ładowarkę w papierośnicy i tak powoli ale systematycznie kompletować-eleganta-noo czytałam,że takie "różności" są ale z czym i co działa lub/i może działać?
StaryChemik
18-10-2009, 23:12
Nie używałem Colinssa, mam BFREE - i jestem od 2 tygodni zadowolony.
Zero problemów.
Mirek
Potężne akumulatory to tylko: e-papierosy typu PEN oraz ColinsS Age lub BFREE
można jeszcze pomyśleć nad Janty Stick - tego ostatniego nie mam bazuje na wypowiedziach innych.
e-papieros typu PEN ma już wyrobioną opinie w środowisku e-palaczy i jak dba się o niego to potrafi
długo i bezawaryjnie działać.
Age i BFREE są bardzo zbliżynymi konstrukcjami dwuczęściówek, ogromne baterie (takie jak w PENach)
i do tego kartomizer stawiaja je jako dużą konkurencje dla PENów.
Janty Stick - nie wygląda jak papieros, ale dymi soczyście - pasują do niego atomizery prawie od wszystkich PENów.
Wydaje mi sie,że Trendy108 będa najlepsze. Dokup do tego liquid miętowy i będzie w sam raz. Dymek będzie się unosił a zapach zniknie.
Tylko że liquid mietowy ma duża zawartość nikotyny.
(...) Tylko że liquid mietowy ma duża zawartość nikotyny.
Czemu miętowy miałby być mocniejszy? O_o
Na ile wiem, dostępne są w takich samych mocach (np: high, medium, low, zero) jak pozostałe smaki...
Bardzo serdecznie dziękuję za zdmuchiwanie tych kłębów dymiącego smrodu analogów znad mojej głowy-bo czytając różniste opisy e-petków w sklepach to człek zielony tylko mózg dodatkowo zaczadza:)i całkiem głupieje...a to każdy e-papieros będzie CHYBA lepszy niż wagonami wypalane przez lata czadowniki...ale wybrać mogę TYLKO 1szt.Judge-rozjaśniłeś mi niebo-dzięki...teraz wiem czego mogę szukać...Dzisiaj poszłam sprawdzić jak te MILD PENY wygłądają-bo tylko te mam w dostępności-namacalnej:)...noo ekstra wygląd ale no nie wiem...bo nikt z Was-doświadczonych nie podpowiada-dobre dla mnie:(...dlaczego?Dzięki i czekam na każdą wskazówkę-co z czym zadziała jeżeli skuszę się-bo to dość blisko domu-na milda...Pozdrawim wszystkich.
Mildowe peny zawsze poleca nasz kolega ukrywający się pod ksywką "jestemhappy".
Można mu wierzyć. Napisz zresztą do niego na PW, to może coś Ci podpowie.
Niestety ten Mild odpadł,ponieważ po kilku chwilach łeb mi rozsadzało...JA-to nie ten smak zaś MAMA cyt."nie chce długopisa":)...Znalazłam Collinssa-byłam,spróbowałam i Age-ciężki i mało poręczny...Tym to JA się nie napalę tylko nadżwigam:).Odpada...Co podpowiecie nam w takiej sytuacji.Czy jest dla nas jeszczcze jakaś szansa,czy do końca życia-skracanego-pozostaną nam już tylko te śmierdziele:(((.Ten pomysł,że mały będzie lekki przy Collinssach Age-nie jest prawdziwym-Pen jest za długi chociaż chyba lżejszy się wydaje w trzymaniu.Co teraz????
Niestety ten Mild odpadł,ponieważ po kilku chwilach łeb mi rozsadzało...
Z mocny liquid - chyba że Mildowe Peny znowu ciężko się zaciągają...
JA-to nie ten smak zaś MAMA cyt."nie chce długopisa":)...Znalazłam Collinssa-byłam,spróbowałam i Age-ciężki i mało poręczny...Tym to JA się nie napalę tylko nadżwigam:).Odpada...Co podpowiecie nam w takiej sytuacji.Czy jest dla nas jeszczcze jakaś szansa,czy do końca życia-skracanego-pozostaną nam już tylko te śmierdziele:(((.
Na początku tylko odrzuca wygląd PENa, później człowiek się przyzwyczaja do jego wymiarów.
Ciężki? coś za coś, duża bateria + duży wkład = długie bezobsługowe e-palenie.
Trzymanie jakiegokolwiek e-papierosa w buzi potrafi "wystawić szczęnke" :)
Ten pomysł,że mały będzie lekki przy Collinssach Age-nie jest prawdziwym-Pen jest za długi chociaż chyba lżejszy się wydaje w trzymaniu.Co teraz????
Możesz spróbować z mniejszymi e-papierosami z typu -> micro lub super mini
ale weź pod uwagę że mają mniejsze baterie i mniejsze wkłady przez co częściej będzie trzeba
ładować baterie i wkład.
powodzenia