PDA

Zobacz pełną wersję : 2 pytania

cziki
17-10-2009, 23:18
1)JA-palę papierosy mentolowe ponad 20 lat po 30-40szt.dziennie...czy jest taki typ,model e-papierosa,który zastąpi mi te wstrętne śmierdziele...taki "mały-a wytrzymały,zgrabny-ale z potężnymi akumulatorami:)i do tego jeszcze z dymkiem-do odżywiania duszy i ciała ale aby na "życie" trochę kasy w portfelu zostawało.2)MAMA-pali od zawsze:) 30-40szt.dziennie-tzw.popularne-śmierdzące na kilometr:))...czy jest dla takiej lokomotywy jakiś taki "e-popularny" bez smrodu...ale z dymkiem parowozu:).Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi-którymi e-papierosami zamienię najszybciej te tradycyjne wypalacze kieszeni...i płuc i....Mało awaryjne-proste w obsłudze-zwłaszcza te dla MAMY,a kolor-obojętne.

judge
18-10-2009, 09:54
A czy dla Ciebie kształt ma znaczenie?
Bo jeżeli tak to ciężko będzie znaleźć "małego wytrzymałego e-papierosa" - ze względu na wielkość baterii.

dexen
18-10-2009, 17:41
Dla Mamy proponuję któregoś z papierosów z kartomizerem (`dwuczęściowe' w odróżnieniu od klasycznych trzyczęściowych) -- mniej (brak?) pracy nad napełnianiem, prawie że bezobsługowy. Np. ColinsS AGE.

Azazel
18-10-2009, 19:00
Ja palilem jeszcze pare dni temu okolo 40 papierosow dziennie . menthol LD -od 2 dni mam epapierosa Trendny 108--http://forum.e-palarnia.pl/modele/248-trendy-108-a.html i powiem ci tak. Jestem zadowolony ale oczywiscie do tego zakupilem liquid Miete. Wrazenia niesamowite nawet lepszy smakowo niz orginalne analogi ktore palilem od dluzszego czasu.A dlaczego wybor Trendy 108 --jest prawda ze jest dla extremalnych palaczy ,narazie wystarcza mi w zupelnosci. bateria wystarcza okolo 18-24h oczywiscie nie nonstop palenia ale dosc czesto ,dobrze dymi i czuje zaspokojenie nikotynowe a to jest wazne dla takich palaczy ktorzy duzo wypalali.

cziki
18-10-2009, 23:03
Dziękuję za szybką odpowiedż....junge-dopowiem,że ta wielkość=długość np.e-penów nie jest mi aż tak bardzo straszna-cóż trudno...ale musi być poręczny tzn.lekki i wytrzymały...dexen-dzięki-ja też tak ku tym dwuczęściowych się skłaniam...ale czy dobre są te collinsy-dopracowane i bezpieczne,bo gdzieś czytałam,że są awaryjne i czasem ten płyn podcieka czy coś takiego...Azazel-ooo to już konkretniejszy typ ale muszę dokładnie poczytać co to jest i nie wiem czy mam gdzieś blisko sklep z tym typem.Dzięki serdeczne-za podpowiedzi-poczytam jeszcze bo MILD mam blisko...a jeszcze-jak to BABKA:)- chcę taką ładowarkę w papierośnicy i tak powoli ale systematycznie kompletować-eleganta-noo czytałam,że takie "różności" są ale z czym i co działa lub/i może działać?

StaryChemik
18-10-2009, 23:12
Nie używałem Colinssa, mam BFREE - i jestem od 2 tygodni zadowolony.
Zero problemów.

Mirek

judge
19-10-2009, 14:01
Potężne akumulatory to tylko: e-papierosy typu PEN oraz ColinsS Age lub BFREE
można jeszcze pomyśleć nad Janty Stick - tego ostatniego nie mam bazuje na wypowiedziach innych.

e-papieros typu PEN ma już wyrobioną opinie w środowisku e-palaczy i jak dba się o niego to potrafi
długo i bezawaryjnie działać.

Age i BFREE są bardzo zbliżynymi konstrukcjami dwuczęściówek, ogromne baterie (takie jak w PENach)
i do tego kartomizer stawiaja je jako dużą konkurencje dla PENów.

Janty Stick - nie wygląda jak papieros, ale dymi soczyście - pasują do niego atomizery prawie od wszystkich PENów.

Salva52
19-10-2009, 18:56
Wydaje mi sie,że Trendy108 będa najlepsze. Dokup do tego liquid miętowy i będzie w sam raz. Dymek będzie się unosił a zapach zniknie.
Tylko że liquid mietowy ma duża zawartość nikotyny.

dexen
19-10-2009, 20:07
(...) Tylko że liquid mietowy ma duża zawartość nikotyny.

Czemu miętowy miałby być mocniejszy? O_o

Na ile wiem, dostępne są w takich samych mocach (np: high, medium, low, zero) jak pozostałe smaki...

cziki
19-10-2009, 22:55
Bardzo serdecznie dziękuję za zdmuchiwanie tych kłębów dymiącego smrodu analogów znad mojej głowy-bo czytając różniste opisy e-petków w sklepach to człek zielony tylko mózg dodatkowo zaczadza:)i całkiem głupieje...a to każdy e-papieros będzie CHYBA lepszy niż wagonami wypalane przez lata czadowniki...ale wybrać mogę TYLKO 1szt.Judge-rozjaśniłeś mi niebo-dzięki...teraz wiem czego mogę szukać...Dzisiaj poszłam sprawdzić jak te MILD PENY wygłądają-bo tylko te mam w dostępności-namacalnej:)...noo ekstra wygląd ale no nie wiem...bo nikt z Was-doświadczonych nie podpowiada-dobre dla mnie:(...dlaczego?Dzięki i czekam na każdą wskazówkę-co z czym zadziała jeżeli skuszę się-bo to dość blisko domu-na milda...Pozdrawim wszystkich.

tomba
20-10-2009, 14:24
Mildowe peny zawsze poleca nasz kolega ukrywający się pod ksywką "jestemhappy".
Można mu wierzyć. Napisz zresztą do niego na PW, to może coś Ci podpowie.

cziki
25-10-2009, 18:29
Niestety ten Mild odpadł,ponieważ po kilku chwilach łeb mi rozsadzało...JA-to nie ten smak zaś MAMA cyt."nie chce długopisa":)...Znalazłam Collinssa-byłam,spróbowałam i Age-ciężki i mało poręczny...Tym to JA się nie napalę tylko nadżwigam:).Odpada...Co podpowiecie nam w takiej sytuacji.Czy jest dla nas jeszczcze jakaś szansa,czy do końca życia-skracanego-pozostaną nam już tylko te śmierdziele:(((.Ten pomysł,że mały będzie lekki przy Collinssach Age-nie jest prawdziwym-Pen jest za długi chociaż chyba lżejszy się wydaje w trzymaniu.Co teraz????

judge
25-10-2009, 19:18
Niestety ten Mild odpadł,ponieważ po kilku chwilach łeb mi rozsadzało...

Z mocny liquid - chyba że Mildowe Peny znowu ciężko się zaciągają...

JA-to nie ten smak zaś MAMA cyt."nie chce długopisa":)...Znalazłam Collinssa-byłam,spróbowałam i Age-ciężki i mało poręczny...Tym to JA się nie napalę tylko nadżwigam:).Odpada...Co podpowiecie nam w takiej sytuacji.Czy jest dla nas jeszczcze jakaś szansa,czy do końca życia-skracanego-pozostaną nam już tylko te śmierdziele:(((.

Na początku tylko odrzuca wygląd PENa, później człowiek się przyzwyczaja do jego wymiarów.
Ciężki? coś za coś, duża bateria + duży wkład = długie bezobsługowe e-palenie.
Trzymanie jakiegokolwiek e-papierosa w buzi potrafi "wystawić szczęnke" :)

Ten pomysł,że mały będzie lekki przy Collinssach Age-nie jest prawdziwym-Pen jest za długi chociaż chyba lżejszy się wydaje w trzymaniu.Co teraz????

Możesz spróbować z mniejszymi e-papierosami z typu -> micro lub super mini
ale weź pod uwagę że mają mniejsze baterie i mniejsze wkłady przez co częściej będzie trzeba
ładować baterie i wkład.

powodzenia