| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Do bazy zawszę dodaje 10% gliceryny, po przegryzieniu smak i dym były OK. Poprzednia skończyła się więc kupiłem w aptece nową "Gliceryna apteczna 86%" (od poprzedniej różni się firmą i naklejką na buteleczce). Rozrobiłem 6 próbek z gliceryną i 6 próbek bez gliceryny. Na pierwsze testy poszły próbki bez gliceryny, smak i dym OK. Potem próbki z gliceryną, coś nie halo, smak jakiś płaski i znikome ilości dymu. Sprawdziłem czy nie pomyliłem oznaczeń, próbki i oznaczenia OK, więc niema mowy, że pomieszałem coś. Jak to możliwe, że próbki z gliceryną słabiej dymią ? Ilości dymu są znikome. Pierwszy raz się z tym spotykam. Sprawdzałem datę ważności gliceryny, smak, zapach, konsystencje - tak jak poprzednia.
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ciekawe co to było. Przygotuj próbki nr 3. Koniecznie gliceryna innej firmy. I próbki 1. baza, 2. gliceryna 5%, 3. gliceryna 10 %. Co do spłaszczenia smaku to się zgadzam - może tak sie zdarzyć. Ale słabiutki dym to inna sprawa. Jak sam wiesz, ja lubiłem dobijać gliceryną. Lubiłem bo u mnie po zmianie gliceryny, też coś nie wyszło i teraz nie daje jej wcale, albo prawie wcale. Dodatkowo dodaj tej obecnej gliceryny (10 %), do jakiegoś gotowego liquidu i zobacz jak będzie. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
To jest bardzo dziwne, ja przerobiłem już kilka buteleczek gliceryny aptecznej 86% z różnych firm, między innymi "Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o. Pabianice", "Laboratorium Galenowe Olsztyn Sp. z o.o." i nie zaobserwowałem różnicy w dymieniu, wydaje mi się niemożliwe aby były różnice w glicerynach aptecznych 86% od róznych firm. PXE, podaj producenta tej gliceryny na której gorzej Ci dymi.
__________________ Niebiański Czajniczek patron e palaczy, niech Jego Moc zawsze będzie z nami.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Podmiot odpowiedzialny: Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o. Ul. Partyzancka 133/151 95-200 Pabianice Gliceryna 30g Glycerolum 86% Glicerynę mieszam z bazą z TL 24mg. Nie wiem z jakiej firmy miałem poprzednią glicerynę, ale nie było tego efektu na bazie z TL.
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Przerobiłem już trzy buteleczki gliceryny z tej firmy i wydaje mi się że jest ok, nie gorsza od innych, tak że nie rozumiem dlaczego u Ciebie jest z nią coś nie tak ?
__________________ Niebiański Czajniczek patron e palaczy, niech Jego Moc zawsze będzie z nami.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
No to już nic nie rozumiem... Z rana odebrałem paczki, baza 36mg z TL, gliceryna z Inawey. Zmieszałem glicerynę (Aflofarm) z bazą 36mg TL, dymi przyzwoicie, zmieszałem glicerynę z Inawery z bazą 24mg z TL, również dymi. "Czary z mleka" - czemu gliceryna z Aflofarm nie dymi na bazie 24mg z TL ? ![]() Jeżeli ktoś z Was ma bazę 24mg z TL i glicerynę z Aflofarm, proszę o sprawdzenie.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Do swoich liquidów używam dokładnie takich samych komponentów i tych samych firm, dymią, żadnych problemów. Zrobiłem dzisiaj próbę z gliceryną apteczną innej firmy (PPF HASCO-LEK S.A.z Wrocławia) bo z „Aflofarmu” wczoraj się skończyła, żadnej różnicy.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Sprawdziłem produkt: Aflofarm Farmacja Polska Sp. z o.o. Ul. Partyzancka 133/151 95-200 Pabianice Znikło już pół buteleczki - dymi jak należy. Dolewam ok 1/3 do 30ml liquidu z ECIS. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
ja miałem podobny problem jak dodawałem glicerynę do polepszenia dymienia... mój problem pojawił się gdy miałem glicerynę "do użytku zewnętrznego" przy poprzedniej "do użytku wewnętrznego" nie miałem problemu z dymieniem i płaskim smakiem
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
@maly jaka to do użytku wewnętrznego? Połykania? Wszystkie apteczne które miałem były do użytku zewnętrznego. Na co to był lek?
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| baza, dym, ecis, ego, gliceryna, kartridż, liquidu, nie dymi, problem, smak, słabo dymi, zdrowie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |