|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
witam od pewnego czasu używam liqudu własnej roboty ![]() jest to "baza" do której dodaje odrobine 2-5% gliceryny i glikolu jesli potrzebuje mniejszej mocy zauwazyłem że płyn jest bardzo rzadki i czesto z tego powodu zalewam atomizer/tankomizer czym zageścić liquid aby ten problem znikł pozdrawiam //Thaniell: temat przeniosłem z : Ogólna Dyskusja o E-paleniu - E-Palarnia - Wszystko o Elektronicznych Papierosach - Tematyczne forum o e-paleniu i e-papierosach Ostatnio edytowane przez Thaniell ; 10-05-2011 o 12:21 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
najprościej jest użyć gliceryny roślinnej o stężeniu 99,5% choć ja dodaje jej więcej, niż 2-5%, które podałeś, tylko raczej nie przekraczam zawartości 15% gliceryny na mieszaną butelkę Ostatnio edytowane przez Thaniell ; 10-05-2011 o 12:34 Powód: literówka |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
a z drugiej beczki? jeżeli liquid jest za gęsty/lepki to jak można to zmniejszyć? dodałem odrobinę spirytusu ale nadal za gęsty dla ego-t i nie nasiąka jak trzeba. Mam bazę dirty neutral i aromaty od inawery
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
najprościej jest rozrzedzić liquid spirytusem spożywczym, bez zbytniej straty na sile zalecana ilość to 2 krople na każde 5ml gotowego liquidu po dodaniu spirytusu dobrze wymieszaj liquid i odstaw na 2-3 godzinki, bo dopiero po czasie liquid straci na lepkości.W razie konieczności efekt powtórzyć, choć nie sądzę żeby była taka potrzeba.Pozdrawiam |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
, czekam kilka godz ew. na drugi dzien sprawdzam i dolewam znow jak trzeba. I daje rade .Pozdrawiam |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| liquid, mieszanie_liquidów |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |