| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Aternatywy do palenia dyskusje o wszelkich alternatywach zażywania nikotyny |
| Zobacz wyniki ankiety: Czy zażywasz tabakę, snus ? | |||
| Tak. | | 17 | 22.97% |
| Nie. | | 28 | 37.84% |
| Nie mam zamiaru. | | 25 | 33.78% |
| Chciałbym/chciałabym spróbować. | | 4 | 5.41% |
| Głosujących: 74. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Witam Serdecznie ![]() Z tego co mogę polecić z wyrobów tytoniowych nie do palenia to całkiem śmiało polecam tabakę oraz snus. Oczywiście wszystko zależy od tego czy przy zakupie dokonamy dobrego wyboru. Z tabak osobiście polecam gawith apricot (chyba najbardziej rozpowszechniona), i w zasadzie większość produktów Poschl Tabak. Stanowczo na początek nie polecam najbardziej popularnego Red Bulla, ewidentnie za mocny "kop" jak na początek. Dla koneserów polecam Bernarda ![]() A snus to tytoń który zażywamy za pomocą włożenia torebki lub luźnego "pakunku" pod górną lub dolną wargę. Polecam snus Thunder. Natomiast nie polecam snusa Knox. Obie opcje uważam za ciekawe sprawdzenia. Sam często snufam, zażywam snus. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez e-cig ; 14-12-2009 o 20:47 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ja z tabak mogę polecić wszystkie ozony marki poschl. Sa słodkie i delikatne ale zarazem dają dużą dawkę nikotyny
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ale dlaczego zachwalacie snus, czy tabake ?? Moglem to zazywac i wolalem palic analogi. Teraz jak pale ep juz nawet analogi mi nie podchodza, wiec na forum ep takie zachwalanie wydaje mi sie nie na miejscu
__________________ M401,TR-108x3,Bfree,Joye510,KR808-1,808d i rozne mody. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Niestety Tabaka w mojej opinii nie zastąpi palenia. Pozostanie ciągle obok papierosa. Sam sporo używam bo jestem Kaszubem a jest to dla nas dość normalne. Snuf jest niezwykle popularny w Szwecji i wiem ze pozwala na odstawienie tytoniu tylko że uzależnia tak potężnie iż połowa Skandynawii pluje tytoniem jak na dzikim zachodzie .
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Snus i tabaka to niby alternatywa dla papierosów. Nie dają żadnego dymu i przyjemności z zaciągania, a z tego co się orientuje, snus na pewno, zawierają większe ilości nikotyny niż papierosy. Po co więc, ładować się w coś takiego?
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ja tutaj nic nie bede polecal,a probowalem pewnie jak wieszosc Was juz praktycznie wszystkiego.Tabaka byla za bardzo inwazyjna jesli chodzi o moj organizm,wiec alternatywa zadna.Nie ma to jednak jak e-petek z cala gama mocy i smakow.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Faktycznie, dziwny temat. Trochę jakby na forum piwoszy robić ranking wódek, jak komuś chce się uzyskać szybciej szum w głowie.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
według mnie tak naprawdę dla analogów jedyną alternatywą jest e-p, choćby ze względu na dymek , zaciągnięcie się nim oraz co jest podstawą dla wielu palaczy zajęcie dla rąk
__________________ [
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Jaka jest różnica w sondzie między opcją NIE a NIE MAM ZAMIARU ? Jak ktoś wybierze NIE, to można założyć że jednak taki zamiar (w przyszłości) będzie miał ?. Albo jak wybierze NIE MAM ZAMIARU to jednak hm.. nie jest na nie ? Aha, już kumam, NIE MAM ZAMIARU jest bardziej definitywna, ostateczna..Opcja na NIE sugeruje że może kiedyś jednak, kto wie... Można by jeszcze dodać TAK ALE CHCE PRZESTAĆ Sorry z offftop, chciałem jeszcze palnąć coś głupiego przed snem, lepiej mi się wtedy zasypia, idę napełnić mojego kofanego EGO-T .
__________________ Ostatnio edytowane przez bogdanor ; 10-10-2011 o 23:03 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dla niektórych to jest zajęcie dla nosa i rąk Osobiście snusów jeszcze nie używałem, lecz z tabaką mam bardzo przyjemne doświadczenia, jednak ze względu na wiecznie brudny nos oraz złe kojarzenie się wciągania w miejscach publicznych (kiedyś do mnie z antynarkotykowego skontrolowali na przystanku, bo myśleli, że wciągam fetę albo coś ) i wysuszenie śluzówki przestałem brać (lecz przez pół roku udało mi się nie zapalić) i zacząłem dalej palić.Jeżeli chodzi o e, to od pierwszego dymka nie paliłem analoga, dopiero dziś podkusiło mnie na "pojarę", jednak jest różnica między e a analogiem, lecz mi w zupełności wystarcza e-palenie.
Ostatnio edytowane przez Thaniell ; 10-01-2012 o 13:44 |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| ego, forum, kop, mocny |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |