| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| ColinsS Producent www.colinss.com.pl |
![]() |
| | LinkBack (8) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Z tego co pamiętam to te Colinssowe kartomy mają taki "cycek" przy dole kapturka? Jak weźmiesz nowy kartom w dłoń to na nim są 2 kapturki: jeden u góry, jeden na dole kartoma. Chwyć ten u góry - on nie ma tego cycka |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
A co do napełniania, to wróciłem do zakraplania kartomów. Ostatnio edytowane przez tomba ; 26-04-2010 o 20:22 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
witam no wlasnie tak sobie czytam i wszyscy zachwalają colinssa age,a ja kupiłam tego e-papierosa i jestem rozczarowana,prosze doradzcie,czy z nim jest coś nie tak,bo juz mam zamiar wybrać się z reklamacja.niby wszystko działa,a jest żle,bateria szybko się wyczerpuje,nie wiem nawet czy z dwie godziny wytrzymuje(a ktos pisał,że cały dzień trzyma),druga natomiast długo się ładuje,tak więc około 2 godzin musze czekac bez papieroska( dobrze,że stary jest).Dzisiaj to nawet pokusiłam się o policzenie pociągnięć i wyszło mi coś koło 80 i potem się rozładowała,ale te 80 to takie męczenie sie z papierosem,nawet jak działa to tak jakby byla na wyczerrpaniu,trzeba bardzo mocno ciągnąć,dymu malo,kicha.Nie napalałam się tym papierosem,najpierw myslałam,że to wina tych firowych kartomizerów,bo były beznikotynowe,ale dziś przyszły zamówione,puste do napełniania,no i jest jeszcze gorzej,mało dymu ,męczarnia czekam teraz ,aż napełni sie druga bateria to tą przetestuję, Palę duzo i mocne,do tej pory miałam rive i było ok.,to już nie wiem,czy z tymi bateriami jest coś nie tak i zareklamować,czy może to tak jest w tym modelu,bardzo prosze o jakąś podpowiedz i poradę pozdrawiam |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
[QUOTE=marzecha;16089]witam no wlasnie tak sobie czytam i wszyscy zachwalają colinssa age,a ja kupiłam tego e-papierosa i jestem rozczarowana,prosze doradzcie,czy z nim jest coś nie tak,bo juz mam zamiar wybrać się z reklamacja.niby wszystko działa,a jest żle,bateria szybko się wyczerpuje,nie wiem nawet czy z dwie godziny wytrzymuje(a ktos pisał,że cały dzień trzyma),druga natomiast długo się ładuje,tak więc około 2 godzin musze czekac bez papieroska( dobrze,że stary jest).Dzisiaj to nawet pokusiłam się o policzenie pociągnięć i wyszło mi coś koło 80 i potem się rozładowała,ale te 80 to takie męczenie sie z papierosem,nawet jak działa to tak jakby byla na wyczerrpaniu,trzeba bardzo mocno ciągnąć,dymu malo,kicha.Nie napalałam się tym papierosem,najpierw myslałam,że to wina tych firowych kartomizerów,bo były beznikotynowe,ale dziś przyszły zamówione,puste do napełniania,no i jest jeszcze gorzej,mało dymu ,męczarnia czekam teraz ,aż napełni sie druga bateria to tą przetestuję, Palę duzo i mocne,do tej pory miałam rive i było ok.,to już nie wiem,czy z tymi bateriami jest coś nie tak i zareklamować,czy może to tak jest w tym modelu,bardzo prosze o jakąś podpowiedz i poradę pozdrawiam[ Jeśli dobrze zrozumiałem to twoje baterie jeszcze nie przeszły dwukrotnego formatowania, uzbrój się więc w cierpliwość Jeśli nie będzie poprawy to dopiero reklamuj. Generalnie z kartomizerami Age jest tak, że mają bardziej dyskretny dymek niż inne. Jeśli chcesz bardziej dymić to zamów sobie kartki do Cigito Smart. Można zasłonę dymną stawiać, a kosztują mniej niż Age. Na początku naciąłem z się z kartomizerami Cigito o smaku camel, camel Age mają moim zdaniem lepszy smak. Potem zaryzykowałem i kupiłem tobacco . Był to strzał w dziesiątkę. Pisałem już wcześniej, że dane dotyczące wytrzymałości baterii Age i kartomizerów jakie podaje Collins należy podzielić co najmniej przez dwa. Te 350 wdechów to raczej dotyczy dzieci z zaawansowaną astmą . Zamierzam spróbować kompatybilną baterię Cigito Smart (ma pojemność 350 mAh, Age - 250 mAh) lub Trendy 808 D. Pożywiom, uwidim |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
colinssa mam od piątku,w weekend przemeczyłam się na tych zerowych kartomizerach i baterie tez juz sformatowalam,od 22 testuję tą drugą,wydaje się byc trochę lepsza,ale teraz mam podejrzenie,że coś z tymi kartomizerami nie tak.Zamówiłam takie bezwatkowe kartomizery(firmy royal smokers chyba),pierwsze dwa pociągnięcia jest super,a póżniej żle,chociaż jest pełny dopelniam go 0,5 ml,aż się przelewa i znowu dwa machy jest super,a nastepnie to samo,nie wiem,czemu tak się dzieje.Zamówię jeszcze te,które mi poleciłeś,jutro poddam jeszcze testom tą podejrzaną baterie,dzieki za podpowiedz.na tych moich kartomizerach,nie wiem czemu tak się dzieje,trzy pierwsze chmury,piekny,obfity dym,wyczuwalny smak liquidu,a potem nijaak....
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Kartomizery bezwatkowe, mają to do siebie, że słabo "wysuszają" - tzn. źle transportują liquid na grzałkę. Jak już gdzieś pisałem - przed rozpoczęciem palenia, zawsze robiłem 3-4 "suche buchy" - czyli ciągnąłem 3-4 razy bez "podania prądu" - włączania baterii.. W przypadku gdzie masz automata, polecam najpierw chwilkę "popykać" i dopiero po chwili wziąć bucha - wtedy liquid powinien swobodnie spłynąć na grzałkę. Niestety nie są one do końca dopracowane, i trzeba im pomagać. Co do baterii - mi bateria z Age wystarczała na MAX pół dnia, choć jeśli by zliczyć czas ciągłego palenia to około godziny. Tak czy inaczej, przy moim trybie palenia, a palę dużo, potrzebowałem 3x bateria Age, żeby przetrwać dzień. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
no,wiem,ja pale bardzo duzo,prawie non stop,też muszę kupić sobie jeszcze jedna baterię,bo taki zestaw to dla mnie za mało na cały dzień.Widziałam baterie manualne age i takie etui-ładowarki,to chyba to musze jeszcze dokupic. ńo tak,chyba macie rację,to teraz podejrzewam,że to wina kartomizerów,że tak słabo dymią.Orginalne kartomizery próbowalam dopełniać liquidem,obejrzałam filmik jak to sie robi,i po moim dopełnieniu padały,czemu tak się działo?te bezwatkowe kupowalam do rivy i było ok,byłam bardzo z nich zadowolona,a tu taka niespodzianka bardzo dziękuję za poddpowiedzi a co sądzicie na temat e -p volish ego2,mam ochote go zakupić. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
jednak jedna bateria jest zepsuta,krótko się ładuje,a po naładowaniu zachowuje sie jak rozładowana,albo w ogóle nie chce załapać,po świetach idę reklamować.Zastanawia mnie,czemu na tych kartomizerach bezwatkowych tak beznadziejnie działał,teraz mam bezwatkowe xl i jest idealnie,dopiero teraz wiem jak smakuje colinss age!
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| age, atomizer, bateria, baterie, boge, dwuczęściówka, easy, ecopure, fajka, farsee, kartomizer, kartomizery, kop, liquid, napełniać, pen, pierwszy, rm1, smak, stick, trendy, usb, ustnik, wkład, wkłady, zdrowie, zestaw |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/colinss/342-pytanie-o-colinss-age.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| colinss.com - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 09-03-2012 11:27 | |
| www.colinss.com - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 06-03-2012 23:10 | |
| www colinss.com - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 06-02-2012 12:58 | |
| colinss e papieros - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 13-01-2012 21:46 | |
| E-papieros Colinss AGE - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 16-12-2011 16:59 | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: e papieros colinss ceny | This thread | Refback | 20-01-2010 15:20 | |
| dodajdo.com - widget ułatwiający dodawnie wpisów z blogów czy stron www do serwisów social bookmarking. | This thread | Refback | 16-01-2010 20:58 | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: e papieros colinss ceny | This thread | Refback | 24-11-2009 01:58 | |