| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| ColinsS Producent www.colinss.com.pl |
![]() |
| | LinkBack (3) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Witam, Chciałbym zakupić e-papierosa ColinsS Age, proszę o informacje na ile wdechów wystarczy kartridż, a na ile bateria jak długo się ją ładuje. Chciałbym w zestawie startowym mieć np. zapach Marlbora 6mg ewent.11mg nikotyny-czy jest możliwy taki wybór.Jakie są późniejsze koszty zakupu kartridży.Jaki jest okres gwarancji. Pozdrawiam Juros // judge : post wydzielony z Przewodnika. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dołączam się do pytania jeśli można . Od dwóch dni latam po necie w temacie e-fajek bo mam zamiar dołączyć do grona e-palaczy i skończyć raz na zawsze ze śmierduchami i truciem żony i dzieci. Doszedłem do wniosku że najlepszy (choć nie tani) będzie dla mnie Colinss Age. Ale-mało o nim piszecie,pewno dlatego że to nowość na rynku. Uważam że kartomizery są dużo lepszym rozwiązaniem niż zwykłe atomizery które starczają zwykle na kilka tygodni,co prawda koszt takiego kartomizera to 7,5,ale pewnie na początku potem trochę stanieją. Ponoć można je napełniać kilka razy liquidem-a więc nie jest tak żle,biorąc pod uwagę że zwykły atomizer przy wymianie to koszt ok 50zł PROSZĘ BARDZO EKSPERTÓW O ROZRUSZANIE WĄTKU O COLINSS AGE. Aha i jeszcze jedno,myślę że nawet bardzo istotne-nie wiadomo ile będzie kosztować bateria do Age bo w końcu też kiedyś siądzie ci nie. Ostatnio edytowane przez Teklaw ; 19-10-2009 o 19:55 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
@Juros - bateria ładuje się średni 2-3 godziny. - kartomizer porównywalnie co wkład e-papierosa typu PEN, - zestaw startowy ma predefiniowane przez producenta wkłady-kartomizery zawsze można dopkupić sobie odpowiednią moc i smak lub zakupić liquid i zakraplać puste kartomizery, - koszt kartomizera 7,5 zł (na dzień dzisiejszy - cena ze strony producenta), - gwarancja na baterie nie pamiętam ile miesięcy, @Teklaw Potwierdzam że można napełniać ponownie kartomizer, jest metoda od góry, od dólu i strzykawką. Ostro teraz testuje Age i e-pale jeden kartomizer już 2 tydzień. Ważne aby pilnować aby było mokro, aby nie doszło do wysuszenia watki - coś na wzór 901ki i aby nie przegrzać grzałki,bo wtedy liquid nie zdąży przetransportować się równomiernie i może dojść do przegrzania watki. Dymi miło, baterie trzymają podobnie jak w PENie, kop w płuco jest dobry. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dzięki bardzo za informacje,wstrzymam się jeszcze trochę z zakupem efajki i poczekam jeszcze na kolejne Twoje i innych doświadczenia i wypowiedzi.Skoro kopciłem przez naście lat śmierduchy analogi to jeszcze parę dni wytrzymam. Jakiego używasz liquidu-poleć coś jak możesz (tzn.firmę,bo smak to wiadomo-każdy według uznania) -bo jak wiadomo jestem zielony A wiadomo coś już na temat ceny bateryjki do Age |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Problem w tym, że tu za bardzo nie ma o czym pisać. Jakby się psuło, to byśmy pisali... Jeżeli coś działa, to co tu pisać - działa i już. Judge wszystko co trzeba napisał - dobry dym i kop, długo trzymające baterie (ale też długo się ładują).Moglibyśmy pisać o kąpieli kartomizerów, ale ja nawet na Digicig tego nie daję, bo kto by prał kartomizer za 7,50 PLN. No dobra, niech będzie - kartomizer można prać. Normalnie pod bieżącą wodą. Zlezie wtedy papierek i będzie metalowy ustnik - mało przyjemne, ale można sobie wziąć ustnik od DSE901 i zrobić taką "przedłużkę". Jak dla mnie - nie warto, ale ktos może się uprzeć. Jeden kartomizer możesz napełniać bardzo długo (ok. 20-30 razy - powinien starczyć na tydzień) jeżeli tylko dbasz, aby nie wypalać go do suchej włókniny. Jeżeli go przepalisz, to do wyrzucenia. Jedyne zabiegi konserwacyjne to czyszczenie gwintów raz na trzy, cztery dni (zależy ile palisz). |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Witam! Ja się właśnie zastanawiam nad zakupem e-cig ale przeraziło mnie to czyszczenie konserwacja 3 częściuwek. I mam pytanie czy jeśli kupię 2 częściuwkę to jedyną rzeczą do wymiany będzie katomizer za 7,5 zł? No i na ile mi on starczy w tej chwili palę 15 analogów typu slim light LM Link. Chodzi mi o wymianę katomizerów a nie ich napełnianie. Pozdrawiam! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
Cytat:
Jeżeli palisz 15 analogów, to powinien Ci starczyć 1 kartomizer (tj. jedno napełnienie) dziennie. Mówimy oczywiście o dużych dwuczęściówkach, a nie o ColinsS Easy. Przy napełnianiu raz dziennie, to jeden kartomizer C. Age ok. 3-4 tygodnie wytrzyma. Byle nie wypalać do sucha. Liczymy w nastepujący sposób: Jeden kartomizer ColinsS Age to ok. 1 paczki analogów, czyli w przybliżeniu 1 paczka dziennie = 1 napełnienie. Jeden kartomizer ColinsS Easy to ok. 1/2 paczki analogów, czyli w przybliżeniu 1 paczka dziennie = 2 napełnienia. Jeden kartomizer wytrzymuje 20-30 napełnień.* *) Wytrzyma i więcej, ale nie polecam, bo stary płyn zalega w kartomizerze i jest to po prostu mało higieniczne. Teraz trzeba sobie to przeliczyć i dostosować do siebie. Ostatnio edytowane przez komedyjka ; 21-10-2009 o 02:49 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Witam wszystkich No i w końcu wczoraj kupiłem Colinssa AGE. Palę go dopiero jeden dzień-jak na razie jest OK Około 15-ej minie doba jak jadę na jednym kartomizerze i jednej bateri -a nie żałuje sobię (normalnie pale trochę ponad paczkę dziennie) Jak mim się skończy to napiszę na ile wytrzymał na 1 bateryjce i jednym kartomizerze MAŁA UWAGA-CZASAMI TROSZKĘ POSYKUJE SOBIE PRZY ZACIĄGANIU-ALE BYĆ MOŻE TO WINA MOJEGO MAŁEGO DOŚWIADCZENIA Z E FAJKAMI-zobaczymy póżniej Na razie |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Kartomizery.. hm. dla mnie epalacza są bardzo wygodne. Mniej obsługowe. Fajnie się pali dają sporo dymu i kopa. Ale.. No właśnie. rozmawiałem wczoraj z dostawcą e-papierosów i zwrócił uwagę na problem- kartomizery i środowisko. e-papierosy na bazie atomizerów są wielokrotnego użytku. Kartomizery to jednak jednorazówki które lądują w koszu i tym samym zanieczyszczają środowisko. Ostatnio edytowane przez jaceka ; 21-10-2009 o 20:46 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Jeceka, możesz oddzielać wszystko i odzyskiwać makulaturę, plastik i złom ![]() Złom do skupu, a na resztę masz odpowiedniego koloru pojemniki |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| age, atomizer, bateria, baterie, boge, dwuczęściówka, easy, ecopure, fajka, farsee, kartomizer, kartomizery, kop, liquid, napełniać, pen, pierwszy, rm1, smak, stick, trendy, usb, ustnik, wkład, wkłady, zdrowie, zestaw |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/colinss/342-pytanie-o-colinss-age.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: e papieros colinss ceny | This thread | Refback | 20-01-2010 16:20 | |
| dodajdo.com - widget ułatwiający dodawnie wpisów z blogów czy stron www do serwisów social bookmarking. | This thread | Refback | 16-01-2010 21:58 | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: e papieros colinss ceny | This thread | Refback | 24-11-2009 02:58 | |