| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Jako, że uwielbiam dymać EL-Cigaro, a pojemność jego baterii jednak jest ograniczona, postanowiłem zbudować adapter do IHM w którym mam batki 2400mAh Pomęczyłem się parę minut i wyrzeźbiłem EL-Adapter v 1.1 (1.0 nie wyszedł tak do końca, więc to kolejna "mutacja") Do wykonania tego adapterka potrzebne nam są: 1 - kartomizer PURE 2 - atomizer (bądź sam gwint) 801 3 - wiertarka 4 - szlifierka (bądź jakiś Dremel z tarczami do cięcia) 5 - lutownica 6 - suwmiarka 7 - dużo cierpliwości i około 1,4ml liquidu Rm1 Mix Owoc (to dla ukojenia nerwów)Całość wykonania wyglądała tak: 1 - wyjęcie gwintu z PURE (dzięki Ci Mildzie za półprodukt do przejściówek :P ) (palcami da się wyszarpać gwint z tulejki) 2 - wyjęcie gwintu z atomka 801 (tutaj trzeba naciąć tulejkę w miejscu mocowania gwintu) (dzięki Ci Tomba za atomek który szczęśliwie był zszedł dając części na przeszczep )3 - mnóstwo pomiarów i dopasowywania poszczególnych części (a i tak wyszło trochę inaczej) 4 - przycięcie tulejki z PURE 5 - przycięcie tulejki z 801 6 - przewiercenie środkowego gwintu z 801 wiertłem fi 2mm Gwint z PURE zostawiamy w całości razem z cypelkiem/rurką zasysającą powietrze. Nakładamy przyciętą na wymiar tulejkę z Pure na gwint z Pure. Nakładamy tulejkę Pure z gwintem na gwint 801, tak aby rureczka Pure weszła w powiększoną dziurkę w 801 Pomiędzy gwint 801 a tulejkę Pure wciskamy druciki miedziane aby uszczelnić i zapewnić połączenie biegunów. Oblutowujemy brzeg połączenia tych 2 części. Na koniec zakładamy "cover" z przyciętej tulejki atomka 801. A oto produkt wynikowy: EL-Adapter bez covera: ![]() EL-Adapter z coverem: ![]() IHM z EL-Adapterem: ![]() IHM z EL-Adapterem i EL-Kartomizerem: ![]() A tu EL-KartoAdapter na batce penowej M201 ![]() ![]() ![]() Na IHM pali się zacnie, wiadomo, manual ![]() Na penowej trochę mniejszy komfort, trzeba trochę mocniej zasysać, ale też się da ![]() Proszę o konstruktywną krytykę. Przepraszam za niedociągnięcia, ale ogranicza mnie sprzęt. Nie mam go w domu zbyt wiele, dlatego też nie jest to dopieszczone tak jakbym chciał. Myślę nad założeniem koszulki termokurczliwej na EL-Adapter celem wyrównania odległości pomiędzy EL-Kartomkiem a adapterem. Nie mam jej jednak w domu. Po niedzieli przytaszczę z pracy to sprawdzę jak to wyjdzie. PS: Chciałbym tu zamieścić podziękowania dla kolegi Borg (z zielonego) który natchnął mnie do popełnienia tego moda. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
No reed nie bądź taki skromny bo zrobiłeś kawał dobrej roboty. Toż to na fotkach wygląda jak fabryczne. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
Ale dziękuję za miłe słowa. Starałem się ![]() Kolejny o ile go zrobię, będzie jeszcze lepszy. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
A ile to kosztuje u Ciebie, bo może bym zakupił.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Reed zostałeś właśnie moim idolem od konstrukcji modowych .Super dobra robota. Teraz czas na resztę moda i masz zupełnie nowe cygarko |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dzięki za miłe słowo, od razu mi ego się nadęło ![]() Pomyślę o "kameleonie" dla IHM. Jakaś skóra w stylu "vintage" mogłaby być ciekawym "skórkiem" do pokrycia ![]() BTW, gdybym miał materiały, to bym kilka ciekawych adapterów sklecił. Ale praktycznie nikt się nie odzywa na apel o niepotrzebne atomki, zwłaszcza z gwintem penowym ![]() PS: Nie wiem czy pisałem o tym wcześniej, ale palenie EL-kartomków na batce 18650 daje o 72% wiecej dymu i troszkę inny smak w porównaniu z dedykowaną batką. No i odcięcie zależy tylko od mojego kciuka i pojemności paszczy |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
No reed wspaniałe wykonanie ![]() Kupiłbym taki adapter
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Za pieniądze nie będę robił takich rzeczy ![]() Jak już gdzieś pisałem: mogę wykonać coś takiego, ale muszę mieć materiały. W zamian za dostarczenie części składowych z "małym naddatkiem" mogę wyrzeźbić coś takiego. Gorzej będzie z identycznym jak ten wyżej. Nie mam więcej tulejek z baterii EL-Cigaro (miałem więcej, ale się "rozeszły" w trakcie kombinowania moda )
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
naprawde dobra robota
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| adapter, el cigaro, el-cig, el-cigaro |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/domowa-produkcja/1446-adapter-kartomizera-el-cigaro-pure-801-a.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| Gwint EL-CIGARO - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 06-04-2012 12:37 | |