| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Liquid Collinsa lepiej się dymi. Dziś nabyłam ten liquid. Tyle że nie kąpałam atomizera po Marlboro Mild i ten menthol collinsa taki dziwny jest. Czy to mnie jak się wypali juz w tym atomizerze czy juz taki zostanie? :| Bo trochę się boje kąpieli tej części, ze coś skopię -mam tego fajka od 4 dni zaledwie ;P // judge: post wydzielony z wątku http://forum.e-palarnia.pl/problemy-...eria-m401.html |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Koleżanki i koledzy opisali kilka sposobów czyszczenia atomizerów, niektóre są dość proste: http://forum.e-palarnia.pl/faq-najcz...r-i-kiedy.html http://forum.e-palarnia.pl/problemy-...obry-smak.html A atomizer (w przeciwieństwie do baterii) nie zawiera żadnej elektroniki, więc raczej nie ma po co obawiać się kompieli
__________________ -- Enchanted by LISP and Plan 9 from Bell Labs -- |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
@melancholijna O ile mi wiadomo, u Colinssa jest mięta, a nie mentol. Dwie różne rzeczy. Mentolu nie znoszę, a miętę lubię, jest bardziej naturalna. Może dlatego, że moja mama często dodaje ją do potraw, a wódeczka z miętą (bez cukru!) jest super. Po drugie, nie bój się kąpać atomizera (trochę wprawy trzeba mieć przy kartomizerze, czyli atomizerze z kartrydżem w jednym). Najlepiej kupić wodę destylowaną (taką do samochodów, nazywa się "demineralizowana") w markecie albo droższą w aptece. W tym płucze się świetnie. Potem przedmuchać (ustami), ew. suszarką do włosów, żeby szybciej schło. Jeszcze lepsze jest płukanie w alkoholu izopropylowym (IPA, izopropylen, isopropyl alcohol). Jest w zasadzie bezpieczny, ale łatwopalny i w dużych stężeniach trujący (tak mniej więcej jak denaturat). Lepiej go nie pic i nie wdychać za długo. Większość ludzi płucze w IPA właśnie. Można nabyć czysty IPA w sklepach z częściami elektronicznymi lub w Internecie (używa się go do czyszczenia części elektronicznych, także 70% do odkażania brzegów rany). Ja po wypłukaniu atomizera w IPA osączam na chusteczce papierowej i przedmuchuję ustami. Potem daję na siateczkę 3-4 krople liquidu i atomizer jak nowy. Podobnie można umyć, wypłukać i osuszyć watkę z wkładu. Dzięki temu oszczędzamy na zakupie wkładów. Niektórzy kupili sobie watę filtracyjną akwaryjną i wymieniają watkę oryginalną na nową (niewielki skrawek przycięty nożyczkami). Ja mam 250 g paczkę waty Symec firmy JBL (kupiłem w sklepie akwarystycznym w Internecie albo na Allegro). Ta podobno jest najlepsza, a 250 g wystarczy na nowy jasiek i e-palenie do końca tego stulecia. Trzeba się tylko nauczyć, ile tej watki dawać, metodą prób i błędów. Ja daję tyle, żeby po lekkim upchnięciu w pojemniczku jeszcze zostało trochę przestrzeni od krawędzi. Wtedy więcej mieści się płynu i dymi jak należy. Po wlaniu płynu podciągam watkę do krawędzi i nic nie zalewa itd. To znaczy dbam, żeby nie powstało jeziorko płynu, ale żeby wata nie była za gęsta. Nawiasem mówiąc, nauczyłem się tego wszystkiego od Tusi, była moją pierwsza przewodniczką po tym e-świecie. Zajrzyj koniecznie do serwisu Digicig.pl - wszystko o elektronicznych papierosach: poradnik, przewodnik, jeśli tam jeszcze nie byłaś. Ostatnio edytowane przez Piotr_M ; 06-10-2009 o 03:40 |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| bateria, czyszczenie atomizera, dym, e-palarnia, e-palenie, ego, fajka, forum, liquid, liquidu, m401, marlboro, menthol, mięta, mild, pen, poradnik, smak |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |