|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
W przypływie pozytywnych opinii zakupiłem takie cudo. Wstyd się przyznać ale nie za bardzo wiem jak się nim posługiwać. Podobno idealny z dripem, ale tegoż nie mam. Dlatego chciałbym wiedzieć czy i ile watki umieścić w tej rurce nad grzałką? Proszę o wszelkie sugestie i porady dotyczące eksploatacji wyżej wymienionego. Dodam, że na forum szukałem ale może pod inną nazwą się pojawia, bo nie znalazłem za wiele. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Nie próbowałem watki wkładać... ja na dripie. W każdym razie: ten atomizer musi mieć mokro! Bardzo mokro ![]() ------ dodane o 20:08 --- wcześniejszy post dodany o 19:48 ----- Wychodzi na to, że ok. 1,5cm watki jest dobrą długością |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
jakbyście szukali kartridży z watką: powinny pasować trendy 808 i (chyba) colinssa 105. Chociaż: dla LR-ki - pojemniczek o pojemności 0,25ml może być ciut nęęędzny
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Próbowałem różnych kombinacji z atomkiem 306LR, jednak najlepiej sprawuje się na dripie. I tak chyba trzeba go używać.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
No to mam i Ja tyle wysłuchałem że grzech było nie spróbować i jak na razie jest ok, tylko dałem ciała i nie zamówiłem długiego dripa, tylko zostałem przy oryginalnym krótkim, ale to też się nadrobi.W każdym bądź razie mała pojemność, ale może wiele.Pozdrawiam |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ja się szykuję do uzupełnienia sprzętu i chyba też nabędę jeszcze jeden i tym razem dripa. Na razie działam przez rurkę oryginalną, rozwierconą prostownicą jubilerską |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Za poradą Murofa, dzisiaj spróbowałem kolejnej modyfikacji mojej 306-tki: tym razem już ostatecznej ![]() Z oryginalnego wkładu wycinamy małą tulejkę, na długość samego atomizera. Rozbieramy też stary atomizer 510, z którego zapożyczymy sobie rurkę Dalej niech mówią zdjęcia:![]() Prawda, jakie to proste? Działa przepięknie zarówno na dripie jak i nawet na SmartCartach (w Polsce znanych pod nazwą MiniTank).Smacznego |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
EDIT. A gdzie Ty to wykopałeś, o ile dobrze pamiętam to bawiłem się tym jeszcze w zeszłym roku. Teraz wróciłem do zabawy z 306LR, żeby sprawdzić go na MiniTanku. Tego ostatniego przerobiłem jednak, wywaliłem watkę i w to miejsce dopasowałem uszczelkę silikonową od C E2, wkładając w jej otwór knot z siatki. Ostatnio edytowane przez murof ; 09-04-2011 o 22:32 |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| 306, 510, atomizer |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |