| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| E-palenie w miejscach publicznych reakcje otoczenia na e-palenie w miejscach gdzie istnieje zakaz palenia i nie tylko |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
witam, wie ktos moze jak to jest z epapierosem na lotniskach? czy mozna miec epapierosa w bagazu podrecznym czy lepiej wozic normalnym bagazu? plyn to napewno zabiora na odprawie... ale zawsze mozna miec kilka wkladow napelnionych |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dlaczego mają zabierać płyn? Samego e-fajka możesz mieć w "zwykłym" jak i podręcznym bagażu, a nawet w kieszeni u spodni. W razie pytań odpowiadasz że to Twój inhalator na duszności :P |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Wielokrotnie zdarzyło mi się lecieć z cała nabojką e- papierosów ( a raz nawet z e-fajką DSE 601). Czasami pytano mnie i proszono o pokazanie - po prześwietleniu. Na wyjaśnienie ,że to e- papieros , płyn do e-papierosa ( buteleczka !!!! Lepiej nieść w foliowym zamkniętym woreczku!!!) , pan lub pani z security check robili mądrą minę i kiwali głową...Może udawali ,że wiedzą? ale problemów nie było. Natomiast zdarzyło mi sie popalać siedząc w samolocie - jak tylko nie było zbyt wielkiego tłoku , tak ,że obok mnie nikt nie siedział. Oczywiście dyskretnie , bez afiszowania się i bez wielkich chmur...Raczej paliłem "z rękawa" i dymiłem w dół... Natomiast z forum angielskiego można poznać rozmaite przygody , miłe i niemiłe e-palaczy w samolotach.Oficjalnie linie lotnicze nic na ten temat nie wiedzą i raczej póki co nie chcą wiedzieć. Generalnie oficjalne nastawienie jest raczej na "nie" , bo dym( para) wywołują negatywne skojarzenia. Nie ma też oficjalnego pozwolenia na używanie na lotnisku. Aczkolwiek jak ktoś to robi dyskretnie , to brak smrodu i ognia jest znacznym ulatwieniem zaspokojenia nałogu... Zwracałbym tylko uwagę aby nie lecieć z e-papierosem do kraju , gdzie panują zakazy e-papierosów , lub gdzie e- papierosy czy e-liquidy są uznane za narkotyk...Wtedy kontrola na lotnisku może się nieco przedłużyć...Przynajmniej do wyroku. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
czyli z plynem nie powinno byc problemu przy kontroli? ![]() a jakie to kraje gdzie e-papierosy sa uznawane za narkotyk? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wiesz coś więcej na ten temat?
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Z tego co wiem, to Hongkong i Australia - oficjalny zakaz e-palenia i posiadania e-papierosów.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Uzasadniają to jakoś?
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Lenistwo moje .Nie chciało mi się Piotra zacytować.Chodziło mi o to, czy wiadomo czym te państwa się kierowały ustanawiając owe zakazy?
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| blog, colinss, dse, dse 601, dse 901, e-fajka, e-fajki, e-liquidy, e-palarnia, e-palenie, e-papierosy, ego, fajka, fajki, fda, forum, liquidy, papieros, papierosy, pen, poduszka powietrzna, płyn, sprzedawcy, wkłady, zakaz |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |