| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| E-palenie w miejscach publicznych reakcje otoczenia na e-palenie w miejscach gdzie istnieje zakaz palenia i nie tylko |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Od czasu, kiedy „zażywam” E-p polubiłem „robienie” zakupów z moją małżonką, jedziemy do wybranego Centrum. Handlowego (biorę ze sobą kilka zaległych czasopism). Bywa, że wypijam 3 kawy i jedno ładowanie bateri dopiero, tel. że możemy wracać do domu. „Wilk syty i owca cała” Tylko 1raz pan z ochrony zwrócił mi uwagę, że „tu nie można palić”, teraz go nieraz widzę, że sam z rękawa pociąga |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
dokładnie judge miałem taki przypadek, w Galaxy Centrum w Szczecinie; bar wysokie stołki wszyscy kopcą „śmierdziele”a ja ekologicznie. Pani podała mi popielniczkę moja odmowa, że nie ma, do czego no i się zaczęło duże zainteresowanie innych klientów tłumaczenie itd. ale miło i wesoło... |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
to i ja napisze (mysle ze w dobrym wątku) "Pale" ja sobie swoje el cigaro przed duzym hipermarketem (niby moglem w środku ale tłumaczyc by mi sie nie chciało itp.), pierwsze co zuciło mi sie w oczy: zainteresowanie, prawie każdy patrzył sie choc przez chwile (może efekt byłby mniejszy gdyby to był e-papieros) Wkoncu pan sprzątacz do mnie podszedł zainteresowany. Wytłumaczyłem, zaprezentowałem itp. Był bardzo zdziwiony (powiedzial ze choc sam nie pali to muszi powiedziec koledze, a szłysałem tez jak podszedł do jakiegos palącego i mu opowiadał) ale i tak jego podsumowanie było najlepsze "Najbardziej mi sie podoba ze Pan nie smiecisz" |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ja też to lubię. Zawsze wychodzę, bo jak wcześniej pisałem, nie chcę się z tym narzucać, i staję sobie w okolicach miejsc wyznaczonych do e-palenia. Bez obawy z e-papierosem efekt jest taki sam jak z e-cygarem. Kiedy wkładam do ust długopis, to każdy patrzy podejrzliwie, ale kiedy daje po oczach niebieskim światełkiem i do tego leci dymek to prawdziwe |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
tak, tyle ze z daleka to moze wygladac jeszcze jak papieros (szczegolnie jak ktos ma podobny do analoga efajek) ale ludzi z cygarem widzi sie mało, a el cigaro wyglada naprawde jak cygaro 9szkoda tylko ze w dzien,na dworze, nie widac swiatełka na koncu;p) przy okazji, są ludzie którzy sie juz orjentują, może dlatego ze w tym sklepie jest jedno stoisko z ep (trendy). Stało sobie nie daleko mnie z jakies 5 osób (na oko, 24-25 lat) i co chwile szłyszałem cos typu "elektroniczny,napewno" itp Ostatnio edytowane przez kiper602 ; 07-02-2010 o 17:00 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Nie popieram takich zabaw. Jestem za tym, by zjednywać sobie ludzi, a nie robić nowych wrogów.
Ostatnio edytowane przez tomba ; 26-02-2010 o 06:40 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Również zdarzyło mi się przy okazji zakupów "zapalić". A chodziło o to, że zacząłem w tym dniu wyczuwać problem z atomizerem - słaby dym, itp. I sprawdzałem czy na tym samym kartridżu dymią jednakowo. Okazało się, że jest duża różnica, więc poszedłem na stoisko w tym centrum handlowym i wymieniłem atomka na gwarancji Oczywiście ludzie w kasie pokazywali sobie mnie palcami itp.I kilka sytuacji w knajpach i restauracjach gdzie epaliłem, ale grzecznie odmówiłem przyjęcia popielniczki. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
Żona się ubawiła |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Ja wspominam, jak kilka miesiecy temu stalem na przjesciu dla pieszych, czekajac na zmiane swiatel. Obok stal Murzyn. I ten Murzyn tak sie przygladal, sprawdzal jeszcze idac, rzucajac spojrzenia przez ramie - widac, ze epapieros solidnie go zaintrygowal. Rozbawilo mnie to, bo jeszcze kilka lat temu w moim miescie podobne zainteresowanie wzbudzalby Murzyn - a tu Murzyn kreci sie, wyciaga szyje, odwraca - obserwujac egzotyczny obrazek - Polaka palacego epapierosa.
__________________ Ostatni analog 09-02-2010 |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| cygaro, dym, e-papieros, ego, el cigaro, elektroniczny, epapieros, papieros, problem, słaby, słaby dym, trendy, zakupy, ładowanie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |