| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| E-palenie w miejscach publicznych reakcje otoczenia na e-palenie w miejscach gdzie istnieje zakaz palenia i nie tylko |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Nie lubisz alkoholu - nie pijesz z wyboru. Człowiek palący analogi decyduje się na kawę w restauracji z zakazem palenia nie po to aby walczyć ze swoim nałogiem patrząc na „palącego” e-p. Jesteśmy takimi samymi nałogowcami jak on. Stać nas na te same wyrzeczenia. Nie da się porównać zapachu szarlotki z cynamonem (fuj) z zapachem pary z e-p (który w większości wyczuwam). |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Z drugiej strony zamieniamy nasz nałóg na zdrowszy, więc dlaczego mielibyśmy chodzić do knajp dla palących i śmierdzieć dymem? A jak zachmurzę w pubie dla niepalących, to nikt od tego śmierdzieć nie zacznie, ani też specjalnie nikomu nie zaszkodzę. Poza tym na ogół, człowiek palący analogi, raczej wybiera lokal dla palących. Chyba, że kieruje się niepalącymi znajomymi, ale wtedy będzie się*męczył tak czy siak ze swoim nałogiem. Że jesteśmy takimi samymi nałogowcami to się zgodzę, z tym że nasz nałóg jest dla osób postronnych tak samo szkodliwy jak filatelistyka. Z podobnym skutkiem zapachowym Ostatnio edytowane przez Riccardo ; 22-03-2010 o 12:56 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Troszkę wyżej pisałam, że jako palacz analogów chodziłam do restauracji dla niepalących - z dzieckiem. Moje dziecko pewnie wyjątkowe jest, ale w samochodzie np przy e-p. kaszle - jako osoba niepaląca / nieświadoma czym jest e-p, nie zgodziłabym się aby ktoś inhalował się przy moim dziecku. A może e-p tak bardzo pogłębiło Wasz nałóg, że nie wyobrażacie sobie usiąść gdzieś bez niego? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mogę się przyznać, jestem w coraz mniejszym nałogu. Nie chmurzę na przystankach, na ulicy, ogólnie na powietrzu; nie chmurzę w sklepach, galeriach handlowych itp miejscach, natomiast w knajpce do piwka jak najbardziej |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ja ostatnio nawet praktykuję :P Cytat:
.Ale czy w restauracji, - w której jest wyraźny zakaz palenia - kiedy inni jedzą musisz parować? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
A czemu nie? Nie paruję komuś prosto w twarz. Parowałem i w restauracjach ze znajomymi - niepalącymi, parowałem i w samolocie. Nikt nie zgłaszał sprzeciwu. Co innego parować w samochodzie, w przestrzeni półtora na dwa metry, a co innego w dużym restauracyjnym pomieszczeniu. Zawsze jak się pytałem czy ktoś coś czuje, słyszałem negatywną odpowiedz. Jak idę ze znajomymi na piwo, to są w śród nich zarówno palacze jak i nie palący. I komu dogodzić? Iść dl lokalu dla palących aby reszta się biernie zaciągała (ja jestem na nie), czy do lokalu dla nie palących by palacze wychodzili na dwór co jakiś czas (to już lepiej, ale i tak jak wracają to śmierdzą)? Jedno i drugie znajomych denerwuje. Dlatego e-p jest "złotym środkiem".
__________________ E-CIG TUBE - Elektroniczne Papierosy INFO Wideo artykuły, wideo poradniki, nowości... http://elektroniczne-papierosy.info |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| dym, dymienie, ego, m401, papieros, papierosy, problem, tvn, tytoniowy, wywiad, zakaz, zakaz palenia, zdrowie, znowu |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/e-palenie-w-miejscach-publicznych/728-grupa-przeciw-zakazowi-palenia-w-miejscach-publicznych.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| Wyszukiwanie w internecie - Gazeta.pl | This thread | Refback | 28-02-2012 20:13 | |