| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| E-palenie w miejscach publicznych reakcje otoczenia na e-palenie w miejscach gdzie istnieje zakaz palenia i nie tylko |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ja nie mam problemów z paleniem w pracy Natomiast w miejscach publicznych reakcje są różne, najczęściej zdziwienie i zaciekawienie, nieraz długie tłumaczenia zasady działania, ale zdarzają się też sytuacje typu "tu się nie pali |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Przeczytajcie arta, do którego link wkleił eser. ![]() ... a później komentarze do onego artykułu :P mimo, że status prawny inhalatorów jest coraz bardziej klarowny, to jeszcze długa praca uświadamiająca nas czeka.
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Prawo prawem.Niby szef nie może zabronić e-palenia, ale jak zechce to zabroni. Ja znając naszego kierownika produkcji nie mam zamiaru nawet się pytać czy mogę e-palić i afiszować się z tym.Niektórzy wiedzą, nawet kierownik brygady ale wolę e-palić na uboczu najczęściej w łazience. Nie chodzi tu tylko o podejście do e-palenia ale o ogólne podejście do pracowników produkcji.Tak to bywa masz pracować a nie zajmować się pierdołami. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ja jak tylko zacząłem używać e-p to porozmawiałem o tym z dyrektorem sklepu. Pokazałem co i jak, rozkręciłem itd, bo nie chciałem chodzić do palarni i wdychać oparów. W efekcie mogę chmurzyć w pomieszczeniach administracyjnych itp, jedynie mam zakaz na hali sprzedaży(wiadomo, śmiesznie i nieprofesjonalnie wyglądałby doradca chmurzący przy kliencie)
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
__________________ Ostatni analog 09-02-2010 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Legalny e-papieros??? Legalnie, czy nielegalne - to nie ma znaczenia. W swiecie nieplacych jestesmy postrzegani jak nalogowcy (narkomani), ktorzy potrzebuja "tego czegos". Dlatego nie uwazam, akurat w miejscu pracy, uzywanie ostentacyjnie e-faja za cos madrego. Po co "popis"???? Dla mnie, poniewaz teraz "dobrze pachne" wole isc w miejsce osamtnione :-) i zrobic co musze... Czasami mozna kolegom z analogomi pokazac "nowosc" na wspolnym fajku na dworzu, ale po co na sile krzyczec " uzywam nikotyny" ???? Jak moj dziadek mowil: " Tiszej jediesz, dalsze budziesz" To tylko moje zdanie, malego, uzalenionego od nikotyny ludzika :-) wiec prosze o wyrozumialosc. Ostatnio edytowane przez Royale ; 09-09-2010 o 01:12 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Czytam o EP, że można go wapować wszędzie. Czy może mi ktoś podać jakąś podstawę prawną? Pracuję w szkole i ciągnę sobie w pokoju nauczycielskim. Początkowo budziłem sensację, zanim nie wytłumaczyłem, jak to działa. Teraz niektórzy mają "muchy w smole" i dzisiaj usłyszałem np. że EP nie mogę wapować, gdyż jest traktowany jak analog? Pomóżcie mi zamknąć im gęby. Tak się cieszyłem, że nie muszę już biegać do szkolnej kotłowni (nie mamy palarni).
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Pozwoliłem sobie wydzielić ten wątek do osobnej dyskusji. Zgodnie z ustawą antynikotynową która wchodzi w życie 15.11.2010 roku, art 1 w pkt 1 w lit. a, pkt 2 e-papieros nie został wciągnięty na listę wyrobów tytoniowych, zatem nie ma podstaw aby traktować go jak analoga. Więcej znajdziesz o ustawie tutaj http://forum.e-palarnia.com/prawo-i-....html#post8695 (Ministerstwo chce zakazać sprzedaży e papierosów) Nie jestem prawnikiem ale pewnie pracodawca ma narzędzie aby zakazać e-palenia... ps. zerknij jeszcze do tego wątku http://forum.e-palarnia.com/e-paleni...e-w-pracy.html (E - palenie w pracy) |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Podstawą stać się może zarządzenie dyrektora. Przypuszczam, że na razie chodzi o święty spokój. Musimy pamiętać, że szkoła to dość specyficzne miejsce. Z jednej strony może się okazać, że jak pozwolą palić w pokoju nauczycielskim, to można pójść o krok dalej i paradować po korytarzu, a to już by było bardzo niepadagogiczne ![]() Z drugiej strony musisz pamiętać, że wystarczy jedna osoba której sie to nie spodoba i musisz to uszanować. W waszym środowisku szczególnie odczuwalny jest "syndrom czerwca" i coś co wolno przed 14 października, niekoniecznie musi trwać wiecznie .Reasumując palić można, ale pod warunkiem, że nikomu to nie przeszkadza i tego się trzymajmy. A przy okazji wszystkiego naj z okazji czwartkowego święta |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| 510, 520, atomizer, camel, cały, dioda, dym, e-palenie, e-papierosy, ecopure, ego, joye, joye 510, liquid, m201, mild, papierosy, pierwszy, przepisy, płyn, spotkania, spotkanie, tvp, zakaz, zakaz palenia, śmierdzi |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/e-palenie-w-miejscach-publicznych/731-e-palenie-w-pracy.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: Liquid ECOpure RICH | This thread | Refback | 22-02-2010 02:26 | |