| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| E-palenie w miejscach publicznych reakcje otoczenia na e-palenie w miejscach gdzie istnieje zakaz palenia i nie tylko |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ja osobiście pracuje w Telekomunikacji Polskiej i paląc e-papierosa na stanowisku w godzina przed popołudniowych widziałem różne reakcje współpracowników. Z jednej strony nie zwracają na to uwagę, ale większość palaczy analogowych wykazuje zazdrość, że oni muszą iść do palarni, a ja sobie palę na sali. Co do kierownictwa to staram się, żeby oni tego nie widzieli(mówię tutaj o godzinach, gdy pracuję do 15). Natomiast w godzinach wieczornych już regulamin się rozluźnia: ostatnio nawet podeszła do mnie kierowniczka z pytaniem czy dymek smakuje :P Później okazało się, że też ma e-papierosa i z paleniem nie było problem. Jednak moim zdaniem w większych zakładach, gdy przestrzegany jest rygorystycznie regulamin lepiej powstrzymywać się od e-palenia.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Kolega mi ostatnio opowiadał, że w jego firmie szef zbierał zapisy na e-p. Ideą tego pomysłu było "podwyższenie wydajności działu kontroli jakości poprzez skrócenie czasu przerw w pracy". Z tego co mi wiadomo w w/w kwestii ci, którzy nie zdecydują się na e-p będą mieli extra pół godzinki w pracy dłużej. Niezależnie czy wychodzą na jednego czy na 20 anali na zmianę... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
nie zależnie od litery prawa każdy powinien się stosować do zasady że jeśli komuś ze współpracowników coś przeszkadza to powinniśmy to uszanować... Wyobraźmy sobie że któryś ze współpracowników zacznie sobie przy nas obcinać paznokcie u stóp lub co gorsza je obgryzać... (jak to mówi mój kolega: jeden lubi czekoladę a drugi jak mu nogi śmierdzą) nigdzie nie jest zapisane że nie wolno obgryzać paznokci u stóp w miejscach publicznych więc każdy może to robić... ale któż z nas chciałby to oglądać? Reasumując: Prawo prawem a szacunek do współpracowników swoją drogą, chyba że mamy ich w głębokim poważaniu to w tedy robimy to czego prawo nie zabrania |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Za to mój pracodawca przeprowadza przetarg ograniczony na kabiny dla palących "inaczej". Myślę sobie, że może w niedalekiej przyszłości i dla e-palaczy będą organizowane podobne działania. Wyobrażacie sobie przetarg na e-pka dla około kilkuset palaczy w firmie ? To by była dopiero troska pracodawcy o zdrowie pracownika |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
ja pracuję w biurze podróży... i jeszcze nikt się nie czepił :P na początku tylko pytanie czy to e-papieros... a któregoś razu kolega z biurka obok podszedł i wąchał - bezwonny więc nie przeszkadza ![]() klienci na razie zdziwieni czasem - innym nie przeszkadza |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Hehe a ja sobie chmurzę w pracy bo sam jestem szefem więc nikt mi uwagi nie zwróci ![]() Ale z kolei mój szef czyli szef wszystkich szefów nic do e-palenia nie ma (zresztą jak zostawałem po godzinach jak już były pustki w biurze to i analoga mogłem zakurzyć przy oknie na spokoju).A na serio to nikomu nie przeszkadza a ja i tak wychodzę z analogowcami na zewnątrz, niby czemu miałbym tracić tę chwilę przerwy |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witam U mnie akurat z chmurzeniem nie ma problemu zadnego, ciagle sie cos pali i kopci , jak to na slusarni... Problem tylko taki ze rece zajete, a z analogiem w pysku dalo sie popalac bez przerwy.Szef wie co chmurze i pochwala, a reszta tylko usmiecha sie pod nosem: jaka to sobie znalazl nowa zabawke czlek z Polska. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
U mnie w pracy koleżanka ( wielki przeciwnik palenia ) energicznie zaprotestowała ! Zapytałem czy czuje ? Czy tylko widzi ? Skoro nie śmierdzi to zezwoliła na palenie. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
z tego wynika, że ja to mam dobrze nie dość, że e-palę u siebie sama czy też z klientami to jeszcze od czasu do czasu idę do biura obok z kawą i e-p powymieniać poglądy |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| 510, 520, atomizer, camel, cały, dioda, dym, e-palenie, e-papierosy, ecopure, ego, joye, joye 510, liquid, m201, mild, papierosy, pierwszy, przepisy, płyn, spotkania, spotkanie, tvp, zakaz, zakaz palenia, śmierdzi |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/e-palenie-w-miejscach-publicznych/731-e-palenie-w-pracy.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: Liquid ECOpure RICH | This thread | Refback | 22-02-2010 02:26 | |