| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Kompatybilność czyli co z czym złożyć, żeby pasowało |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Bardzo proszę wszystkich, którzy posiadają wiedzę o dopisywanie kompatybilności poszczególnych elementów Casablanca c155p. 1. Baterie: 2. Atomizery: 3. Kartridże: 4. Ładowarki: |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Atomizer kompatybilny z bateriami od Colinsa, Rm1, Poltiko, Blue Moon Wkłady kompatybilne z atomizerami od Colinsa, Rm1, Blue Moon, nie kompatybilne z atomizerem od Poltiko Ładowarki kompatybilne pomiędzy wszystkimi w/w modelami |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Atomizery i baterie kompatybilne z DSE801 z Heaven Gifts (przetestowane). Wkłady wizualnie identyczne - powinny też być kompatybilne (chociaż nietestowane).
__________________ Od 10-08-2009 Ex: Zefirek, Intellicig EVOlution, M401, Casablanca (c155p, c118p, Dillinger), DSE 901, Y&Q v903, RN4075, Joye 510, KR808D-1, ColinsS Age, eGo-T, 510-T Aktualnie: Joye eGo + CE2 Sola dosis facit venenum |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
scob, o c155p i Poltiko 150 napisałem trochę wyżej. Wszystko jest kompatybilne oprócz wkładów. I na dodatek wsystko działa ze soba wymiennie. Nie zauważyłem jakiś szczególnych róznic przy podmienianiu baterii.
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Znalazłem na allegro jakieś aukcje, z których wynika, że pen casablanca jest w pełni kompatybilny z c118 casablanca( baterie i atomizery i nawet kartridże). Nie chce mi się w to wierzyć ale może ktoś ma to już sprawdzone? A do tych modeli są może jakieś kartomizery?
Ostatnio edytowane przez iksmor ; 09-03-2010 o 17:29 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
witam wszystkich e-palaczy. jestem jednym z was od ponad 60-ciu dni i coraz bardziej mi się to podoba(może nawet za bardzo...) jako że po raz pierwszy aktywnie korzystam z tego forum z góry przepraszam za ewentualne błędy. ale do rzeczy :czy wie ktoś czy baterie manualne od c155p dadzą się wkręcić do atomizera milda m 201?
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Mam ten sam problem. Szukam zamiennika baterii do Milda. Chciałem zastąpić baterie Mild-a M201 bateriami c155p. Gwint jak najbardziej pasuje. Ale nie tylko o to chodzi przecież. Bateria Casablanca c155p nie ma otworów na zasysane powiertrze (nie da się tym zestawem zaciągnąć). Otwory, a właściwie otwór jest w atomizerze Casablanca i to nie centralnie, lecz zupełnie obok grzałki. Centralny biegun baterii jest nieco głębiej niż w M201, więc nie da się tej baterii ładować w ładowarce od Milda (temu akurat łatwo zaradzić). Baterie c155p są podciśnieniowe a nie akustyczne (jak dla mnie zaleta) i działają bardzo precyzyjnie. Niestety nie ma kompatybilności między baterią ani atomizerem c155p i M201. Ostatnio edytowane przez Palenie_zabija ; 18-03-2010 o 21:29 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
"Mechaniczno-hydraulicznie" - brak powietrza da się to rozwiązać: ![]() Trzeba tylko troszkę powiercić. IMVHO większym problemem jest to, że baterie Milda standardowo dają DUŻO niższe napięcie niż inne batki (afair 3,6-3,3V - tak bylo w egzemplarzach z jesieni zeszłego roku) - i mildowskie atomizery są do takiego dostosowane. Zasilanie z baterii 'bez obcięcia napięcie' może wydatnie skrócić żywot m201-ki.
__________________ |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| c155p, casablanca c155p, casablanca pen |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |