| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 | |||||||||||
| ||||||||||||
| Odwiedzin: 2212 | ||||||||||||
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Na całkiem suchy wlewam około 25 kropli, ale nie koniecznie trzeba je liczyć. Musi być po prostu nasączony.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ważne, że na samym dole lubi się zgromadzić uparte powietrze i nie da się wlać więcej liquidu. Trzeba odpowietrzyć i wtedy dopełnić do końca .
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Do dzisiaj dolewałem 10 -12 kropli hihihihhi Oszczędny widać byłem No to robimy eksperyment po raz enty Może 25 uda sie wlać a efekt jaki to sie okaże Pozdrawiam ------ dodane o 21:46 --- wcześniejszy post dodany o 21:39 ----- Dzięki za radę Ojjjjjjjjjj teraz kopci Coś chyba nie pójde spać tylko będę sobie palił i palił i palił...... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ty tak dużo nie pal przed snem bo nie będziesz mógł zasnąć. ![]() Pamiętaj, że jak włóknina przestanie dobrze wchłaniać liquid i zrobi się jej mniej to trzeba wymienić kartridż na nowy. Dzieje się tak po około +/_ 7 dniach, czasami krócej , czasami dłużej daje radę... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Wielkie dzięki Posłucham fachowca E-papieros miał być początkiem odwyku po 27 latach palenia Niestety za dobre to by z niego zrezygnować na stałe Pozdrawiam
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
hmmm ja mam może ciekawy sposób uzupełniania liquidu do 155-wyjmuje watke i czyszcze ją ściskając w chusteczce i wycieram zbiorniczek.watka jest praktycznie całkowicie sucha.wlewam do pojemniczka dużo liquidu(powiedzmy 2mm mniej niż cały)i dopiero wkładam watke.nie zapowietrza sie, nie musze używać strzykawki z igłą itp.jedyne o czym myśle żeby zmienić to może 3 mm zostawić miejsca chociaż ogólnie narazie na 2 raczej problemów z wyciekaniem nie mam
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Mój "patent" na zapowietrzanie to nakłuwanie watki zwykłą igłą jeśli przy zalewaniu robi się menisk wypukły Pomaga na 100%
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Obydwie metody są dobre, jednakże opisana przez =CAMEL='a jest dłuższa, gdyż należy wypłukać wkład w ciepłej wodzie,a następnie ją wysuszyć. Metoda opisana przez dasko1964 jest szybsza i można ją zastosować prawie wszędzie, zamieniając strzykawkę na prosty spinacz do dokumentów (na jednej z wideo recenzji Wojan pokazuję jak to zrobić). Ja napełniam wkłady w domu za pomocą strzykawki i igły - napełnioną strzykawkę (1ml liquidu) wsuwam w wkład i powoli wtłaczam liquid aż powstanie "menisk wypukły", wtedy cofam delikatnie tłok strzykawki jednocześnie ją powoli wycofując z wkładu. Tym sposobem usuwam nadmiar liquidu. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Zakraplam od góry i nie mam z tym problemu. Jak nie chce wsiąkać (tylko wtedy, gdy uzupełniam w trakcie palenia, bo na suchych zawsze wsiąka), to delikatnie poruszam watką przy pomocą wykałaczki.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| colinss pen, colinss pen 155, pen 155, pen155 |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |