| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Od paru dni mam Sticka Joye V3 (z HG), szczerze powiedziawszy spodziewałem się czegoś lepszego. Wykonanie jest ok, co prawda aby odpalić atomziery pen2 (colinss/trendy)/mptech trzeba zrobić mały myk, ale penowe 1 generacji łapią styk (colinss). Bateria ładnie trzyma, ale... Za dużo powietrza się dostaje przez co osłabia się moc mgiełki, smak jest również przez to mniej wyczuwalny.. przypomina mi to e-palenie delikatnie rozcieńczonego gliceryną liquidu.. myślałem że moc będzie porównywalna z mocą przejściówki na usb do pena. Po paru dniach stuningowałem oryginalny atomizer metodą wojana. Polepszył się smak, mgiełka i kop, ale nadal lepsze odczucia mam e-paląc na bateriach Penowych niż z V3. Mam przejściówkę do 510, skręcony z atomizerem Q510, V3 daje radę. (więcej o tym tutaj) Zamówię jeszcze atomizer od polskiego dostawcy V3ki i zobaczymy. Jak na razie V3 ląduję jako zapasowy zestaw. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Czyli moje spostrzeżenia co do v3 i atomków penowych nie są odosobnione. Ja co prawda chyba już dawno odzwyczaiłem się od pena i może dlatego. W tej chwili czekam na przejściówki do moich ulubionych 901 i 510 bo właściwie dla nich kupiłem v3 Dzięki za info |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
No zgadzam się Quasi i takiego też mam w stiku janty v2. Ale on już też coś niemrawy. Chyba czekają kolejne zakupy...
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dzięki Quasi porównałem jak działa Penowy atomizer w V2 i V3. Działają tak samo. Zatem plus zdobywa V2 za to że ma większą kompatybilność z innymi atomizerami Penowymi niż dedykowane. Ważne, przejściówki od V3 nie są kompatybilne z V2. Mają krótszy gwint zewnętrzny przez co środkowy biegun w ogóle się nie styka. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Od siebie dodam, że atomizer od kissboxa starszy (wrzesień 2008) nie działa na v2 a bez problemu na v3. Na v2 działa z patentem iunika. Co do tych przejściówek rzeczywiście po pierwszym wkręceniu te od v3 na v2 nie chodzą, ale teraz po mocniejszym zakręceniu popalam na v2 atomek 510 na przejściówce od v3. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
No super sprawa. Jeszcze jedno smutne spostrzeżenie. Przejściówka 901 nie działa u mnie ani na na v3 ani na v2. Testowane na 4 atomkach. Mam nadzieję, że jest uszkodzona i że po wymianie będzie ok ale zmartwiło mnie to troszkę. A czy u Ciebie działa ok bez jakiegoś tam ekstremalnego skręcania?
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ja mam 510 przejściówkę z HG do V3 i działa wyśmienicie (do wczoraj kiedy to atomek wyzionął ducha wkręcony do Tornado:P).
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
No to i jak się pochwale / pożalę ![]() Dziś dostałem V3 od e-cigar, również mam ten sam problem, w płucach czyje przeciąg, strasznie dużo powietrza łapie. Wyczaiłem, że problem jest po stronie kartridży, jak przytkam dopływ powietrza na kartridżu (kawałek papierka lub watki w obie szczelinki) to jest OK. V3 testowałem również z atomkiem 510 XXL działa ale również mam delikatny przeciąg (w eGo XXL działa idealnie - może doczekam się kartridży z płaskim ustnikiem )V3 z atomkiem 901 działa rewelacyjnie. Przez tydzień pomęczę V3 i skrobnę recenzje / porównanie V3 vs. eGo Edit 25.02.2010r. Mam bardzo "prostacki" sposób na atomka V3 Od strony gwintu są dwa wloty powietrza, wystarczy jeden zapchać i atomek jakby z innej bajki ![]() Ja zapchałem go małym wałeczkiem papieru toaletowego Ilość powietrza idealna, smak i dym wzorowy.Im więcej go męczę tym lepiej działa ![]() Nawet wkręciłem kartomizer ale efekty były marne...
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel Ostatnio edytowane przez PXE ; 25-02-2010 o 22:23 |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| janty stick, janty stick v2, janty stick v3, joye stick, joye stick v3, joyev3, jsv3, stick v2, stick v3 |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |