| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Newsy Aktualności z Polski i Świata |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
OKSmoke wraz z VapersNetwork ostrzega że WHO wraz z Unią Europejską chcą zakazać korzystania z innych wyrobów niż tytoniowe. W/g Kate z VapersNetwork chcą zabrać się za to przez między innymi przez zakaz sprzedaży lub ograniczenia handlowe, zakaz sprzedaży przez internet, podwyższenie cła na wyroby zawierające nikotynę. OKSmoke: WHO and EU plan an outright ban on Ecigs - News - Ok Smokey - Electronic Cigarettes & Accessories VapersNetwork: Recreational nicotine may become available only on the black market | Vapers Network |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Nie wygląda to wszystko najlepiej ![]() Wroga nieznanego boimy się bardziej... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
W uzasadnieniu nikt nie powie koncerny, tylko nie znamy wpływu |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Nie jest znane.Za to w tym drugim przypadku jest bardzo dobrze znane i co ? Wiecie co ja pier..le taką demokrację i tych wszystkich ekspertów i polityków "dbających" o moje zdrowie. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
A ja mówię: ludu! Spokojnie Co rusz ktoś chce i się stara, ale czy mu się uda?z resztą... narkotyki w PL też są zabronione, a dziwnym trafem w zeszłym roku wyrzucono 3 uczniów za jaranie zielska w mojej szkole :P |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Tak Ci którzy już rzucili śmiertelny analogowy nałóg być może jakoś sobie poradzą, chociaż i tak wydaje mi się że to będzie mniejszość.Na pewno utrudni to dojście nowym, ale przecież nie o to chodzi czy będzie to dostępne na czarnym rynku.Chodzi o działania koncernów, koncernów które dzięki bardzo ostrym przepisom mają wyłączność w produkcji leków i które doszły do takiej pozycji że są już państwem w państwie i prowadzą własną politykę. Czy ta polityka jest przyjazna pacjentom? Śmiem wątpić, bo czy koncernom produkującym leki zależy na zdrowym społeczeństwie? Coraz częściej przekonuję się że nie. Buszując po sieci znalazłem takie coś:Od nowego roku na półkach zabraknie wiele naturalnych preparatów terapeutycznych | Teraz-zdrowie. Powiem Wam to już jest poważny temat.Do czego dążą koncerny farmaceutyczne? Kto ich powstrzyma skoro tzw eksperci siedzą w ich kieszeni?Czy celem koncernów farmaceutycznych jest leczenie pacjentów czy zbijanie kasy i poszerzanie grona potencjalnych klientów? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
temat padł bo ludzie opór stawiali i nie przeszło...100 watowe żarówki też już można kupić, tylko nie do użytku domowego ![]() Obserwować, protestować, petycjować damy radę.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Tylko zeby w naszym przypadku nie przyszło im do głowy uchwalić cichaczem jakiegoś zakazu, bo zanim posypią sie protesty i wycofają sie będzie przerwa w dostępie do towarów. Na szczęście są osoby które czuwają, a może GsK wyprodukuje jakis liquid z tą swoją terapeutyczną nikotyną hehe. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
I kolejny news o pracach w komisji europejskiej, w którym pod koniec wspomniane jest że Komisja ma zająć się: Cytat:
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| liquid, nicotine, polityka, tvp, who, zakaz, zakaz sprzedaży |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |