| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Newsy Aktualności z Polski i Świata |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Reklama firm w programie Google Adwords to nowoczesny sposób na reklamę. Reklamuj się w Google! Ale czy na pewno ? . Na własnej skórze przekonałem się że Adwords nie toleruję reklam związanych z e-papierosami a co za tym idzie Google nie odróżnia papierosa z tytoniem od elektronicznego papierosa. Zgodnie z nową ustawą e-papierosy nie są zakazane również w reklamie ale dla firmy google są ?. Z otrzymanego maila od bardzo miłej Pani Marzeny z Google Ireland Ltd czytamy; „Program reklamowy Google opiera się na zestawie wytycznych stworzonych na podstawie wielu czynników, w tym satysfakcji użytkowników i klientów, oraz kwestiach prawnych. Regularnie sprawdzamy nasze zasady i wprowadzamy do nich zmiany, aby pozostawały aktualne i skuteczne. Dążymy do tego, aby nasze zasady były sprawiedliwe i spójne oraz dawały możliwość dostosowania do bieżących wymagań. Zgodnie z naszymi zasadami nie ma możliwości reklamowania e-papierosów z AdWords. I bynajmniej nie chodzi tutaj o sposób reklamowania, ale o sam produkt. E-papierosy są produktem nieakceptowanym przez program Adwords.” I to tyle na chwilę obecną bo nie mam już sił z uświadamianiem Google co jest wyrobem tytoniowym a co nie . ![]() pozdrawiam Michał |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
I czemu Cię to dziwi? Ja od dawna mówiłem żeby nazywać rzeczy po imieniu na zapas, żeby się nikt nie czepiał. E-papieros to tak naprawdę E-NI. Electronic Nicotine Inhaler. Zapytaj w ggogle, czy adword's przyjmie reklamę inhalatora ![]() A tak przy okazji ENI, to napiszę, że bardzo mi się podoba nazwa wymyślona przez pewnego zaczapiastego kolesia z hameryki: Personal Electronic Nicotine Inhalator System |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Podzielam twoje zdanie ale nazwa "Electronic Nicotine Inhaler" raczej nie jest rozpoznawalna zwłaszcza w Polsce . |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Bo Polacy <bez obrazy> zawsze na siłę chcą albo kopiować coś co z góry jest w naszym kraju skazane na klęskę, albo zmieniać nazwy tak, by się ta nazwa nie przyjęła i była mało rozpoznawalna. Pamiętacie "zwis męski ozdobny" oraz "rzygaczkę"?
__________________ 60/40 MLB & CAMEL by King- The King of Liquid NIE JESTEM TAKI FAJNY, ALE MAM ZASADĘ- NIE PRZENOSZĘ FORUMLIFE NA REALU FASADĘ ![]() Ostatnio edytowane przez Kszywho ; 16-12-2010 o 11:15 |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| efajki24.pl, google |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |