| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Newsy Aktualności z Polski i Świata |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
W miarę świeży tekst z .... faktu Zakazać elektronicznych papierosów. Dlaczego naukowcy chcą zakazać epapierosów. - Fakt.pl |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ja powiem inaczej: cytujesz coś, o czym wolę się nie wypowiadać bo ich artykuły mówią same za siebie. Próbka: Kurz złamał mi rękę. Świąteczne porządki bywają groźne dla zdrowia i życia - Fakt.pl Cola chciała mnie zabić! - Fakt.pl Uważasz to za wiarygodne źródło?
__________________ Od 10-08-2009 Ex: Zefirek, Intellicig EVOlution, M401, Casablanca (c155p, c118p, Dillinger), DSE 901, Y&Q v903, RN4075, Joye 510, KR808D-1, ColinsS Age, eGo-T, 510-T Aktualnie: Joye eGo + CE2 Sola dosis facit venenum |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Jak nie czytam, jak czytam? A nawet piszę! ------ dodane o 21:24 --- wcześniejszy post dodany o 21:22 ----- Nic takiego nie powiedziałem. Uważam tylko, że taki artykuł może i powinien wywołać ciekawą dyskusję, a po to właśnie tu jesteśmy. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Wiesz, żeby była ciekawa dyskusja, muszą być najpierw jakieś podwaliny ku temu. A tu... nic. Null. A chyba ogólnie o szkodliwości lub nie na razie i tak nic nowego nie wniesiemy - czekamy na jakiekolwiek badania długofalowe |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Trochę racja, ale czasem podwaliną może być sam tytuł, najmniejsze nawet stwierdzenie, Co do szkodliwości, my nie wniesiemy, ale może jest ktoś na tym forum, kto wie więcej, kto czytał choćby nawet bardziej konkretny tekst, przypomni sobie o nim dzięki tym postom i nas oświeci |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
można pokusić się o stwierdzenie, że to co opisywane jest w Fakcie, w rzeczywistości jest odwrotne - oni szukają sensacji, nie podają informacji tylko manipulują ją, żeby przyciągnąć nieświadomych czytelników. Faktycznie za bardzo jest z czym polemizować. Skoro fakt twierdzi, że chcą zakazać, to znaczy, że nie chcą zakazać. Jak Fakt pisze, że szkodzą, to znaczy że nie szkodzą |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
to prawda, ze fakt wypisuje glupoty, aby na sile przyciagnac czytelnika, jednak czasami martwie sie, ze wejdzie zakaz... myslicie, ze to nie mozliwe? W jakich panstwach unii europejskiej i ameryki jest ten zakaz? Jesli wiecie A co do badan, to Njoy przeprowadzil badania, ktore wyszly pozytywnie... to sie nie liczy?
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Porshe, jakie badania? ;> Badań długofalowych, stwierdzających z cała pewnością o nieszkodliwości e-palenia nie ma i pewnie długo nie będzie. Są za to różne namiastki, mniejsze i większe przesłanki by sądzić, że e-papierosy są mniej szkodliwe od analogów i prawdopodobnie nie są szkodliwe bardziej, niż sama nikotyna którą większość e-palaczy przyjmuje - są na ten temat opinie naukowych autorytetów - zapraszam na Wortal tam na bieżąco wrzucamy takie rzeczy.Tak, są kraje w których handel e-papierosami jest zakazany, plany takiego zakazu pojawiły się również w Nowym Jorku. Nic nowego w temacie się nie da napisać... Pozdrawiam, Fin. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Jak mnie to wkurza. Na pierwszy rzut oka widać, ze elektroniczny papieros jest znacznie zdrowszy... //Thaniell: Nie cytuj całej wiadomości, lecz tylko to, do czego odnosi się Twój komentarz Ostatnio edytowane przez Thaniell ; 20-02-2011 o 16:41 |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| artykuł, e-papierosy, zakaz, zakaz sprzedaży |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |