| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Newsy Aktualności z Polski i Świata |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Trafiłem dziś na artykuł o nakręcanych bateriach. Pomysł jest prosty: bateria się wyczerpuje - nakręcamy ją. Niestety nie ma danych o tym ile trzeba nakręcać, żeby wystarczyło na sensowne działanie, ale pomysł sam w sobie wydaje się interesujący. Myślę, że znalazłoby to zastosowanie także w e-p.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
widzę, że Chińscy bracia nie próżnują nakręcane latarki widziałem, działają na zasadzie prądnicy, ale baterie nakręcane ? pytanie jest dobre, ile trzeba kręcić, żeby coś ukręcić ? na pewno jest to krok w dobrą stronę, np.na wyjazd pod namiot do głuszy, nie trzeba się martwić o gniazdko, ale czy to zda egzamin ? nie wydaje mi się ![]() Ps.ale baterii na korbkę to pewnie nie widzieliście Ostatnio edytowane przez Thaniell ; 22-02-2011 o 07:49 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
tego to nie wiedzą najstarsi górale, przynajmniej na razie na dzień dzisiejszy,wiadomo jedynie, że do pełnego naładowania potrzebne jest około 20 minut kręcenia korbką ![]() Ps.sprostowanie poniżej fotki może coś powiedzą Ostatnio edytowane przez Thaniell ; 22-02-2011 o 08:04 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Jestem w fazie konstruowania e-p z napędem na chomiki. Jeśli prototyp "zapali" to będę pracował nad miniaturyzacją układu. Pod uwagę biorę pchły jako czynnik napędzający. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Myślę, że w niektórych sytuacjach taka nakręcana bateryjka mogłaby się przydać. Czasem człowiek zapomni naładować, a wiele by dał za te 3-4 buszki Poza tym nakręcanie pod wpływem emocji wynikłych z chęci zapalenia powinno być efektywne |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Pewnie. Kto z nas nie doświadczył braku "prundu"?
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
![]() BTW baterie na korbę, dynamo z portem USB..., uff - co za czasy...!!! Kto pamięta rozpaczliwe doładowywanie baterii przy ognisku?
__________________ z pozdrowieniami - Pedro del Smrodes Analogos Finito Terras Manual el Petto |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
rozpalanie ogniska w celu podładowania e-petka to byłaby już przesada No chyba, że wystarczyłaby świeczka |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
może zamiast rozpalać ogniska i zaprzęgać do roboty niwinne gryzonie zwrócić się do Dr hab. Sebastiana Maćkowskiego z zapytaniem jak dalece posunięty jest projekt w którym uczestniczy : Baterie nowej generacji - Wiadomości - Newsweek.pl |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| artykuł, bateria |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |