| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Ogólna Dyskusja o E-paleniu porozmawiaj z innymi o e-paleniu, o elektronicznych papierosach, podziel się swoją historią o e-paleniu |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Szukałem po forum ale nie znalazłem... Statystyki by judge podają taką informację jak x,xx ml/dzień. Zastanawiam się ile to jest papierosów? Kiedyś byłem świadkiem rozmowy przy stoisku z e-p na ile starcza 10ml liquidu i sprzedawczyni powiedziała, że to odpowiednik 10 paczek "śmierdzieli". Czyli, że paczka to jakieś 1,6 ml. Jestem przerażony, bo ja zużywam obecnie około 2,5ml/dzień czyli blisko dwie paki co w porównaniu z 20 smrodami jest niezbyt fajnym wynikiem. A jak jest z Wami? Co wiecie na temat tych mililitrów na dzień? Czy Wam też "statystyki skoczyły" jeśli uznać to, co mówiła sprzedawczyni za prawdę? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
WuKwas była kiedyś dyskusja na podobny temat , w którym możesz doszukać się odpowiedzi (Ile nikotyny dostarcza jedno "e-zaciągnięcie ")Ile nikotyny dostarcza jedno "e-zaciągnięcie " |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Nalezy "urealnic" te ilosci w sprzedawanych liquidach, bo potem bedzie placz i zgrzytanie zebami jak dowala akcyze z 10 paczek fajek do flaszki z 10 ml liquidu.
__________________ Ostatni analog 09-02-2010 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Myślę, że w całej tej przeliczeniowej "zabawie" zapominamy o jednym dość istotnym czynniku. Nazwijmy go czynnikiem eksploatacyjnym. To prawda, że w prostym przeliczeniu 1 ml liquidu do paczki papierosów ilość wchałanianej nikotyny przy e paleniu jest większa. Istotne w tym jest to, że z 1 ml, który ubył w butelce efektywnie (w zależności od umiejętności) wchłonęliśmy 0,6-0,8 ml. Reszta z tego jest po prostu tracona. Biorąc pod uwagę Twojego pena zobacz ile trzeba ścierać z kanalików powietrznych po każdym otwarciu wkładu, ile można by wydmuchać przedmuchując atomizer itd. Nie wiem czy u Ciebie te efektywne będzie to nawet 2 ml, a więc raczej bliżej będziesz swojej paczki niż 2 paczek. Reszta w chusteczki |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Moje osobiste przeliczenia to około 2ml/paczkę analogów. Mój harmonogram palenia i e-palenia jest taki sam czyli (każdy punkt to jeden analog)
Zachowując dokładnie taki sam harmonogram dziennie zużywam 2ml płynu o mocy 18mg. "Efektywnego płynu" jest z tego jakieś 1,6-1,8ml Na imprezach dochodzi +1,5 ml z racji częstego palenia![]() Mam nadzieję, że pomogłem |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Pomogliście wszyscy. Prawdą jest to, co piszecie o ilości "efektywnej". Przy okazji- Quasimodo, zazdroszczę Ci takiej umiejętności reżimowego palenia, ja ćmikam ile wejdzie- po prostu biorę i palę... Ech...
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Szczuro wyznaje zasadę, że życie w nieświadomości jest o wiele bardziej proste i przyjemniejsze Pewno i tak, ale nie dyscyplinuje w żaden sposób. A co do liquid, to mi schodzi w dalszym ciągu sporo. Gdzieś około 3-4ml. Spowodowane jest to ciągłą pracą przy kompie. Natomiast zszedłem z mocą do 10mg |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Takie zużycie w dużej mierze też zależy od e-papierosa. Ja się przeraziłem jak się okazało, że flaszka 10 ml wystarczyła mi na dwa dni przy Mild Pure. On, to po prostu chleje, a z drugiej strony najwięcej wytraca. Owszem ma porządnego kopa, ale już nigdy nie jest on taki po zalaniu własnym liquidem jak przy fabrycznym, więc można go palić dłuższymi sesjami .
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| atomizer, e-palarnia, ego, forum, liquid, liquidu, mild, mild pure, pure |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |