| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Ogólna Dyskusja o E-paleniu porozmawiaj z innymi o e-paleniu, o elektronicznych papierosach, podziel się swoją historią o e-paleniu |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Czesc mam pewien problem, z którym nie mogę sobie poradzic. Paliłem ponad 20 lat i jak wypaliłem 2, 3 papierosy analogi na raz to miałem dosyc i czułem się syty papierosów. Z e-paleniem jest inaczej mogę e-palic i e-palic bez końca, muszę się ograniczac, narzucam sobie ramy czasowe. Używam e-papierosów: Pena i EGO, kartomizery i płyn 18 nikotyny. Czy mieliście podobne wrażenia i czy można temu jakoś zaradzic? |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Może i jestem nowy i nie mam za dużego pojęcia jeżeli chodzi o e-palenie ... aczkolwiek dziś nabyłem liquid TB 10 ml 24mg nikotyny firmy Casablanca ... I powiem Ci, że ma pierdyknięcie ![]() Po 2-3 machach mam dość na następne 20-30 min... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
A ja powiem krótko: ktoś mądry zesłał mi odcięcie, inaczej mogłoby być krucho Fakt, z mojego doświadczenia (osobistego) e-petka mogę chmurzyć, chmurzyć, chmurzyć, aż nie skończy się prąd/liquid/odcięcie. Jedynie przed pójściem spać (już w łóżku) wypalę 20 buszków i czuję się syty (jakoś mocniej mnie kopie).
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ja mam podobne odczucie, ale epalę zaledwie 1 tydzień i wciąż wspomagam się analogami, choć muszę przyznać, że dziś np. dużo mniej. Kupiłem po namyśle EGo Tank, ale na razie to w większości zabawa.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
od dawna palisz e-papierosy? takie przyssanie do ep często występuje na początku - nie wypala się optycznie jak analog i nie wiadomo kiedy mamy przestać. Jeśli czujesz ciągły niedobór nikotyny, postaraj się o mocniejszy liquid. Staraj się przyzwyczaić do czasu pojedynczego e-palenia i trzymaj rygor, z czasem wejdzie Ci to w krew. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witam A ja tam lubie palic ![]() Zawsze chcialem "pykac" fajke ale za duzo z tym klopotu i zostalem przy papierosach, ale smierdzi kopci i przypala a jak odkrylem e-papieroski to juz "po chlopie"![]() Jak mam gloda sztach 16mg marlboro i mam dosc nikotyny, a na okraglo ciagne 6mg. Juz zakupilem baze zerowke i aromaty i teraz juz moge miec problem ![]() UZALEZNIONY OD E-CIGARETA! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Po roku e-palenia zauważam, że spada mi zużycie liquidu. Nie wiem z czym to jest związane- dobraniem samoróbki do swoich potrzeb czy czymś innym? Fakt faktem, że potrafię przesiedzieć przed kompem kilka godzin praktycznie nie przestając chmurzyć (tak samo w samochodzie). Ale też łatwiej mi bez "palenia" np. w samolocie. Myślę, że podstawowe sprawy to: - dobór mocy liquidu - dla mnie kolosalnie zmienia się "spalanie" przy 12 a 24, - swoboda w używaniu (teraz sypiam w hotelowych pokojach dla "non-smokersów" a i tak chmurzę), Na koniec dodam, że nie znam nikogo kto przeszedł na e-p a zmniejszyłby zużycie- kilka osób utrzymało średnie, jakieś 30% "nawróconych". |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
a Ja mam zupełnie odwrotną tendencję, ale wynika ona chyba z tego że jak zaczynałem przygodę z e-paleniem nie było na rynku tego typu sprzętu jaki mamy dzisiaj.W moim przypadku zużycie liquidu i w ogóle chęć obcowania z e-papierosem drastycznie wzrosła.Po prostu chęć wypróbowania czegoś nowego, odkrycie jakiegoś fajnego smaku jest czasem silniejsze ode mnie, więc mogę stwierdzić że wpadłem z jednego nałogu w drugi.Myślę jednak, że z biegiem czasu to się zmieni, ale na dzień dzisiejszy palę jaki dziki i dobrze mi z tym.Choć z drugiej strony spoglądając na rynek e-papierosów jak w zastraszającym tempie się to rozwija to nachodzi mnie przekonanie, że chyba do końca swoich dni będę coś pykał, bo mi z tym dobrze.Po prostu wychodzę z założenia, że jak coś jest dobrze to nie ma co psuć ![]() Pozdrawiam |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| e-papieros, liquid, sytość |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |