| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Ogólna Dyskusja o E-paleniu porozmawiaj z innymi o e-paleniu, o elektronicznych papierosach, podziel się swoją historią o e-paleniu |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Część z Was wie, reszta się właśnie dowiaduje, ale ta informacja jest w zasadzie głównie dla nowych adeptów sztuki e-palenia, a nie dla Was, weterani. Ponieważ od kilku lat żyję miedzy innymi z tego, co napiszę, tym razem postanowiłem połączyć zarabianie z hobby. Jak na razie poświęciłem na to sporo czasu oraz nieco kasy, ponieważ na wszystko wykładam własną żywą gotówkę. Przechodząc do meritum - około połowy grudnia ukaże się pierwsza (chyba) w Polsce książka o e-paleniu. Zdecydowałem się dać jej tytuł: E-PAPIEROS - PORADNIK DLA POCZĄTKUJĄCYCH Od września zbierałem materiały, pisałem, teraz już jestem na etapie ostatecznego sczytywania tekstu. Całość będzie miała 80 stron (tak, sporo tego... sam jestem zdziwiony, bo myślałem, że wyjdzie nie więcej niż 50) formatu A5. Nie zdecydowałem się na oprawę klejoną, bo za szybko się rozlatują, będzie więc oprawa "spiralkowa", typowa dla instrukcji obsługi. Projekt okładki jest gotowy, zaprezentuję go za 2-3 dni. Druk prawdopodobnie będzie w przyszłym tygodniu. Uprzedzając pytania: - pierwszy nakład trafi głównie do dystrybutorów e-papierosów. Część moich egzemplarzy autorskich będzie rozprowadzana innymi kanałami. - nie znam jeszcze dokładnej ceny ostatecznej (ani hurtowej ani detalicznej), ponieważ negocjacje wydawcy z drukarnią dalej się toczą. Prawdopodobna cena detaliczna to kilkanaście złotych. Musiałem się z Wami jako pierwszymi podzielić oficjalnie tą wieścią - no bo z kim innym, jak nie z tymi, z którymi razem inhaluję. Dziękuję za uwagę.
__________________ blog Starego Chemika |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Jak najbardziej sprzedaż w wersji książki w wersji elektronicznej (e-book) będzie pasować do tematu o e-papierosach. Popieram pytanie dexena |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
szczuro pozwole sobie na mały ot, pozostane jednak przy tym aby edycja elektroniczna również się pokazała. Nie wszyscy będą mieli tyle szczęścia aby dostać wersje "analogową", a wersja elektroniczna nie dosyć że będzie napewno tańsza to łątwiej dostępna - i również taka wersja zwróci się koledze S.CH. po cześci za druk. A jak będzie wznowienie analogowej wersji to napewno znajdzie się wielu e-palaczy którzy zakupią nią |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| wlasnie to mialem na mysli ![]() jeden kupi - a 10 innych wezmie od niego, nie zapominajmy tez o wszelakich serwisach z ktorych mozna pobrac kazdego e-booka, pewnie zaraz mi napiszesz ze wersje "analogowa" ksiazki tez mozna zeskanowac i wrzucic do sieci - mozna, ale to juz wiecej z tym roboty :-) |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
demonizując to ksera analogowej książki rozejdą się jak świeże bułeczki ![]() tak czy siak zapoluje na tego konkretnego analoga |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Jeżeli nie cała książa w wersji elektronicznej, to może chociaż Wiki powiązana z nią, która służyłaby jako punkt organizacji użytecznych informacji, i pośrednio, jako `żywe' rozszeżenie i aktualizacja tego przewodnika? Obecnie informacje o e-paleniu są rozrzucone na forach, i dość nieporęczne do przeglądania i wyszukiwania; w formie wiki mogłyby być bardziej dostępne dla współczesnego internauty.
__________________ -- Enchanted by LISP and Plan 9 from Bell Labs -- |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| dla początkujących, e-palenie, e-papieros, ego, papieros, pierwszy, poradnik |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |