| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Ogólna Dyskusja o E-paleniu porozmawiaj z innymi o e-paleniu, o elektronicznych papierosach, podziel się swoją historią o e-paleniu |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
1) opracowac standardy dla baterii, liquidow, grzalek (opisy i tym podobne) 2) zaproponowac i wymyslic sposoby opisu sprzetu i liquidow 3) zastanowic sie nad sposobami wprowadzenia takich standarow. to na poczatek.
__________________ moj e-papieros: L-Rider |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Brzmi obiecująco, a komu chcesz to przedstawić ? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
to wlasnie wiaze sie z 3 punktem mojego opracowania. jest to temat otwarty nie chce aby byl tworzony przez tylko uzytkownikow e papierosow ale tez przez importerow sprzedawcow. to dotyczy nas wszystkich jesli sami nie nalozymy na siebie jakis norm ktos zrobi to za nas i nie koniecznie bedzie juz tak rozowo jak teraz.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Del sęk w tym że ktoś już nałożył pewne (niestety praktycznie zerowe) normy. jestem sprzedawcą (co prawda w innej branży) ale uwierz mi w rozmowach z producentami (że nie wspomnę o CC czy Pepsi bo oni w ogóe z takimi jak ja nie rozmawiają) jestem na pozycji ,,bierz albo ........'' jakkolwiek idea jest jak najbardziej słuszna będąc realistką i od pewnego czasu uczestniczką rynku twierdzę że (niestety) pomimo Twoich dobrych pomysłów i naszych starań i nacisków na sprzedawcę czy importera nie jesteśmy w stanie nic zdziałać. co najwyżej usłyszymy o kolejnej poprawionej czy finalnej wersji która będzie tym co mieliśmy do tej pory tylko z wyższym numerkiem. bo jak napisał reed liczy się tylko kasa a klient i tak kupi bo musi. tak naprawdę to możemy odradzać szajsowny towar jaki nam się trafił nie kupując go więcej. jeżeli będzie powtarzalność to rynek sam go wyeliminuje. jeśli natomiast dalej będzie popyt to pozostanie tak jak jest i nic na to nie poradzimy
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Koleżanko zapominasz o jednej jeszcze waznej rzeczy, a mianowicie to ze dzis to co jest dobre juz w nastepnej partii moze nie byc. Wczesniej pojdzie dobra opinia czytajac te dobre opinie czlowiek sie skusi a tu oczywiscie lipa. i tak jest z kazdym sprzetem kupionym. Sprzedawcy nie likwiduja samych zlych produktow dalej wisza. wiem wiem jest popyt to sie sprzeda bo przeca ciemni ludzie kupia wszystko. ja rozumiem ze moze sie trafic zla partia, ale jak kazda nastepna jest gorsza od pozostalej tego nie powino sie tolerowac.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
zgoda i po to jest http://forum.e-palarnia.com/pomoc-w-...ziekujemy.html (Temu już dziękujemy) że jak coś zaczyna nie spełniać (niestety niskich ale zawsze) standardów to trafia na czarną listę. wiem że mało kto ją czyta ale osoby te mogą przekazać info dalej a ich znajomi jeszcze dalej itp, wbrew pozorom poczta pantoflowa jest bardzo skuteczna, nawet bardziej niż te oficjalne komunikaty.
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
To te ra ja sie przyczepie a co bedzie jak ktos trafii tylko na zla partie. Wystawi zla opinie a sprzet bedzie tak naprawde powtarzany. sama czarna lista nie jest rozwiazaniem. moze byc tez przypadek ze sprzet bedzie zly nie dobry trafi na liste a pozniej bedzie bardzo dobry. dlatego pierwszym celem jest utworzenie pewnych glownych cech jakie musi spelniac sprzet a pozniej do tych cech porownywac. i w razie czego odwolywac sie do nich nawet sam system oznaczen jest w naszym malym swiatku wolna amerykanka.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
co do określenia cech porównawczych to pomysł oceniam 10/10 z tym że lista powinna być podzielona na kategorie i opory bo trudno porównywać np atomka A i ALR co do czarnej listy to też chociażby dlatego, że liczę na to że osoby czytające mają jakieś rozeznanie i będą wiedzieć że jedna opinia nie powinna dyskwalifikować produktu ale kilka już o czymś świadczy. a i tak twierdzę że poczta pantoflowa będzie skuteczniejsza niż jakiekolwiek petycje
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Myślę, że wystarczy jedna"główna cecha" Ma działać tak jak powinno. Ot, poniosła mnie fantazja |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
reed to nie ,,koncert życzeń'' to jest poważny temat widziałeś kiedyś chińską taniochę żeby działała jak powinna?
__________________ |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| dyskusja, e-palarnia, e-palenie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/ogolna-dyskusja-o-e-paleniu/4610-potrzeba-standardow.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| Palarnie - linki | This thread | Refback | 25-12-2011 17:27 | |