| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Ogólna Dyskusja o E-paleniu porozmawiaj z innymi o e-paleniu, o elektronicznych papierosach, podziel się swoją historią o e-paleniu |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Witam... Przeprowadziłem dużo eksperymentów odnośnie wymiany watki z moim trendy TR-108D. Większość zakończyła się niepowodzeniem - e papieros po 10 buszkach przestawał już tak intensywnie dymić jak na początku. Czy na oddawanie linquidu do atomizera ma wpływ wyparzanie watki przed wymianą? I czy lepiej wystającą watkę odcinać nożyczkami do równości z kartridżem czy dobrać taką ilość watki że się ładnie schowa? ppozdro Ostatnio edytowane przez krayerban ; 08-01-2010 o 11:56 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Na to jak watka oddaje e-liquid wpływa struktura jej włókien i ich ułożenie przestrzenne. Sam w swoim EVO Intelliciga używam tych samych 11 kartridży od początku, czyli od 3 miesięcy. Nie dlatego, że jestem aż tak do bólu oszczędny, tylko dlatego, że nie zauważyłem aby pogorszyło się coś podczas użytkowania. Metodą prób i błędów gmerając szpilką w watce spróbuj dojść do satysfakcjonującego efektu. Siatka dotykająca do watki, która służy do przekazywania e-liquidu z watki do grzałki w niektórych przypadkach wystarczy, ze ledwo dotyka, ale w wielu musi prawie wchodzić wprost w watkę. Raczej z opisów które czytałem jak robili to inni, to wynikało, że w większości watki były ścinane na równo, a przed założeniem odrobinkę wysunięte - siatka i tak dopchnie watkę wgłąb. Mój kartridż jest niewielki, mieści 9 kropelek wiec możliwość złego ustawienia w nim watki jest niewielka.
__________________ Marek Li http://forum.e-palarnia.pl/blogs/marek-li/ Używam tylko IntelliCIG EVOlution z ECOpurem i... ...i nie mam zamiaru tego zmieniać! |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
To Twoj wybor czy sparzysz wrzatkiem. Mam tylko 10 kartridzy do pena TR-108 i tylko w dwoch mam sparzona watke. Nie zauwazylem w roznicy w oddawaniu liquidu na atomizer. Masz watke co dostales przy zakupie?? Wiem, ze w niektorych punktach daja, mi nie dali - moze zapomnial sprzedawca. Tym sie nie przejmowalem, bo mialem juz zakupiona watke Filtusa. Moze ona jest przyczyna. Musisz tak dobrac dlugosc, aby nie wpadala za gleboko w trakcie palenia. Wkladam nowy pasek do kartridza i to co wystaje obcinam, u mnie z pol milimetra powyzej krawedzi. Gdy naleje liquidu osiadzie i jest rowno. Jak juz slabiej sie ciagnie, drutem pogmeram w srodku i podnosze, jesli jest wepchnieta do srodka. Oprocz dlugosci wazna jest grubosc, nie moze byc za duzo - lepiej luzniej, ale nie za luzno - bo bedzie wyciekal liquid. Jeszcze pare dni i prob a dojdziesz, to jest przypadlosc przez ktora prawie wszyscy przechodzili
__________________ M401,TR-108x3,Bfree,Joye510,KR808-1,808d i rozne mody. |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| 108, atomizer, e-liquid, ego, evo, liquid, liquidu, papieros, trendy |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/ogolna-dyskusja-o-e-paleniu/729-wyparzanie-i-wymiana-waty.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| wyparzanie - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 01-03-2012 13:52 | |