| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Ogólna Dyskusja o E-paleniu porozmawiaj z innymi o e-paleniu, o elektronicznych papierosach, podziel się swoją historią o e-paleniu |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Zauważyłem sporą różnice zdań odnośnie kartomizerów i atomizerów. Jedni wyznają tylko atomizery a inni kartomizery, jakby nie patrzeć kartomizery są bardziej wydajne więc czemu taka różnica zdań ? Nie miałem jeszcze przyjemności używać kartomizera, przymierzam się do zrobienia mixu, eGo + kartomizer ![]() Więc jak to jest z tymi kartomizerami ? inny smak ? zapach ?
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Inny smak? Tak, trochę inny, ale różnice w smaku są również między e-p z atomizerami (na tym samym płynie oczywiście). Druga rzecz, to ciepły dym przy kartomizerach. Co lepsze? Co kto woli. Najlepiej samemu się przekonać. Moim zdaniem każdy powinien mieć e-p z kartomizerem (lub przejściówkę + 2-3 kartomizery) w zapasie na wypadek awarii atomizera. Nawet jak ktoś ma zapasowy atomizer, to ten też może paść (jeżeli ktoś ma pecha, to w tym samym dniu). Kartomizery są trudne do wykończenia. Mnie nie udało się wykończyć jeszcze ani jednego (oczywiście warunek: stały dopływ płynu, czyli nie wypalamy kartomizera do sucha). |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
kartomizer jest wygodny, ale denerwuje że nie osusza sie ładnie zawsze zostaje resztka poprzedniego i już raczej zapomnijmy o 1ml bo wejdzie mniej zaraz przeciwnicy kartomizera wkroczą z paloną watką ![]() rozebrałem kartomize po 6 zalewaniach i nic sie nie nadpaliło być może to nie całkowite osuszanie jest tu plusem albo 6 napełnień to za mało |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Kartomizery są też trochę kapryśne i bardzo nierówne.Niektóre sprawują się ładnie nawet po wielokrotym zalewaniu a niektóre już od nowości szwankują ale uważam,że mimo wszystko warto je mieć w zanadrzu bo nie zawsze mamy czas i warunki na zabawę z watką.
|
|
| |||
| |||
|
Czytam i próbuje dojsc powoli,na razie jeszcze jestem srednio ciemna. Podajcie mi prosze, czym sie rózni kartomizer od atomizera? Bo nie bardzo kumam, co to jest kartomizer a co atomizer?
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
Atomizer
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| atomizer, dym, e-palarnia, ego, forum, kartomizer, kartomizery, smak |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |