http://forum.e-palarnia.pl/modele/1179-mild-pure.html E-Palarnia/ Modele
Zdjęcie przedstawia baterie Mild Pure z kartomizerami: od e-dymka (pierwszy z lewej) oraz z kartomizerem Trendy 208 (z prawej).
Elektroniczny papieros, dwuczęściowy (akumulator + kartomizer).
Jest to model, który bardzo przypomina doznania odczuwalne przy paleniu mocnego papierosa tradycyjnego (zwłaszcza po jedzeniu). Pure daje to co było najpiękniejsze w analogu... błogość poposiłkową

.
Mocny "kop" powoduje u mnie to, że "palę" go tak jak kiedyś papierosa tradycyjnego tzn. kilka zaciągnięć i... na długo spokój, nie mam potrzeby sięgania ponownie po inhalator nikotyny.
Do tej pory moimi dyżurnymi e-p były peny i bez względu na to czym były "zalane" (chodzi mi o moc liquidu) nie wyjmowałam ich niemalże z ust... i było mi z tym dobrze

.
Z Mild Pure ten numer nie przejdzie, po mniej więcej 7-10 zaciągnięciach muszę go odłożyć, więcej nie mogę. choćbym chciała.
Przerwy są długie zanim pojawi się ponowna myśl o chmurce, co mnie niezmiernie zdziwiło. On po prostu potrafi "sponiewierać"

.
Papierosa zaciąga się bardzo lekko i już przy pierwszym daje dużą, mocną chmurę, nie wymaga "rozpalania". Przy zbyt mocnym zaciąganiu (błąd) pojawia się słyszalny świst, należy poprawić technikę, nie ma potrzeby tak mocno się zaciągać. Nie lubi też zbyt szybkio i często (seria jak z karabinu maszynowego ;-) ), mnie nie udało się tego zrobić ale pewien zupełnie "dziewiczy" mężczyzna (jeśli chodzi o e-palenie) testując go doprowadził do odcięcia baterii, ale nie chcielibyście zobaczyć jak on to robił... ;-)
Karomizer: pojemność 1.1 ml (20-26 kropel), wlanie większej ilości liquidu mija się z celem bo nadmiary i tak trzeba będzie wydmuchać, mogą "chlupać" przy zaciąganiu i dostawać się na język.
Dodatkowo, co jest bardzo ważne, mogą zalać akumulator co doprowadzi do jego zniszczenia i utratę gwarancji. Trzeba na to bardzo uważać !!!
Kartomizery są z założenia jednorazowe i po osuszeniu należałoby zużyty wyrzucić. Jednak użytkownicy nauczyli się z powodzeniem uzupełniać odparowany liquid (
robimy to na własną odpowiedzialność !), ja stosuję metodę "kapturkową":
Każdy z kartomizerów (w pudełku jest 6 szt.) napełniałam już przynajmniej 10 razy i nadal są w świetnej formie.
Przy cenie jednego 7.50 zł daje mi przy 10-cio krotnm napełnianiu kwotę 75 gr za atomizer

.
Nie wolno dopuścić do pełnego osuszenia wkładu !
Są jeszcze dwie inne metody:
- kapanie do otworu w gwincie (metoda dla cierpliwych).
- strzykawka z igłą lub kapanie po ściance przy zdjęciu białego dekielka i w ten sposób nawilżanie włókniny wewnątrz kartomizera. Do tego należy mieć narzędzie (np. szydełko), aby ten dekielek zdjąć. Ta metoda nie znalazla u mnie uznania.
Pod dekielkiem nie ma gumowej uszczelki, jednak nie powoduje to "picia" czy wyciekania liquidu.
Pozostawiając napełniony kartomizer na dłuższy czas należy zbezpieczyć go z obu końcow gumowymi kapturkami aby nie dopuścić do wyschania.
Pure jest liquidożerny ale coś za coś, ten "kop" z czegoś się bierze

. Znajomy porównał go do Ferrari

, też podobno lubi wypić.
Nie jest to e-papieros do zaspokajania odruchu i stałego zasysania przez parę godzin, raczej mocno, szybko, krótko i treściwie .
Przerwy są potrzebne nam ale i jemu... kartomizer musi ostygnąć i liquid musi mieć czas, aby spłynąć w kierunku grzałki. Przy chmurzeniu nie parzy w usta choć czuć ciepło. Smak oddaje bardzo dobrze. Nie dopuszczamy do "palenia" na sucho ! Ostrzeże nas przed tym: gorący kartomizer, mała chmura i nieprzyjemny, gryzący smak przygrzanej włókniny.
Kartomizery w zestawie bywają podsuszone i wymagają natchmiastowego uzupełnienia jeśli przy inhalowaniu użytkownik poczuje nieprzyjemny smak, wyniknęło to prawdopodobnie z pośpiechu (przy przygotowywaniu zamówienia) z racji zbliżającego się święta w Chinach. Nowe katomizery kupowane w opakowaniach po 5 sztuk są odpowiednio nawilżone.
Jeśli chodzi o mnie to (na razie) najbardziej smakuje mi liquid Milda MB o mocy high (18mg) jako uzupełniacz kartomizera.
Colinss Easy, Colinss Age, Trendy 208, MildPure
Bateria (obecnie 190 mAh), mają być wkrótce dostępne 280 mAh oraz baterie na kablu USB: ładowanie akumulatora trwa bardzo szybko, około 70-80 minut, ładowarka składa się z modułu USB oraz adaptera. Podczas ładowania dioda modułu świeci niebieskim stałym światłem a po zakończeniu ładowania mruga rytmicznie. Dioda adaptera jest zawsze czerwona, nie zwracamy na nią uwagi.
W pełni naładowana bateria "trzyma" od 2 godzin w górę (wszystko zależy od użytkownika i jego sposobu "palenia").
Kompatybilność:
Do baterii Mild Pure można stosować kartomizery:
- Trendy 208 (w odczuciach podobny do Age) czyli delikatniejszy, nie daje takiego kopa jak kartomizer Pure.
- kartomizer od e-dymka (ciężej trzeba było się zaciagać niż w Pure lub Tendy), smak również był inny, mnie nie odpowiadał. Dodatkowo powoduje odcinanie baterii Pure.

Na zdjęciu kolejno kartomizery: Trendy 208, e-dymek, Mild Pure.
Na zdjęciu kolejno kartomizery: Trendy 208, e-dymek, Mild Pure.
Do kartomizera Mild Pure można zastosować baterie: Weew, Trendy 208, Colinss 105/115. Jednak najlepiej działa ze swoimi.

Drugi to Age Colinssa (od lewej licząc), szósty to Easy Colinssa, nie są kompatybilne ale pokazałam je dla porównania.

Colinss 115 z kartomizerem Pure, Age, Mild Pure,Weew z kartomizerem Pure, Pure z kartomizerem Trendy 208 (16 mg), Easy Colinsa.

Dla porównania zdjęcie kartomizrów: Easy, Age i kompatybilne: Trendy, e-dymek, Mild Pure.
Ostatnie zdjęcie, aby porównać z modelem M401:

Więcej zdjęć tu
Picasa Web Albums - Beata - MILD PURE / k...
Kolega
tikos pozwolił mi wstawić swoje zdjęcia "rozbebeszonego", wielokrotnie uzupełnianego liquidem, kartomizera Pure, dziękuję bardzo

. Oto one :
I na razie tyle...

Jak pojawią się nowe spostrzeżenia i wrażenia to dopiszę.