|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Chyba już czas robić sobie prezent ![]() Pomyślałem o cygarku, poszukałem i znalazłem EL CIGARO od Ecisa. Wygląda ładnie, ma spore baterie i jest na kartomizerkach. Proszę o wypowiedzi użytkowników tego cygarka.
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel Ostatnio edytowane przez PXE ; 31-03-2010 o 11:43 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
PXE, tego się nie da opisać, to trzeba potrzymać w paszczy i podymać ![]() A tak na serio, to jest to świetny produkt. Bywaja awarie, owszem, ale w którym fajku one sie nie trafiają? Mi padł (chyba) wyłącznik podciśnieniowy w jednej z batek. E-JACK juz posłał nową i oddal starą, do "zabawy" ![]() Wracając do meritum: Jest to świetne urządzonko. Duży i pojemny kartomizer (wysuszony bez przepalenia potrafi pomieścić do 1,5ml liquidu) Zaczepisty wygląd, dość wiernie udaje analogowe cygaro (pokryte czymś a'la gruby papier pozmarszczany ) Świetnie oddaje smak, ale moc juz inaczej niż inne kartomki. Zalewam zazwyczaj 18mg i o ile w kartomkach bFree kopią mnie dość solidnie, to w EL-u o wiele mniej. Tzn w gardle mniej moc się odczuwa) Smak oddaje też inaczej niż reszta kartomków i atomków. Ten sam liquid nie do spalenia w zwykłym e-p w EL smakuje przednio. Produkuje stosunkowo wilekie chmury dymu, zwłaszcza na fabrycznie zalewanych kartomach, na własnych mieszankach róznie to bywa. Nie zawsze są to tak duże kłęby. Napełnianie jest proste. Robię tak jak E-JACK pokazywał na filmie. Strzykawka, stosunkowo cienka igła (ja używam 8) wbijasz i nasączasz. Czasem trzeba wykałaczką czy innym narzędziem "przepchać" kartomek, lepiej się wtedy ciągnie. Należy jednak robić to delikatnie i z wyczuciem, żeby nie uszkodzić grzałki. Cóż jeszcze dodać? Ładuje się dość długo, ale tez długo da sie dymać. Nie wiem dokładnie ile pociągnie na batce, bo palę go tylko wieczorami przed TV, czasem dla lansu i wzbudzania popłochu w pracy ![]() Polecam kartomki Davidoff i 555. Camel jak dla mnie jest "bezpłciowy" Jest tylko jeden problem. Nie da się kupić liquidu który smakuje tak samo jak ten oryginalnie zalewany. Davidoff kupny niby nazywa się tak samo i smakuje przednio, ale to nie ten sam Davidoff który jest oryginalnie. To samo 555. Cóż, można zalewać ulubionymi liquidami i testowac który lepiej smakuje. Jak dla mnie dobre jes to, że nie płucząc kartoma zalewam co jakiś czas innymi smakami i zazwyczaj wychodzą z tego ciekawe smakowo mieszanki. Zwłaszcza jak kartom poleżakuje parę dni. Generalnie polecam. To jeden z moich najbardziej udanych zakupów ![]() Skusiłem na niego juz parę osób, w tym 2 w pracy i nikt nie narzeka. Tylko mi jak na razie przytrafiła się raz awaria kartomka, padł ot tak, znienacka. No i ostatnio ta bateria. Ale kartomek swoje odsłużył (a to zasadniczo niby jednorazówka) a baterię E-JACEK jak pisałem, juz wysłał nową ![]() Pozostaje się cieszyć gadżetami i robić zadymę wieczorem ![]() PS: Na "tym drugim" forum poruszano kilkakrotnie kwestię odcięcia. Że niby krótkie. Nie daj się zwieść i zniechęcić tym faktem. Odcięcie działa inaczej nic w zwykłych e-p. Pod warunkiem, że palisz je jak cygaro, nie jak np 510 Trzeba go "cmokać i/lub pykać" Wtedy jakby nie odczujesz odcięcia. No i jeżeli chcesz naprawdę duzy obłok dymu, to dymaj tak jak jeden oszołom ![]() Filmiki z odcięciem dopłucnym: Darmowy hosting plików - Hostuje.net Darmowy hosting plików - Hostuje.net 2 filmiki z dwoma cygarami. Pamiętaj też, że kartomek EL-a lubi byc ciepły, nie gorący, ale ciepły. Wtedy najlepiej pracuje. Ostatnio edytowane przez reed ; 31-03-2010 o 17:24 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dziękuje za dobry opis. Po takiej wypowiedzi, skuszę się na to cygarko. Na filmiku ładnie dymiło, nie dziwo, że potrzebowałeś gogli ![]() Martwi mnie tylko, że nie można kupić zapasowej baterii, muszę zapytać E-JACK, czy przewiduje to w ofercie.
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Na razie E-JACK nie ma w ofercie zapasów, a szkoda. Ja mam nadzieję, że jak rozbiorę tą uszkodzoną, to uda mi się przerobić ja na manuala. Miałbym zapasową i do tego grzałkę pod kontrolą ![]() Ale czy to się uda? Poinformuję w tym wątku. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Wlasnie brak baterii niepokoi, bo cenowo i pojemnosciowo wyrob jest porownywalny z roznymi Tornado itp, ale do tamtych mozna zdobyc baterie.
__________________ Ostatni analog 09-02-2010 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
![]() Aczkolwiek to faktycznie nie jest najlepsze rozwiązanie, przynajmniej patrząc od strony finansowej. Może E-JACK ulegnie i sprowadzi zapasowe baterie? Trzeba by go molestować w tej kwestii |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| cygaro, el cigaro, el-cig |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |