| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 | |||||||||||
| ||||||||||||
| Odwiedzin: 1805 | ||||||||||||
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| pozwolę sobie wątpić w powyższe twierdzenia. Wiadomym jest wszak, że ogniwa 3,7v nie naładujesz powyżej pewnego, granicznego dla niego napięcia bez szkody dlań.* Prawdopodobniejsze będzie: Kod: żeby dłużej utrzymać tak lubiane przez niektórych wysokie (4V+) napięcie * = tak na oko to gigantyczna be-e-ez-dura ;-) Nie ma bata, żeby naładować powyżej 4,2V , nie?4,2 nie naładujesz, niee..?
__________________ Ostatnio edytowane przez scob ; 21-05-2010 o 19:50 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
hmm z tego co pamiętam reed kiedyś pisał że jego bateria 650mAh ma 4,21V,a druga dłużej używana 4,02V
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
ja mam pare roznych brandow EGO i zadna nie daje wiecej niz 4V, wiec moze slaba batka w mierniku i zawyzala pomiar albo po prostu ja mam walniety miernik |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
czyli reasumując King wprowadza baterię 1000mAh 3,7V.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
to właśnie miałem na myśli,dzięki za poprawkę szczuro.
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
bardzo dziwnie,to można mówić do kogoś kto nie zna postawowych praw fizyki ,jeżeli wieksze napięcie to większy prąd (i=u/r) ,to zużycie większe.jak się nie zna to niech nie mówi,lepiej niech powie że to przekazał co mówił CHINCZYK i w to wątpię .
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Sprawa się wyjaśniła bateria 1000mAh 3.7 V
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Nie 3,7 tylko 3,3V i nie jest to przekłamanie miernika bo bateria 1,5 V ma 1,5, być może w środku jest 3,7V, ale podaje na miernik 3,3V. Sprawdzałem dwie baterie 1000mA niedawno zakupione, jedna świeżo naładowana druga po kilkugodzinnym inhalowaniu tuż przed wykończeniem. |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| bateria, egonowate, kamikaze |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |