| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 | |||||||||||
| ||||||||||||
| Odwiedzin: 804 | ||||||||||||
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Bardzo możliwe że za mocno się zaciągasz przez co liquid szybciej się transportuje ku górze i następuje przelanie się jego. Spróbuj zaciągać się wolniej i ciut dłużej a efekt picia nie powinien już wystąpić. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
hejka problem może również dotyczyć zbyt rzadkiej watki we wkładzie, chociaż obfite pocenie wkładów jest przypadłością wszystkich penów i na pewno intensywne pociąganie petka prowadzi do picia liquidu |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Można watkę we wkładzie nieco przystrzyc lub zgnieść (o jakieś 3 -4 milimetry, nie więcej!), żeby liquid nie wypływał. Warto wiedzieć, że wkłady w penach kończą się ślepo, więc ewentualne picie liquidu nie odbywa się przez watkę, tylko po zewnętrznych ściankach wkładu, którymi płynie także powietrze. Ja robię tak: 1) zgniatam lekko watkę; 2) kroplę liquidu wpuszczam na siateczkę atomizera; 3) ręcznikiem papierowym albo skrajem kiecki wycieram wkład z zewnątrz (w celu dokładniejszego wytarcia można wyjąć wkład - to białe- z ustnika, czyli tego czarnego dziobka) I wtedy jak palę, to już nic nie cieknie. Polecam też delikatne pociągnięcia, ale za to dłużej trwające, bo takie atomizer woli i jest wtedy grzeczniejszy. Pozdrawiam |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Witam. Po nalaniu liquid wez spinacz czy tez szpilke umiesc ja miedzy watka a plastikiem... spowoduje to odpowietrznienie i dokladne rozlanie sie po watce plynu, nastepnie uloz pena pionowo kardridzem do gory oczywiscie i poczekaj az liquid splynie na grzalke powinno pomoc w kazdym badz razie mi pomaga Pozdrawiam |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
@Techminka: Niezłe! Nie wpadłam na to, ale odpowietrzenie może rzeczywiście wiele dać. Niby takie to proste, a jednak trzeba na to najpierw wpaść. Pozdrawiam.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Sorki, że tak zbombarduje ![]() Temat znany i stosowany ale zamiast szpilek, wkłada się kawałek cienkiej rureczki. Jest gdzieś na forum filmik lub fotki.
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wszystkie wkłady większe od 401 (czyli penowe też) zalewam strzykawką z igłą (od dna), jednocześnie lekko "miąchając" igłą watkę, przez co doskonale się odpowietrza i nasącza. Po wyjęciu igły zakrapiam jeszcze kilka kropelek.
__________________ ![]() Do 30.03.2010: 26 lat analogów x ~1,5 paczki dziennie ≈ 285 000 sztuk. Od 07.04.2010: 1 analog na 2-3 dni. Ostatni analog: 17.08.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Polska Strona Freesco | NND Linux Router | CDN Linux - Router i Serwer |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| colinss pen, colinss pen 155, colinss pen 2, pen 155, pen 2, pen155, pen2 |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |