| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 | |||
| ||||
| Odwiedzin: 2614 | ||||
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Jest to mój pierwszy e-papieros. Użytkuję go drugi tydzień więc jestem początkującym e-palaczem. E-papierosa Poltiko to kupiłem go bo akurat trafiłem na stoisko w Carrefurze. Za 199 zł kupiłem dwa kompletne papierosy. Przekonała mnie głównie gwarancja: 3 miesiące na wszystko i bliskość sprzedawcy w razie awarii. Rozważałem zakup na Allegro Milda. Co do papierosa to dymi fajnie. ale tylko na świeżym kartridżu i po zakropieniu. Potem jest różnie.Częstą przypadłością w moim wypadku jest wypadanie watki z kartridża i jak się "przypali" na atomizerze to nie jest fajnie. Zdarza się też dość często, że czuje liquid w ustach. Tłumaczę sobie to tym, że pewnie coś robię źle i dlatego mam takie klocki. Rozważam zakup EVO lub ECISa i nie mogę się zdecydować. W każdym razie już 2 tygodnie nie pale analogów. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dwa dni wstecz zakupiłem pena Poltiko i jestem bardzo zadowolony. Ciągnie się ślicznie, dymi tak jak lubie, czyli sporo (na samoróbce zakrapianej aromatem Inavery), baterie wytrzymują mniej więcej pół dnia. Czekam na sobotę, bo wtedy zazwyczaj więcej palę i ciekaw jestem jak długo bateria pociągnie. Zestaw zakupiony za 2 stówy, 2 kompletne papierosy, ładowarka USB z końcówką sieciową, 2 liquidy 5 ml i 5 kartridży. Jedyny ból to fakt, że wszystkie zalane aromatem Marlboro, którego organicznie nie trawię. Kompatybilne z nim są baterie z pena Ecis, który mi się rozleciał po niecałych 4 miesiącach użytkowania.
__________________ |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Aktualizacja po (prawie) roku. Pena właśnie szlag trafił i zakupiłem ego tanka (też Poltiko, jakiś sentyment czuje do tej firmy ).Pen jest dobry dla kogoś kto pali/ł średnio 10-15 fajek dziennie, baterie (nowe) trzymają około 5 godzin, niestety wraz z wiekiem zaczynają zdychać, od momentu kupienia zestawu, dokupiłem 2 batki. Atomizer niezły, dobrze dymi, zwłaszcza na samogonie i, co najważniejsze, nie boi się dużej ilości gliceryny (daję ok 40%), niestety pada po 3 "myciu" (uwaga, myć tylko w czystym spirytusie, raz rozrobiłem do 50% i szlag go trafił z miejsca), co mniej więcej daje okres 3-4 miesięcy (czyli czas gwarancji ), z kartridży lubi się płyn wylewać, jak również (co jest wkur...zające ogromnie) wylata watka, sposób: owinąć ten kawałek kartridża gdzie jest watka chusteczką higieniczną i przedmuchać ustnik (tak samo jak atomizer) w ten sposób pozbywamy się liquidu, to samo robimy z atomizerem i przez jakiś (3-5 dni) czas mamy spokój.Podsumowanie: jestem bardzo zadowolony z tego fajka, teraz zaczynam testowanie ego tanka, ciekawe jak długo u mnie pożyje .
__________________ |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
powyższe potwierdza tylko opinię: 150-ka poltiko to jest (był! 2 lata temu! ) bardzo porządny sprzęt.Oby eGon służył równie dobrze (bo atomizer tank pewnie nie będzie :P, ale w razie czego - można do tych baterii dokręcić... wszystko )Cytat:
__________________ Ostatnio edytowane przez scob ; 06-12-2011 o 21:58 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
To wszystko już przerabiałem. Mycie atomka, kartridży, nawet baterie płukałem jak mi się liquid wylał. Chodziło mi o to, że jak watka była po 2 praniach, to się"zbiegała", nie trzymała już tak jak powinna i wtedy się przyklejała do atomka. Równoznaczne było to z wyciekiem na grzałkę, po czym płyn zaciągał się do ustnika i do ust. Strasznie niemiłe uczucie. Stwierdziłem, że watkę można myć tylko raz, a ostatnie atomki 150 wytrzymywały góra 3 mycia, potem bez żadnych oznak wstępnych przestawały grzać. Baterie niezłe, acz ostatnie modele trzymały porządnie do skończenia gwarancji, czyli 3 miesiące, potem rozładowywały się w tempie Orient Expresu. Podsumowanie: obecne peny poltiko są dobre dla średnio palących, jak ktoś kurzy ponad paczkę (czyli mniej więcej ok 3-4 ml) dziennie, nie polecam.
__________________ |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| poltiko pen, poltiko pen 150, poltiko150 |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/opinie-testy/2261-poltiko-pen-opinie.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| poltiko - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 24-12-2011 13:48 | |