Joye eGo-T od e-dym.pl jest moim trzecim e-papierosem. Posiadam jeszcze Tornado od E-Kinga. W tej krótkiej recenzji, poza opisem tanka, postaram się porównać go z wcześniej testowanym Tornado
http://forum.e-palarnia.com/testy/36...do-1100-a.html Opis zestawu:
2x Bateria manualna gwint 510 (1000mAh, 3,7V)
2x Atomizer Tank A
5x Kartridże Tank A (bez watkowe) o pojemności ok 1,1 ml. (nasączone liquidem Camel o mocy Low, Medium i High)
1x Pudełko
1x Adapter sieciowy z gniazdem USB 500mA
1x Kabel USB 420mA (umożliwiający ładowanie z PC lub ładowarki)
Gwarancja 5 dni (zestaw kupowałem po promocji co się wiązało m.in. z tak krótką gwarancją, standardowo – 3 miesiące, atomizery – 1 miesiąc).
Instrukcja obsługi w języku polskim.
adapter sieciowy i kabel USB
Wykonanie i opis:
całość
Baterie oraz atomizery są powleczone czarną gumowatą substancją – wyglądają estetycznie i ekskluzywnie oraz są wygodne - nie ślizgają się w palcach. Po około dwóch tygodniach używania nie dostrzegam choćby minimalnych uszczerbków – gumowata substancja ładnie się trzyma, nie ściera się i nie odchodzi. Końcówka baterii jest wykonana z metalu – srebrne kółko nie posiada diody.
/Powyższy opis zaczerpnięty z testu Tornado – ponieważ w przypadku Joye eGo-T nie ma różnic, jedynie brak napisu E-King Tornado/.
Przycisk włączania baterii posiada znany 5-cio klik blokujący przed przypadkowym uruchomieniem, przycisk jest dość luźny – dookoła jest ok. 0,5 mm wolnego miejsca. Wykonany jest z przezroczystego plastiku wklęsłego po środku, wciśnięciu towarzyszy słyszalne kliknięcie. Przycisk podświetlany jest na biało, po ok. 10 sekundach ciągłego włączenia następuje automatyczne odcięcie. Rozładowanie jest sygnalizowane szybkim błyskaniem przycisku przez ok. 10 sekund. Baterie współpracują z wszystkimi akcesoriami z gwintem 510, testowałem różne akcesoria i wszystkie działały bezproblemowo, bez konieczności manewrowania pinem (w Tornado część akcesoriów wymagała podniesienia pinu). Jedna bateria spokojnie wystarcza na ok. półtora dnia pracy przy ok. 15 – 20 papierosach na dzień.
bateria
Atomizery Tank A – działają bardzo dobrze, dają piękną dużą chmurę i dobrze oddają smak liquidu, na który niestety są dość pazerne. Umiejętnie użytkowanie ochroni nas przed popularnym bobrem, e-papierosa z atomizerem typu tank najlepiej jest przechowywać zawsze pionowo, a podczas palenia lub przed lekko strzepnąć (podobnie jak termometrem) lub delikatnie popukać w atomizer (trzymając cały czas pionowo – baterią do dołu) aby go odpowietrzyć – w małym okienku wkładu widać wtedy małe bąbelki powietrza – dokładny opis wraz z filmikami:
http://forum.e-palarnia.com/16635-post3.html
atomizer
Kartridże Tank A – bez watkowe o pojemności ok. 1,1 ml, posiadają płaskie ustniki, wypełnione są liquidem Camel o różnej zawartości nikotyny Low, Medium i High. Wg. mojej oceny te kartridże posiadają najbardziej wygodny ustnik, ze wszystkich akcesoriów jakie testowałem. Ich konstrukcja zapobiega ryzyku napicia się liquidu – podczas 2 tygodni testów nie zdarzyło się ani razu abym spróbował choć kropelki liquidu. Poprawna obsługa kartridżów do atomizera typu tank została opisana tutaj:
http://forum.e-palarnia.com/17160-post5.html
Dodam od siebie, że najlepiej sprawdzają się zamiast standardowych plastikowych zatyczek, zatyczki gumowe – w ich przypadku nie trzeba obcinać kawałka plastiku, który zostaje po przebiciu zatyczki kartridża końcówką atomizera, oraz minimalizują wylewy liquidu na styku atomizer/kartridż.
Do zestawu można dokupić atomizery tank typu B wraz z kartridżami typu B. Atomizer tank B nie zwęża się w kierunku ustnika – posiada taką samą grubość na całej długości. Kartridże tank typu B posiadają pojemność aż 2,5 ml. Taki zestaw akcesoriów dostarcza jeszcze więcej dymu i dzięki większej pojemności starcza na dłużej.
kartridż
Wady:
- e-papierosa z atomizerem typu tank powinno się trzymać pionowo, nie jest to może dla każdego wada, ale warto to zaznaczyć,
- wyższa cena zestawu tank (poza promocją),
- możliwe wylewanie liquidu na styku atomizera z Kartridżem (do zminimalizowania dzięki gumowym zatyczkom).
Zalety:
- jakość i estetyka wykonania,
- bogaty i kompletny zestaw,
- znakomity gęsty dym i dobre oddawanie smaku,
- przy właściwym użytkowaniu zupełny brak bobra.
Podsumowanie:
Joye eGo-T pali się bardzo przyjemnie, pojemne baterie starczają na długi okres czasu, atomizery typu tank dostarczają dużo dymu i dobrze oddają smak liquidu.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu i mogę zdecydowanie polecić ten zestaw, jak i atomizery typu tank.