| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 | |||||||||||
| ||||||||||||
| Odwiedzin: 2864 | ||||||||||||
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Potwierdzam Twoje spostrzeżenie, jak napisałem w wątku o kompatybilności PEN 1 generacji o niebo lepiej trzymają i działają baterie z drugiej generacji. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Pale Pen II od dwóch tygodni. Mam pytanko: Ile bateria powinna trzymać? W moim przypadku dwie baterie nie wytrzymują wypalenia jednego kardridża. Czy to jest normalne,czy baterie są złe? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
@walek W moim przypadku nowy PEN 2 spokojnego "parowania" w pracy wytrzymywał na 8h i tak około 2,5 wkładu. Przy ostrym zacięciu 1,5 wkładu i 2h e-palenia ![]() Zatem wszystko jest zależne jak użytkujesz i czy ładujesz do "pełna" baterie. pozdrawiam |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dzięki za odpowiedż. Kardridże i baterie ładuję do pełna, ani razu nie doładowywałem baterii.Podłączałem wtedy, gdy bateria się rozładowała do końca. Dzisiaj sprawdziłem ile wdechów wytrzyma bateria. Wyszło mi dokładnie 260 wdechów[15-20 wdechów(jeden wdech i przerwa ok 2-3sekundy) i przerwa ok 10min].Czy tyle się robi na jednej baterii? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Wdech wdechowi nie równy, a ja przyznam się szczerze nigdy nie liczyłem. A w/g producenta też nie warto się sugerować gdyż są przeważnie liczone wdechy typowo analogowe (krótkie), a przy ep trochę dłużej się zaciąga. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Moje wdechy są równe i pełne(może dlatego jest ich mniej i bateria się rozładowuje przy mniejszej liczbie wdechów). Tak robiłem, żeby sprawdzić. Teraz testuję drugą baterię i zobaczymy.
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
Przetestowałem drugą baterię i mój wynik to 253 wdechy |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| colinss pen, colinss pen 155, colinss pen 2, pen 155, pen 2, pen155, pen2 |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/opinie-testy/437-colinss-pen-wydajno-ae-baterii.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| colinss pen - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 15-01-2012 21:09 | |