| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack (2) | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 | |||||||||||
| ||||||||||||
| Odwiedzin: 1463 | ||||||||||||
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witam Grzeje na nim od wczorajszej nocki .Rewolucja to nie jest, ale jako tank ewoluował, na pewno ! Wykonanie się może podobać, ładna chromowana (chyba ) obudowa, starannie spasowany, uszczeleczki i gwinty, cycuś ![]() Jak na razie zero wycieków, duży plus tylko skropliny , jakoś przy normalnym tanku miałem tego mniej. Może dlatego bo, wywaliłem wszystkie zaślepki, czego jeszcze w iMist nie zrobiłem.Smak, jak to w tanku, jeden lubi drugi nie, mnie odpowiada .Dymi ładnie, powiem więcej niż ładnie, prawie jak Lr'ka tylko ta paliwożerność ![]() Zaraz po zalaniu, może nie do pełna, zacząłem psioczyć na forum, że BOBRZY ! A to po prostu liquid się kończył ![]() Jak na razie: pozytywnie zadowolony, zobaczymy co dalej... ![]() Aha! Opór, około 2 ohmy, przy kablach 0,4 pokazuje mój większy-Chinski-mierniczek 2,3 ohma (chyba że, bateryjka pada ?) Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Thaniell ; 16-02-2012 o 12:02 Powód: literówka i interpunkcja |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Właśnie dotarł do mnie zestaw. Przedstawiam moją subiektywną opinię. Ogólne wrażenie: Pudełko standardowe sztywne, wysuwane, czarne z ładnym srebrnym nadrukiem. Papieroski zafoliowane już złożone. Baterie srebrne z delikatnymi aplikacjami między innymi informacja o pojemności batki. Dioda baterii świeci na czerwono. Atomizery srebrne z grawerkiem BIANSI IMIST. Na łączeniu obu części atomizera jest uszczelka, wszystko ładnie spasowane. Wkłady mają nowy typ kapselka. Dziurka jest zrobiona fabrycznie w elemencie silikonowym. Fajna sprawa bo skończą się problemy z przepływem liquidu wynikające z blokowanie przez pozostałości po przebiciu. Pierwsze uruchomienie i wrażenia: Rozkręciłam atomizer i dałam kroplę liquidu na grzałkę i knot. Pociągnęłam kilka razy na sucho. Potem delikatnie zaczęłam wapować już z zasilaniem. Pierwsze chmurki malutkie i słabo wyczuwalny smak. Kolejne to już piękna gęsta chmura, smak również się pojawił. Co do smaku to jest oddawany dobrze jak na tanka Papierosek ciągnie się niesamowicie lekko, właściwie nie czuję żadnego oporu. Pociągnęłam z imista a następnie z EgoC. Wrażenie - egoC strasznie ciężko się ciągnie. Wrażenie mocno subiektywne ponieważ egoC nie ciągnie się jakoś strasznie ciężko, ale w zderzeniu z imist jest kolosalna różnica. To takie pierwsze odczucia na świeżo. CDN |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Subiektywnych spostrzeżeń ciąg dalszy: Nic nie cieknie, potrząsam, sprawdzam po nocy, zostawiam na dłuższą chwilę atomizerem w dół (bez wkładu) na ręczniku papierowym, zero wycieku. Spróbuję jeszcze potrząsania i innych crash testów bo to podejrzane O_o Czas odcięcia - około 12 sekund. Wapowanie - jak dla mnie optymalne przy delikatnym zaciąganiu przez około 5 sekund. Smak - całkiem dobrze wyczuwalny ale to nadal tank więc nie oczekujcie że wyodrębnicie składowe liquidu ale też nie jest tak że każdy liquid smakuje tak samo Dymek - niezbyt ciepły ale to też żadne zaskoczenie bo zasada działania tanka właściwie nie ulega zmianie. Jest gęsty i przynajmniej w moim przypadku daje uczucie nasycenia. Napełnianie wkładu - najwygodniej igiełką bo szybko i bez strat w liquidzie. Po wyjęciu z atomizera niewielka ilość wilgoci na ściankach którą wycieram ręcznikiem papierowym przed ponownym zamontowaniem wkładu. CDN ... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witam Wczoraj dotarł do mnie atomizer iMist, oraz bateryjka 650mAh. Nie napiszę jeszcze jak działa, bo za krótko go katuję. Pewne jest to, że mi się strasznie grzeje atomizer, ale to pewnie dlatego, że jestem przyzwyczajony do innego systemu wapowania ( czyt. bardziej masakrycznego ). Tutaj raczej trzeba podejść, ze spokojem, którego mi na razie brakuje. Jedno jest pewne, gdybym miał zestaw oceniać po wyglądzie to ma 5+, bo jest odpicowany strasznie. Pomęczę go trochę i napiszę co i jak, zapewne pojawi się też filmik ![]() Stay Tuned |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
No dobrze Zatem obiecane kilka słów na temat atomizera iMist. Po pełnych trzech dniach użytkowania tego atomizera stwierdzam, że taki sprzęt nie jest dla mnie. Być może odwykłem od palenia na zwykłych sprzętach, ale ja tego palić nie mogę. Atomizer się grzeje niemiłosiernie, chcąc wydobyć z niego jakiś smak. O kopie nie wspominam, bo nawet na 24mg go nie mam Tak tak wiem, a nie mówiłem i po co Ci to było ? no teraz to też się nad tym zastanawiam, ale miałem, paliłem i mogę coś napisać Jeśli chodzi o wykonanie to nie ma się raczej do czego przyczepić, bateryjka wykonana naprawdę bardzo starannie, z funkcją 5-cio klik i czerwonym podświetlaniem przycisku. Co się tyczy atomizera, to ma w sobie cechy dwóch innych znanych parowników, ale do rzeczy. Budową i łatwością rozbierania, oraz czyszczenia zbliżony jest do atomizera Tank typ C, zaś wnętrzności i sposób działania jest bardzo charakterystyczny dla innego gagatka, a mianowicie znanego i lubianego przez wszystkich użytkowników, Piper'a Odnoszę nieodparte wrażenie, że atomizer iMist powstał podczas prokreacji tych właśnie dwóch parowników. Czy spodziewałem się czegoś więcej po tym atomizerze ? no chyba tak, a może po prostu zgubiła mnie ludzka ciekawość.Reasumując, ja tego sprzętu nie polecam, jeśli ktoś chce się ubrać w podobny wynalazek, to niech sobie lepiej kupi atomizer Tank typ C, jeśli już musi i czuje taką potrzebę ![]() Myślę, że ZPT jest niejako wpisane w charakterystykę tego atomizera. Trzeba pogrzebać, a może zadziała, choć już się cudów nie spodziewam |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
![]() Sam widzialem jak kopcisz iMista na drewniaku... ![]() Dopiero dzis dotarla do mnie przejsciowka 510/eGo i moglem popalic na stalych 4.0V, jak teraz ktos mi napisze, ze nie ma kopa to ma tego kopa odemnie... ![]() Po moich 5mg nogi miekkną .Pozdrawiam PS. po miesiacu codziennego uzywania, nie widze sladow zużycia grzaleczki, moze teraz jak mu dowale napieciem , co innego na zewnatrz, ale to juz specyfika mojej pracy, 100 upadkow i kapieli np w farbie Ostatnio edytowane przez T-fantik ; 06-03-2012 o 00:49 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ano, pogrzebałem Wywaliłem sznurek i zastąpiłem go zrolowaną siatką mesh. Teraz jest dobrze |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Moim zdaniem, jedyny naprawdę dopracowany i wykończony e-papierosek typu tank. Nalewam do zbiorniczka virginię od Q1 i palę z ogromną frajdą. Goła grzałka znakomicie daje się kąpać i przepalać. Popalam codziennie od miesiąca. Nic złego się nie działo.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| atomizer, biansi, imist, test, video, video-recenzja |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/opinie-testy/4797-atomizer-biansi-imist.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| atomizer - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 01-04-2012 11:10 | |
| Palarnie - linki | This thread | Refback | 28-03-2012 09:27 | |