| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 | |||||||||||
| ||||||||||||
| Odwiedzin: 2123 | ||||||||||||
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Telesfor testowałeś eGo z kartomizerem ? Co Ty tam masz zmajstrowane ? melduj natychmiast... ![]() Z niecierpliwością czekam na Twój nowy filmik.
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
NIc nie powiem..Nie powiem.. Filmik w przyszłym tygodniu. No brak mi kompletu materiału.... A mam cos fajnego , BEZ ELEKTRONIKI- jest Su[per!!
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
czekamy na videorecencję! ![]() pozwoliłem sobie bezczelnie wydzielić w przewodniku: http://forum.e-palarnia.pl/modele/82....html#post4080 Ostatnio edytowane przez scob ; 21-01-2010 o 20:52 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
O tym "czymś" dziś dyskutowaliśmy. Indulgence -Wszystko w jednym Mam nadzieje, że to nie to i Telesfor zaskoczy nas czymś innym
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dlaczego nadzieję? Nie podoba Wam się? A ja jestem pod wrażeniem Indulgence... To własciwie nie jest e- papieros - to jest koncept, z róznymi wariantami , dla każdego zależnie od jego potrzeb.Indulgence zaspokaja większość potrzeb e-palacza , o ile skomponuje sobie zestaw optymalnie, dla każdej w zasadzie sytuacji. Tylko nie jest dla panienek palących slimy . Jeśli ktoś jest miłośnikiem e-p imitującego analoga , bardziej zależy mu na integracji z palaczami niż na odrębności i realizacji swoich potrzeb - to rzeczywiście , Indulgance nie jest dla niego...Ja odnalazłem pewną ciekawą cechę I. Ożywia stare , umarłe atomizery....... Co dobitnie pokazuje ,że atomizer jest ważny , ale nie najważniejszy w całym zestwie... KOnstrukcja e-papierosów na obecnym etapie jest tak zła od strony technicznej ,że wszelkie spadki napięć , na jakie jest narażona , powoduje iż całość jest niesamowicie wrażliwa na każdą rozbieżność od stanu nowego fabrycznego...Lekkie zużycie bateriii= mniejsza sprawność szybsze spadanie napięcia mniejsza wydolność prądowa. Zalewanie bateriii , sniedzienie elementów - i znowu straty na czujnik ciśnienia , diodę , elektroniję pomiaru napięcia i i czasu zaciągania.Wszystko to konumuje po ułamku wolta a razem - 1-1,5 V. Wystarczy by przy średniej baterii stan atomizera zaczynał być krytyczną funkcją całego systemu.... Natomiast przy napięciu pełnym , doprowadzonym przez elementy przewodnika o słusznej powierzni przekroju - atomizer jaki by nie był , zachowuje się przynajmnieh przyzwoicie... I wzrost jego rezystancji o 0,2-05 Ohma nie powoduje katastrofy , jeżeli źródło jest wydajne... Atomki sprzed roku , spisane na straty - okazuję się działaja nieźle lub dobrze , tam , gdzie nie mamy elektroniki(=Indulgence ).Jasne, gdyby dysponować źródłem nadmiarowym , lub gdyby atomki miały nie 2,4-2,9 Ohm a np 2,0-2,2 OHM , napięcie 3,4-4,2 byłoby zbyt wysokie. Wtedy potrzebny by był układ regulacji napięcia , który zapewniałby np. 3,4 V zawsze... Wtedy e-p zawsze by dobrze paliły, atomizery uzywalibysmy po 2 lata ( chyba żeby się przepaliły grzałki). Zwykłe , eksploatacyjne pogorszenie parametrów nie byłoby tak krytyczne a sądze ,że nawet mało wyczuwalne. Nie ma na razie takichg konstrukcji.Nikomu się raczej nie opłaci. Ale dlatego źródło bez elektroniki - rozwiązuje wiele problemów. Oczywiście - przed nami 6 V ( 2x CR123) lub nawt 7,4 V. Koniecznie z atomkami HV ( 5-6 V). A Indulgence - to pierwszy krok we właściwą strone....To dopiero początek drogi. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
mam pytanie czy wg Was opłaca się bardziej mieć atomizer, czy kupować kartomizery do indelgence?
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
wszystko co jest pod ręką. Więc warto mieć atomizery i kartomizery.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witam mam pytanko apropo joye ego co to znaczy że "Prosimy nie używać ładowarki USB do ego w celu naładowania akumulatora Joye510!" ? bo nie bardzo kumam o co chodzi. dziękuję za odpowiedz |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Aku 510 ładuje się prądem 150mA a aku od ego prądem 420mA więc nie powinno się ładować aku 510 na prądzie 420mA. W drugą stronę można ale trwa to z 6 godzin,tak jest w tornado podobno. |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| janty ego, janty_ego |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |