| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Pogawędki tutaj swobodnie można rozmawiać na tematy nie związane z e-paleniem |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witam, to mój pierwszy dzień na forum i pierwszy tydzień z e-p ![]() Moje pytanie: czy ktoś z Was zaczynał od e-p raczej niż analogowych papierosów? Ja osobiście nigdy nie paliłem tytoniu, po e-p sięgnąłem z ciekawości efektów nikotyny... Co wzbudziło spore zaskoczenie wśród znajomych Ostatnio edytowane przez judge ; 17-09-2009 o 09:08 Powód: poprawa tytułu tematu |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
E-papieros jest przeznaczony dla dorosłych osób PALĄCYCH, nie jest więc dla Ciebie. Jeżeli z jakiegoś powodu koniecznie chcesz przekonać się na własnej skórze jak działa nikotyna na Twój organizm, kup gumę Nicorette lub coś w tym rodzaju i najlepiej przeprowadź ten eksperyment pod kontrolą lekarza. Oczywiście wiesz o tym, że nikotyna jest substancją silnie uzależniającą?
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
A u mnie wzbudza to oburzenie. E-papieros jest dla tych co się chcą pozbyć nałogu, a nie dla tych co się chcą uczyć. Ostatnio edytowane przez tomba ; 17-09-2009 o 09:14 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
Nikt z nas nie zaczynał od e-p !!!, wszyscy paliliśmy kiedyś "analogi", jesteś pierwszą osobą na forum która jest niepaląca i chce sięgnąć po e-p z nikotyną, pozostaje mieć nadzieję że to spróbowanie e-p z nikotyną zupełnie Ci nie smakowało, lepiej nigdy nie zaczynać z nikotyną w żadnej postaci, nie jest istotne czy to będzie analogowy czy elektroniczny papieros lub guma do żucia z nikotyną.
__________________ Niebiański Czajniczek patron e palaczy, niech Jego Moc zawsze będzie z nami.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| kolego jak zapewne Wiesz ja nie chcę pozbyć się nałogu, po prostu palę E-P zamiast analogów, niemniej jednak nie popieram palenia w żadnej postaci, cóż nałóg to nałóg, aczkolwiek w odniesieniu do autora wątku jeżeli naprawdę chce zacząć palić nie wiedząc czemu to nie polecam, jeżeli i tak miał palić i wybrał e-p zamiast analogów to jest to zdecydowanie lepszy wybór
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
Oczywiście Szczuro masz rację, zapomniałem o Tobie Ostatnio edytowane przez tomba ; 17-09-2009 o 17:43 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
Tym bardziej, że panuje przyzwolenie społeczne na znacznie szkodliwsze używki (np. alkohol). O e-p (w nieco innej formie) czytałem po raz pierwszy ok. 10...15 lat temu, w `Wiedzy i Życiu'. Spokojnie odczekałem, aż pojawią się na rynku i wiadomości wskażą na niewielką szkodliwość. Zatem czemu oburzenie? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Widzisz, alkohol w zależności od dawki może nie być trucizną. Czasem jest nawet lekiem, często konserwantem czy nośnikiem jakiejś pożytecznej substancji. A nikotyna zawsze jest i będzie trucizną. Czasem pożyteczną, bo zabija mszyce, przędziorka i inne niepożądane żyjątka. Na człowieka zaś oddziaływać może tylko szkodliwie. Że sprawia przyjemność czasem, no cóż, taka nasza ludzka natura. Gdybym miał teraz ten wiek gdy zapaliłem pierwszego papierosa, i tę wiedzę którą posiadam, i tę kasę jaką wydałem na palenie, i to zdrowie które papierosy mi zabrały.... Nie wchodź do tej gry, skazany jesteś na przegraną, a emocje są wątpliwe. A odpowiadając na Twoje pierwsze pytanie... od analogów Ostatnio edytowane przez jestemhappy ; 17-09-2009 o 19:32 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
![]() Niemniej Daxen, jak chciałeś zasięgnąć opinii innych, to się teraz nie dziw, że niekoniecznie są one zgodne z Twoimi. Oczywiście wybór należy do Ciebie. Ostatnio edytowane przez tomba ; 20-09-2009 o 17:31 |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| e-papieros, elektroniczny, elektroniczny papieros, forum, gry, nicore, nikotyna, papieros, papierosy, pierwszy, wybór, zdrowie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |