| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Prawo i E-palenie elektroniczne papierosy w literze prawa |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Czy ktoś z Was spotkał się może z jakimś wstrętem ze strony tubylców w innych krajach?? Bo gdzieniegdzie e-palenie jest zabronione. Konkretnie chodzi mi akurat o Danię, bo się tam właśnie wybieram. Na wikipedii znalazłem taki wpis: "Dania - e-papierosy są legalne, jednak w związku z przeprowadzanymi aktualnie badaniami same wkłady nikotynowe są czasowo zakazane." Ale co to znaczy?? Czy jak mnie zobaczą z moją latareczką, to mnie zapudłują do czasu przebadania czy mój wkład zawiera nikotynę?? Pewnie, że zawiera bo lubię palić :P Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym względzie?? Ostatnio edytowane przez Kizer ; 28-06-2010 o 11:41 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ja byłem w Egipcie pod koniec maja i trochę dziwnie patrzyli i kelner pytał co to jest, ale jak wytłumaczyłem to nie było żadnych problemów. Z tą Danią to mnie zaciekawiłeś, ale wątpię żeby sprawdzali cokolwiek, po prostu pewnie mają zakazaną sprzedaż wkładów z nikotyną.
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
No właśnie, jeśli mają zakaz sprzedaży wkładów z nikotyną, to jeśli ja przywiozę swoje, to czy nie będzie to nielegalny przemyt??
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Wydaje się że zakaz sprzedaży powinien wykluczyć posiadanie.Lepiej jednak się upewnić,aby nie było niespodzianek.
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
W maju byłam w Minachium-we właskiej restauracji kelner grzecznie zapytał mnie czy mam stosowne zaświadczenie,że to nie szkodzi.Wyjaśniłm,że jestem z Polski a tam takiego nie potrzebuję i było okay.Syn wyjaśnił mi,że w Bawarii mogą mnie poprosić o taki papierek we wszystkich miejscach gdzie jest zakaz palenia ale nigdzie więcej mnie nie popraszono a chodzę z e-petkiem wszędzie-paliłam (44 lata ok. 2 paczek mocnych papierosów).
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
w Nowym Jorku - można inhalować się do woli - szok, że ludzie mnie zaczepiali pytali co to jest, gdzie to można kupić. Ogółem w większości, gdzie byłem robiłem furorę. Inhalowałem się już w 4 samolotach na trasach Polska - Niemcy - USA - Szwajcaria - Polska zero reakcji, ze strony personelu czy pasażerów jedynie zainteresowanie. Byłem tak szczęśliwy latając tyle godzin na tych trasach siedzę pije piwko inhaluje się do woli tyle kilometrów nad ziemią high life !
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
A więc czas na moje opinie: Dania - zero problemów. Choć sklepu z e-p nie znalazłem :| Niemcy - j.w. Francja - panowie policjanci próbowali się dopytać co to, ale niestety przeszkodą był ich angielski, jednak podeszli bardzo pozytywnie - "where buy it?" :P |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Mieszkam w danii już 25 lat i myślę, że jako analogowy palacz z 32 letnim doświadczeniem mogę coś ciekawego dorzucić. swoją przygodę z e-paleniem zacząłem 2 tyg temu. W danii e-palenie to też nowość. sprzedawane są epapierosy w sklepach typu elgiganten,Bilka,Føtex i paru innych. Rynek widać jest jeszcze w powijakach. Do handlu nie są jeszcze dopuszczone liquidy z nikotyną tyko 0-rówki. Na terenie danii można posiadać, można kupować przez internet ale nie można sprzedawać płynów do e-cigów z nikotyną. do urzędów, szkół lepiej nie wchodzić e-cigiem, bo ochrona może wyprosić. knajpy, to zależy od właściciela. Jadąc do danii lepiej się zaopatrzyć w liquidy, atomki i kartomki. Duny w tej chwili czekają na zielone światło z ministerstwa zdrowia i wzystko powinno ruszyć. Oni zawsze są ostrożni z nowościami. Generalnie dużo ludzi je pali, ale kupili je przez internet. i to by było na tyle Pozdrawiam |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Ostatni podróżowałam znanymi w Europie tanimi liniami lotniczymi na R i na E i byłam zaskoczona, że epapierosy są sprzedawane przez obsługę samolotów. W warszawie w Złotych takze było stoisko, więc chyba nie ma zakazu, ale pewna nie jestem.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| e-palenie, e-papierosy, papierosy, wkłady, zakaz, zakaz palenia, zakaz sprzedaży |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/prawo-i-e-palenie/1757-e-palenie-w-innych-krajach.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| e-ni.pl | This thread | Refback | 29-06-2010 18:51 | |