| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Prawo i E-palenie elektroniczne papierosy w literze prawa |
![]() |
| | LinkBack (21) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dzisiaj posłowie zajmą się ustawa antynikotynową. Prasówka: RynekZdrowia: Rynek Zdrowia - Czy e-palacze zapłacą więcej za palenie? Gazeta Prawna: Na e-papierosy można będzie nałożyć podatek - Podatki i rachunkowość - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Głosami 217 za, 165 przeciw i 48 wstrzymujących się sejm przyjął ustawę wprowadzającą zakaz palenia. Prasówka: ONET.PL: Sejm przyjął ustawę wprowadzającą zakaz palenia- Onet.pl - Wiadomości -04.03.2010 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dawno mnie nie było ale zapomniałem hasła. Collinss ma racje. Z racji tego że siedzimy w branży alkoholowej jesteśmy tego pewni że koncesje na płyn zawierający nikotynę będą. Nie będzie natomiast ograniczeń w sprzedaż samego e-papierosa i akcesorii na nie. Bo i po co. Kto kupi e-papierosa jak nie będzie płynu. Pozdrawiam. Irek. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
jak będą chcieli to wprowadzą zakaz,nałożą podatek,czy wymyślą inną formę wydojenia e-palaczy. Żadne petycje,niczego tu nie zmienią. Ilość ew,podpisów może jedynie pokazać przybliżoną statystyczną liczbę e-palaczy. Może to być pomocną wskazówką dla rządzących o jaki procent zmniejszają się wpływy do budżetu, i wyborze odpowiedniego czasu na wprowadzenie podatków.Niestety w tej materii mamy do powiedzenia mniej więcej tyle,co żyd w czasie okupacji.To kwestia czasu. Moim zdaniem nie zabronią e-papierosów,lecz nałożą odpowiednie opłaty. Nie rezygnują z okazji wyciśnięcia z podatników kolejnych pieniędzy...W Poznaniu wprowadzili podatek od deszczu( wody deszczowej). W tym kraju nic mnie już nie dziwi...podatek od od dostępu do świeżego powietrza,od jazdy rowerem,korzystania z chodnika...... Ja np płace podatek od posiadania nieruchomości ,której nie jestem właścicielem !!! Właścicielem jest miasto ,ja tylko wynajmuje.( płace czynsz,vaty, sraty,wywóz śmieci,wodę,prąd) Nawet klamka nie jest moja,nie mogę swobodnie dysponować lokalem,beż ich zgody itd. A mimo to muszę płacić podatek,jak gdybym był posiadaczem...Urzędasy tłumaczą ,że korzystam.,,Hmm z tramwaju też korzystam,kupuje bilet,czekam ,kiedy nałożą mi podatek od posiadania tramwaju.(sic!) I mogę sobie protestować,przeklinać,płakać,wq....ć się* ( odpowiednie wybrać*)
Ostatnio edytowane przez Lemur ; 07-03-2010 o 14:16 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Mam prośbę czy ktoś mógłby napisać na czym w końcu stanęło .Staram się zrozumieć to co piszą ,ale czym więcej czytam tym bardziej jestem zakręcony ,w tej chwili przynajmniej jak wek na zimę .
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
nie moga zakazać sprzedaży e-papierosów, bo same w sobie nikomu nie szkodzą, mozna przecież wode palić, co innego liquidy, ale wtedy by musieli wpisać na czarna liste wszystko co zawiera nikotyne
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
@Chrobry ustawa jest w Senacie, a 6 kwietnia weźmie ją pod obrady z Sejmowa Komisją Zdrowia odnośnie poprawek senatu najważniejsze dla e-palaczy jest fakt że Senat nadal nie ma nic przeciwko e-papierosom poczytaj tutaj o poprawkach Senatu na Gazeta.pl: Senat zaostrza ustawę antynikotynową. 'To kompromis' |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Prasówka: Money.pl: Powstaną restauracje bez dymka? i jeszcze raz wcześniejszy artykuł z Money.pl: Palenie tylko w domach i wyznaczonych strefach? Ostatnio edytowane przez judge ; 06-04-2010 o 14:30 |
![]() |
| Bookmarks |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |