| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Prawo i E-palenie elektroniczne papierosy w literze prawa |
![]() |
| | LinkBack (21) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Podobny trend widzę za granicą przeglądając wydania internetowe, pojawia się dużo artykułów uświadamiających czym jest e-palenie i e-papieros oraz promocji różnych marek e-papierosów przy okazji. (np artykuł podsumowujący wywiad dystrybutora amerykańskiego JOY z Kanadyjskim Profesorem Carlem Philipsem z TabaccoHarmReduction.org Instytut na Uniwersytecie Alberta artykul/wywiad) |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dzięki, że odgrzebujecie te wszystkie informacje - bardzo podoba mi się tekst: "The FDA study really didn't find any cancer risk. That study was basically pure propaganda." O FDA, to ja mam od czasów metforminy sprecyzowane zdanie, więc ta opinia co wyżej tylko podsyca mój płomień niechęci do agencji, która stroi się w szaty dziewicy orleańskiej, a manipuluje faktami do bólu. Szkoda, że u nas nie ma za dużo uczciwego dziennikarstwa
__________________ Marek Li http://forum.e-palarnia.pl/blogs/marek-li/ Używam tylko IntelliCIG EVOlution z ECOpurem i... ...i nie mam zamiaru tego zmieniać! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Tekst dziennikarza Gazety Wyborczej Łukasza Antkiewicza o ustawie antynikotynowej w internetowym wydaniu Gazety - Wkrótce w barze i dyskotece papieros będzie całkowicie zakazany (link) Co ciekawe autor podaje że e-papierosy jednak będą zakazane, a przynajmniej takie zmiany poczynili twórcy ustawy... |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
I dlatego sugeruję, aby pisać nasze maile do różnych mediów - może gdzieś się przebijemy...
__________________ blog Starego Chemika |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ponoc pomysłodawca zakazania równiez E palenia jest pOseł Cymanski Tadeusz. Jeden z tych, co to najchetniej zakazali by wszystkiego, co przyjemne.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dziś komisja zdrowia (tj. 7.01.2010) debatuje nad nowelizacją ustawy antynikotynowej... W internetowym wydaniu Dzienniku Polskim Natalia Adamska zadaje pytanie Koniec elektronicznych dymków? | Dziennik Polski (link). W tym artykule pojawiają się nowe wypowiedzi jak na przykład: WHO Polska, Katedry Toksykologii Akademii Medycznej w Lublinie, Instytutu Farmakologii PAN... Sam wydźwięk artykułu jest negatywny.... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dobrze napisane, oddaje to co powinno... Komentujmy !!! Zaczynam się denerwować. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Trwa audycja w Polskim Radiu Trójka w programie "Za, a nawet przeciw" Kuba Strzyczkowski rozmawia ze słuchaczami o e-papierosach Posłuchaj Online oraz posłanką PO vice przewodniczące komisji zdrowia Beata Małecka-Libera: - posłanka uważa że nie jest potrzebny zakaz sprzedaży jest za e-papierosem, - jest duża wola powrócić do pierwotnego zapisu i dopuścić do sprzedaży e-p!!!!! ------ dodane o 13:06 --- wcześniejszy post dodany o 12:34 ----- W tym miejscu (Polskie Radio | Trójka | Za, a nawet przeciw) pojawi się zarchiwizowana audycja. Ostatnio edytowane przez judge ; 07-01-2010 o 11:55 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
No, ta audycja spowodowała, że wraca mi optymizm!
__________________ blog Starego Chemika |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dalszy wysyp artykułów a'propos prac komisji i projektu ustawy. Na poczatek RMF.FM Nowela zdelegalizuje elektroniczne papierosy? :: Fakty z kraju :: RMF FM Portal RynekZdrowia.pl Rynek Zdrowia - Sprzedaż e-papierosów tak, ale pod kontrolą Gazeta.pl Restrykcyjny zakaz palenia w Polsce. 'Teraz jest moda na niepalenie' i podsumówujący prace komisji artykuł na łamach TVN24 Początek końca dymka w Polsce - Najnowsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 07.01.2010 Jednakże żadne źródło nie podaje infromacji czy pod głosowanie został poddany wniosek o usunięcie wpisu o e-papierosach. |
![]() |
| Bookmarks |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |