| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Prawo i E-palenie elektroniczne papierosy w literze prawa |
![]() |
| | LinkBack (21) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| judge napisał: "Jedynie poseł Biecha "żartobliwie" rzucił hasło Glikol Propylenu.... wzbudziło to rubaszny śmieszek, prowadzący nie poruszyli tego tematu". Myślę, że posłowi się wyrwało jak zrobili zadymę z GP w studio, wychwyciłem, że w tym zdaniu padło również słowo „na szczęście to tylko...” zaiskrzyła we mnie nutka optymizmu, że min. Biecha może skojarzyć, że nasze E-p mogą nie być szkodliwe |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Na łamach Gazety.pl pojawił się ciekawy artykuł Palenie, które nie zabija, to koszmar? Krzysztofa Pacewicza, w której autor próbuje rozgryźć skąd wzięła się "niechęć" do e-papierosów... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dobre dwa tygodnie temu w programie trzecim polskiego radia w audycji za a nawet przeciw był super program na temat e palenia. były wypowiedzi słuchaczy oraz posłów którzy maczali ręce w zakazie. jednym z pytań do posłanki było czy na spotkaniach podkomisji byli przedstawiciele koncernów tytoniowych. odpowiedź pewnie wszystkim jest znana. ale również i ta posłanka powiedziała że raczej ten zapis nie przejdzie. poza tym było dużo telefonów słuchaczy tego programu palących e papierosy. była to też moja pierwsza styczność z tym tematem czego efektem jest moja obecność wśród was. Tomba: przeniosłem post do tego tematu: Ostatnio edytowane przez tomba ; 18-01-2010 o 18:28 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
W poznańskim radiu Merkury odbyła się dziś audycja o e-papierosach i ustawie antynikotynowej gdzie między innymi wypowiada się nasz forumowicz StaryChemik. Można posłuchać tutaj Zakazać palenia? Tak, ale kto i gdzie? : Aktualności : Radio Merkury Poznań :: 2009 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Jeśli możcie to skomentujcie Elektroniczny papieros ma być nielegalny - Wideo - Wiadomości - WP.PL |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Nic nowego co już zostało powiedziane przewodniczący komisji zdrowia Bolesław Piecha nie powiedział. I chyba coś się kopnęło (1:42 wywiadu) przewodniczącemu w E-P nie ma Glikol etylenowy (EG), jest Glikol propylenowy (PG), Glikol polietylenowy-400 (PEG-400), Glikol dipropylenowy (DPG). Ciut więcej informacji o glikolach: Glikole i glicerna - rzecz o bazach e-liquidów (blog StaregoChemika) ------ dodane o 16:19 --- wcześniejszy post dodany o 16:02 ----- Komentarz Gazeta.pl: Platforma walczy o liberalizację zakazu palenia w miejscach publicznych Komentarz Dziennik.pl: Na uczelniach będą mogły powstać palarnie Komentarz Bankier.pl: Wszystkie restauracje bez papierosa? Dopiero po 16 godzinie komisja będzie kontynuować obrady wtedy nakreślą się dalsze losy e-papierosów w Polsce. Ostatnio edytowane przez judge ; 21-01-2010 o 17:51 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Z wiarygodnego źródła do sejmu przeszedł projekt ustawy z WYKREŚLONYM WPISEM O ELEKTRONICZNYCH PAPIEROSACH, reszta wpisów pozostała bez zmian. ------ dodane o 20:07 --- wcześniejszy post dodany o 19:55 ----- Potwierdzenie na stronie Gazety.pl: Nawet 500 zł za złamanie zakazu palenia. Większe kary dla palaczy i na Onet.pl: 500 zł kary za palenie papierosa? To możliwe- Onet.pl - Wiadomości -21.01.2010 Został zgłoszony projekt mniejszości o podtrzymaniu zakazu odnośnie e-papierosów, jak donosi Gazeta.pl, i losami e-papierosa ma zostać poddany pod głosowanie przez sejm. Ostatnio edytowane przez judge ; 21-01-2010 o 20:05 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Yes yes yes!!!!!! To naprawdę dobry dzień!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________ blog Starego Chemika |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy tak dobry to jeszcze nie do końca powiedziane. "...A to oznacza, że losy elektronicznego papierosa będą rozstrzygać się podczas głosowania całego Sejmu."
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Zawsze się rozstrzygają.. potem w senacie.. u prezydenta... itd... WYGRALISMY!!!!!
__________________ blog Starego Chemika |
![]() |
| Bookmarks |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |