| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Prawo i E-palenie elektroniczne papierosy w literze prawa |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
A może ktoś opracuje tekst o nie obowiązującym e-papieros zakazie. Tekst na wizytówkę. Chętnie bym sobie wydrukował i w sytuacjach z powyższego tematu taka wizytówkę wręczał ;-) //Quasimodo: wydzieliłem z: A co kiedy właściciel ładnie poprosi? (A co kiedy właściciel lokalu ładnie poprosi?) Ostatnio edytowane przez Quasimodo ; 23-01-2011 o 14:42 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
jaceka, wystarczy wydrukować treść ustawy Ale czy o to chodzi? Moim zdaniem nie. Im więcej powoływania się na paragrafy, mówienia o SWOICH prawach, tym szybciej ustawa może się zmienić - na niekorzyść e-palaczy |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| jakiego omijania?jakaś zwięzła Informacja że e-papieros nie obowiązuje zakaz palenia to jest omijanie zakazów?
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Nic nie rozumiesz... właśnie w ten sposób powodujesz niechęć, a tego właśnie chcemy uniknąć, nieprawdaż?
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
Nie będę tolerował -dlaczego nie mogę e-palić? bo tak! Tak na marginesie to miałem swój malutki wkład w informowaniu np. posłów o e-paleniu przed uchwaleniem ustawy. To proszę nie wyjeżdżaj mi z 'nieprawdaż" |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Jaceka, tu chyba nie chodzi o licytację kto co zrobił i ile. My też zrobiliśmy... w pewnym stopniu nawet to, o czym w tej chwili piszesz. Ale nie o to tutaj chodzi. Chodzi o to, że wychodzenie z wysokiej pozycji może przynieść więcej szkód niż pożytku. Dlaczego nie mogę e-palić w teatrze, operze? -bo nie. To jest odpowiedź, ale z jakiś względów ją szanuję, chociaż nie ma na nią konkretnego paragrafu. Na wiele rzeczy paragrafu nie ma, a z jakiś względów ich nie praktykujemy. Jeżeli w lokalu ktoś "wychodzi na mnie z gębą" to zwykle to ignoruję. Ale zdarzają się też racjonalne argumenty, które mnie przekonują: -Dlaczego nie mogę e-palić w tym lokalu? -Ponieważ dla innych gości wygląda to tak, jakby Paliła Pani papierosy. Niektórzy mogą pomyśleć, że tutaj można palić i wyciągną papierosy. I tyle. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Zakazu puszczania wiatrów w teatrze również nie ma, tyle powiem. Jaceka, sorry, ale nie licytuj się, bo nie o to tu chodzi - a wydaje mi się, że jesteśmy chyba po tej samej stronie? Oczywiście, każdy będzie robił, jak uważa. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
![]() |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| dyskusja, dyskusje, e-palenie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |