|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witaj Dokręć cover do baterii i kiwając na boki, powinna głowica wyjść bez problemu |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Drugi dzień się tak męczę i nic, oglądałem już poradniki na YT i nic, jakiś pancerny model mam :|
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
Możesz zatem spróbować wkręcić kartomizer do baterii i tym samym sposobem spróbować, powinno być lżej, bo będziesz miał dłuższy wysięg ![]() ewentualnie zrobić tak jak tu ![]() |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Oglądałem już ten film ale chciałem, żeby obeszło się bez tak ciężkiego sprzętu. Dobra, lece na warsztat coś wymodzić.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Znakiem tego, że ja miałem chyba pecha, bo zawsze ładnie wszystko się rozbierało ale jak widać bateria, baterii nie równa. Daj znać jak Ci poszło ![]() pozdrawiam |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Bateria rozebrana, faktycznie głowica na wcisk, ale nawet tymi szczypami musiałem się pomęczyć :| ale uległo. Więc bateria przyklejona kawałkiem taśmy dwustronnej do obudowy od środka, taśma puściła, przy okazji urywając kabel + od diody. Co ciekawe masa przechodzi najpierw przez diodę, dopiero do głowicy. Dioda przyklejona także dwustronną taśmą do samej baterii czyli wniosek taki, że nie ma sensu zdejmować dekielka diody bo na nic się to nie zda. Oczywiście przy demontażu nie obeszło się bez kolejnej szkody, aczkolwiek odpadł kabel masowy od diody na dziś koniec e-palenia ponieważ nie mam punktowej lutownicy. Jutro cyknę fotki i wstawię jak to wszystko od środka wygląda, może komuś się na przyszłość przyda.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Thaniellu, odnośnie Twojego wywodu o formowaniu baterii. W instrukcji jest napisane, że należy 3 razy rozladowac na full a potem trzymac przez 8h w kontakcie w celu formowania baterii. To jak to w końcu ? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Tak to jest w końcu że sprzedawcy e-papierosów (w większości) używają jeszcze ksero instrukcji sprzed wielu lat kiedy były jeszcze w użyciu baterie typu Niklowo -kadmowe i podobne. Naszych baterii się już nie formuje. Mogą być używane/doładowywane w każdej chwili i nie posiadają tzw. efektu pamięci. Było już o tym ..
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Przegladajac oferty innych baterii trafilem na informacje ze w Monacco GT VIP podaja żywotność baterii czyli to ile razy mozna ja ladowac, we wszytkich batkach jest tak samo. Ja wiem ze ep to sprzet czestego uzytku i przechodzi przez rozne warunki i w ogole ep to taki Bear Grylls inhalatorów, ale nawet przy delikatnym traktowaniu batka ma wyrok smierci po ilus (wiadomo ze przyblizonych) ladowaniach ?
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| bateria, mildx6 |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/problemy/3181-bateria-mild-x6.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| bateria do mild x6 - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 25-04-2012 14:28 | |
| mild x6 pierwsze ładowanie - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 21-03-2012 00:19 | |
| mild x6 - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 05-03-2012 21:37 | |
| baterie do e- papieros mild - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 03-03-2012 20:46 | |
| papieros elektroniczny mild x 6 - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 20-02-2012 12:17 | |
| mild opinie - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 15-02-2012 15:20 | |
| instrukcja obsługi papierosa mild x6 - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 08-02-2012 17:21 | |
| recenzje e papierosa mild x6 - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 16-01-2012 18:41 | |