| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 | |||||||||||
| ||||||||||||
| Odwiedzin: 4660 | ||||||||||||
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
tymi 3 - 4 kroplami zakraplasz atomizer czy kartridż? Jeżeli atomizer, to gdy za często to robisz zalejesz go i też wtedy dobrze nie dymi. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Myślę, że najistotniejszym elementem dla uzyskania dużego dymu jest sam wkład i jego optymalne zakropienie a nie zalewanie atomiera. Możliwe, że masz kiepską watkę we wkładzie, może jest zbyt głęboko wciśnięta lub za szybko palisz. Przyjżyj się, jak to wyglada. U mnie też oryginalne wkłady szybko wysychały od strony stykania się z grzałką a w głębi były całkiem wilgotne. Osobiście czytając inne fora zrobiłem sobie wkłady do nasączania z flizeliny i oba posiadane przeze mnie atomizery buchają, jak nigdy dotąd.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
To jeszcze warto odchudzić watkę, wtedy będzie mozliwość wypalenia całej zawartości liquidu z watki bez tak częstego dolewania. Watkę najlepiej wymieniać co 2-5 dni na nową. Zajrzyj tutaj - co prawda dotyczy to innego modelu e-p, ale praktycznie ma zastosowanie do większości modeli: http://forum.e-palarnia.pl/wk-ady/35...ye510-itd.html |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Odchudzanie watki ma jednak jedną wadę, czyli skłonność do wysuwania się z wkładu i przyklejania do grzałki atomizera-nie można zbytnio przesadzić z odchudzeniem.
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
dzięki za podpowiedzi spróbuję zmniejszyć watkę i napiszę czy pomogło co do waszych wątpliwości to oczywiście zakraplam kartridge a nie atomizer |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
To jeszcze zwróć uwagę na jedno. Często, podczas palenia robi się w kartridżu tzw. "czapa" - zwłaszcza jak się długo pali i przeciągnie e-p. Wtedy, ani nie wsiąka dobrze liquid podczas zakraplania, ani nie jest dobrze oddawany. Systematycznie układam watkę przy pomocy wykałaczki (inni przy pomocy spinacza). Robię, to przed jej zakropleniem i w momencie, jak zaczyna słabiej dymić. Wystarczy czasami "pogmerać" i ją dobrze wyprostować i zaczyna wszystko poprawnie funkcjonować. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
wypróbowałem wszystkiego przycinanie gąbki nie za bardzo po dużym zakropieniu prawie piłem liquid natomiast pomysł tomby okazał się skuteczny teraz przy każdym zakrapianiu wkładam w gąbkę wykałaczkę i pozwalam dalej spłynąć liquidowi tym samym zakraplam nie 2-3 krople ale 8-10 i pozwala mi to rzadziej zakraplać i mieć większy dym dzięki za pomoc |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
widocznie za duzo przyciales tej watki zwroc uwage rowniez na to, ze watke przycieta nalezy czesciej wymieniac - wszystko opisalem w podanym wczesniej linku druga uwaga do poprzednika: watka wypada, jak jest za duzo przycieta lub zuzyta |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
przyciąłem 1/3 na długości i 1/3 na szerokości a jak sprawuje się wata perlonowa zamiast gąbki? stosuje ktoś i może coś napisać? |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| dse 901, dse-901, dse901 |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/problemy/366-dse-901-czeste-zakrapianie.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: DSE e- papieros | This thread | Refback | 28-06-2010 19:05 | |