| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Recenzje zbiorowe czyli który e-papieros jest lepszy |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Pozwoliłem sobie nagrać dwie części filmiku aby podzielić się moimi spostrzeżeniami na temat dwu nowych atomizerów "low cost" lub "TWA" do serii 510 i do Penów. Test ten powstał na bazie poszukiwań taniej alternatywy dla fabrycznych atomizerów Janty w obu manualnych modelach - Stick i eGo. Powodem nagrania jest r ównież fakt ,że wreszcie odnalazłem smak "dymku" w manualnych e-p , do których dotychczas moje przekonanie było takie , że o ile nie ma wersji automatycznej - to trudno... Podobno jednak tylko krowa nie zmienia przekonań- zawsze smakuje jej najbardziej trawa z łąki sąsiada... Część pierwsza: Część druga: Ostatnio edytowane przez judge ; 14-06-2010 o 08:35 Powód: Filmik gdzieś uciekł ;) |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Modele w Przewodniku: http://forum.e-palarnia.pl/modele/12-janty-stick.html, http://forum.e-palarnia.pl/modele/720-janty-ego.html Jaka jest kompatybilność tych atomizerów z innymi ep? |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
MPTECH 510 - kompatybilny z Janty Dura , eGo, Fogger oraz wszystkimi ( mam nadzieję ) Joy 510 , Titan 510. MPTech Pen - Janty Kissbox, Stick, Pen Trendy ... Co do baterii Colinssa Pen nie próbowałem , wydaje sie,że z I i II gen nie powinno byc problemu , ale wszystkie przypadki Penów trzeba sprawdzać indywidualnie. Z tego względu ,że wymaga on "mokrego" palenia , wybierałbym raczej te baterie , co do których jestem pewien ,że są lepiej zabezpieczone przed wpływaniem liquidu... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dojechały do mnie atomizery (PEN), dymią pięknie na Colinsowych 1 i 2 generacji oraz kablu Trendy USB. Atomizery MPTECH są dłuższe około 1,5mm, ale szpiczasta plecionka jest niżej niż w Colinsowych/Trendy, przez co watka we wkładzie schodzi niżej. od lewej: trendy, colinss 1 gen, mptech. nagrałem szybki filmik jak dymi atomizer MPTech z bateriami: - Trendy USB, - ColinsS Pen 1 generacaja (wiśnia), - ColinsS Pen 2 generacja (biały). Na końcu filmiku widać wkład od ColinsSa i jak głęboko przez plecionke zostaje wepchnięta watka. Ostatnio edytowane przez judge ; 15-01-2010 o 19:19 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Stałem się posiadaczem atomków Penowych Mptechu i przyznam szczerze,że jestem zaskoczony trwałością oraz jakością palenia. Używam jak na razie jednego atomizera na przemian z Janty classic. Po miesiącu używania i dwóch kapielach z płynem,znacznie osłabł i na sticku słabiutko dymi. Z racji,że tak długi czas pracy wysłużył,przepiąłem go bez strachu na 5volt przez passthrough.Używam go w tej chwili już trzeci dzień na tym napięciu i dymi nadal całkiem przyzwoicie,chociaż to już chyba jego ostatnie tchnienia. Bardzo dobrze jak dla mnie pali mi się na nim bez wkładu,czyli na dripinngu.Sprawdza się tak rewelacyjnie,że naprawdę trudno się oderwać. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witam mała dygresja apropos atomizera penowego przedstawionego przez Telesfora w sprzęcie pt. joye stick v3 bez gwozdzia nie nada wina gwintu.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
W sticku v3 od Janty działa bez żadnych modów. Natomiast jest trochę za duży przepływ powietrza i trzeba go palić trochę inaczej niż na zwykłej baterii Penowej. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
No zgadzam ale ja piszę o sticku od joye'a |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ostatnio edytowane przez juzistnieje ; 27-04-2010 o 18:30 |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |