| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Rzucanie dyskusje na temat rzucania palenia palenia |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Mi pozostaje podpisanie sie obiema ręcami pod postem Reed'a (mam takie same odczucia) "Właśnie, e-p umożliwia częstsze przerwy w dymaniu i to bez skutków ubocznych. Dawniej pamiętam jak podczas pracy nie mogłem zapalić analoga. Ciągle o tym myślałem i czekałem na chwilę kiedy wreszcie będę mógł "zajarać" Teraz z e-p nie ma takiego problemu", nic dodać nic ująć. Spokojnie idę gdzieś na miasto(bez niczego !), godzina , dwie ,4 i zero bólu. Jest bardzo dobrze.
__________________ Ostatnio edytowane przez bogdanor ; 12-12-2011 o 14:29 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
niestety tu się z Wami nie zgodzę. dzięki temu że e-p można używać praktycznie wszędzie nie tylko nie ogranicza to ,,dymania'' ale jeszcze go potęguje. wiedząc że w każdej chwili mogę ściągnąć chmurę czuję się spokojna (i tu się podpisuję pod wypowiedziami bogdanora i reeda) lecz nie ograniczam się tylko odpalam mojego e-p i wapuję. fakt ściągam 2-3 maszki i przerwa ale zwiększam częstotliwość w stosunku do analogów. suma sumarum chyba jednak przyjmuję mniej nikotyny (no i oczywiście bez całego tego syfu) ale w mniejszych odstępach czasu. reasumując nie denerwuję się w oczekiwaniu na możliwość zachmurzenia ale robię to częściej niż tradycjonaliści i dobrze mi z tym
__________________ |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
A ja rzucam co sobotę i co sobotę mi się udaje, a poważnie to tak jak reed i bogdanor ,w robocie potrafię kilka godzin bez dymienia (wyjątkiem są korki na drodze), za to wieczorek przy kompie... ho ho
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
zaraz ustalmy pojęcia chodzi o zapomnienie o e-p bo jest dużo roboty czy o siedzenie i nie dymanie pomimo że mamy czas? bo to dwie różne sytuacje
__________________ |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Jest czas - trasa, nie ma roboty - trasa, jest nuda - trasa. Reasumując, gdyby nie korki na drogach (totalny brak zajęcia) to bym wapował tyko na postojach, czyli mniej więcej co 3-4 godziny. W biurze rzadko, trochu więcej roboty, ale jakoś nie ciągnie, wyjątek poranna biurowa kawa, przy końcu kubka ćmię jak lokomotywa. Wieczorem gorzej, teraz mniej kurzę, bo batka się zmieniła na manual i trza łapki od klawiatury odrywać, no chyba, że gram, to więcej idzie. Ogólnie po zmianie na egona nie podkurzam analogów w robocie (a się zdarzało, zwłaszcza na budowach) bo i batka konkret, i zalewać nie trzeba więc mniej zachodu. Inny bardzo "poważny" powód, nie chce mie sie tłumaczyć każdemu nowemu co robię i co to ten e papieros jest
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
to tak jak ja jak mam co robić zapominam o wapowaniu (przy analogach było podobnie) nawet na kilka godzin, nuda lub doborowe towarzystwo i dobra zabawa nadganiam
__________________ |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| cały, ego, fajki, forum, pierwszy, płyn |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |