| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Rzucanie dyskusje na temat rzucania palenia palenia |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Zakładam ten temat gdyż podobny "Pomóżcie zerwać z analogiem" jest zamknięty Mianowicie jestem raczkującym e palaczem wykorzystujący prosty zestaw mild 401 oraz Liquid Marlboro SŁABY - MILD 20ml . Problem mój jest taki że nie mogę pozbyć się całkowicie analoga w ciągu dnia wypalam ich z 5 to i tak sukces bo wypalałem 35-40 myślę że to wina liquidu może zasłabły? Zamówiłem sobie teraz taki Mam nadzieję że to tylko takowa przyczyna. Jakie są wasze przemyślenia i rady - dodam jeszcze że te 5 analogów zaczęło mi śmierdzieć a to już chyba dobry objaw. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Przy takiej ilości wypalanych analogów to na początek rzeczywiście wskazany byłby mocniejszy liquid, 18 albo i trochę więcej. Mi przy ok 30 wypalanych analogach dziennie 18 wystarczyła przy penie. To pozwoliło na zupełne zerwanie z analogami do zera.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
moje rady to takie - kup sobie jakis konkretny model e-papierosa, m401 to papieros raczej dla osob/aczkolwiek dobrze oddaj smak liquidu/, ktore malo pala i nawet jak uzyjesz mocniejszego liquidu to niewiele prawdopodobnie to pomoze, a patrzac na to ile wypalales analogow to tylko sie potwierdza, ze byles prawdziwym palaczem i potrzebujesz konkretnego modelu, a nie zabawki. poaptrz wybor jest ogromny ja zawsze polecam cos z serii 510 /opcji jest duzo/ inni poleca jakiegos PENa jeszcze inni jakis zestaw na kartomizery np BFREE/AGE/ powodzenia |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Sadze (i tak planuje wystartowac, gdy bede mial juz kompletny zestaw, z normalnymi bateriami), ze nalezy korzystac z roznych mocy liquidu. mam obecnie od 0mg do 18mg i ciamkam zamiennie, ten mocniejszy traktujac jako odpowiednik zapalenia analoga. Od piatku popoludnia nie wypalilem w domu ani jednego analoga, ale pojedyncze pale na wyjsciach z psem i na zakupy - wczoraj 4 szt, Planuje zakupiec jeden z najmocznieszych - 24 czy nawet wiecej (ten wiekszy to do mieszania raczej) liquidow wlasnie do przygotowania takich kartomizerow na "a teraz sobie zapale" gdy bedzie tylek sciskalo za mocnym sztachnieciem. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
W całkowitym rzuceniu analogów pomogło mi: e-p typu pen, liquid 18 mg, zapas akcesoriów (np. atomizerów), bardzo pozytywne nastawienie na e-p, nie zniechęcanie się przy pierwszych nieudanych próbach oraz "zero" analogów od pierwszego dnia.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
I pewnie jest tak jak radzi Tomba. Najważniejsze jest nastawienie i konkretne postanowienie zero analogów. Oczywiście na początku mocny liquid. Ja przez kilka pierwszych miechów paliłem hybrydowo momo, że sprzęt miałem dobry - pen. Bo to wieczorem, bo to rano itd. - to jest zgubne. Mocne postanowienie, mocny liquid, dobry sprzęt i będzie ok
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dziękuje za wszechstronne rady postaram się je wdrożyć w życie w razie komplikacji znowu sie odezwę P.S proszę o nie zamykanie tematu może si e przydać innym zagubionym e-palaczom |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
ja nie mialem wiekszego problemu. e-papieros przyszedł zaraz przed sylwestrem, na nim też ostatni raz paliłem normalnie analogi. Pozniej jak chciało mi sie analoga, to paliłem, nigdy nie udało mi sie wiecej jak 3 machy. Teraz jak mam ochote na analoga, przypominam sobie te 3 machy, tez smrud i smak i od razu mi sie odechciewa |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ja paliłem minimum 40 analogów dziennie. Na start kupiłem M401 - zły wybór ale silna wola pozwoliła odstawić analogi po kilku dniach. Teraz mam TR 108 i wiem co to e-palenie. Liquid Trendy Tobacco 11mg czasami 6mg
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| 401, 510, age, analogowe, bfree, brzydki zapach, e-palarnia, e-papieros, ego, fajki, forum, glikol, kartomizery, liquid, liquidu, liquidy, m401, marlboro, mild, moce, mocny, model, papieros, pen, sklep, smak, tytoniowy, zdrowie, zestaw |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |