| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Tricki czyli wszystko o sposobach na łatwiejsze e-palenie |
![]() |
| | LinkBack (2) | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 | |||||||||||
| ||||||||||||
| Odwiedzin: 7218 | ||||||||||||
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
Metoda wspaniała, napełniam tak wszystkie kartomizery. Napełniam zawsze od strony gwintu, pamiętajcie aby po napełnieniu wydmuchać zbędny liquid. Wystarczy dmuchnąć od strony ustnika kilka razy aby wyciekł nadmiar liquidu.
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel Ostatnio edytowane przez poli123 ; 16-06-2010 o 12:33 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dziękuję za pomoc ![]() ale tu jest fajnie |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
oni podają od strony którą sie ciągnie, ale lepiej od strony bateri wkładać kartomizer głównie dlatego że po drugiej stronie mamy uszczelke a nie od razu watke uszczelka stawia opór a wpychany liquid w dużej ilości osadza sie na niej i pewne jest że dostaniemy dawke liquidu do ust przy pierwszych paleniach |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Przy pure niestety ale nabijam od strony ustnika. Po pierwszym napełnieniu odstawiam na chwilę na bok gwintem do góry i uzupełniam drugim kapturkiem. Wtedy mam pewność że kartek jest full. Oczywiście dmuchanie i wycieranie na koniec.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dlaczego piszesz - "niestety ale od strony ustnika". Podejście tutaj może być bardzo indywidualne. To przecież nic złego. Tak naprawdę do napełniania od strony gwintu idealnie nadają się kartomizery z gwintem wewnętrznym (kr 808d-1, colinss age). Kartomizery z gwintem zewnętrznym jak trendy 208, 808 czy także pure da się napełnić od strony gwintu ale jest to nieco trudniejsze z uwagi na pozostąjący liquid. Mild pure nie posiada sylikonowego pierścienia wewnętrznego więc napełnianie metoda od ustnika też jest ok, choć w tym modelu nie wiedzieć czemu, mi osobiście sprawdza się zakraplanie.
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
A ile kropli dajecie do jednego kartomizera ?
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wlewam w ten kapturek do 3/4, jak zostaje to przelewam do butelki.
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ja słyszalem ze wkrapla sie ok 20 kropli ale nie wiem na 100% wiec sie pytam |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Nadmiar liquidu będzie wypływał od strony baterii, lub gdy będzie założona gumowa zatyczka (bolec) przestanie być wchłanainy przez watkę. To oznacza stop. Raz 10 raz 20 kropli. Swoją drogą "moje" 20 kropli to 3/4 kapturka.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| kartomizer, napełnianie, video |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/tricki/1270-nape-nianie-kartomizerow-metod-kapturkow.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| MMORPG.pl :: Temat - e-papieros | This thread | Refback | 16-06-2010 22:30 | |
| MMORPG.pl :: View topic - e-papieros | This thread | Refback | 15-05-2010 20:52 | |