| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack (2) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Paliłem od 13 do 20 LM lightów dziennie. Obawiając się, że może mnie kusić zapalić analoga kupiłem wkłady Milda high i liquid casablanki vhigh(36mg/ml). Obecnie zszedłem na med(11mg/ml) i nie czuję żadnego niedosytu. Aczkolwiek nie wiem czy mam zamiar schodzić niżej |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
witam wszystkich jestem nowym e-palaczem i chciałam sie dowiedziec co do mocy wkładów i liquidów ? pale analogowe Viceroye mentolowe i mają napisane na paczce, że mają nikotyny 0,7mg/papieros. kupiłam zestaw z wkładami i olejkiem 11 ale jak go palę to nic nie czuje. ![]() Czy powinnam wybrać większą moc nikotyny czy jak ? w metolach dostępna jest 16 i 24. tak więc nie wiem jak to sobie przeliczyć abym mogła z radościa palić sobie e-papierosa. Ostatnio edytowane przez anulka78 ; 02-11-2011 o 12:20 Powód: literówka |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| http://forum.e-palarnia.com/zdrowie-...z-jeszcze.html (O nikotynie raz jeszcze) http://forum.e-palarnia.com/zdrowie-...opoczucie.html (Wpływ e-papierosów na samopoczucie) http://forum.e-palarnia.com/atelier-...u-aromatu.html (moc liquidu a poziom smaku aromatu) proponuję na początek poszperać po forum. wszystko jest opisane. jeżeli 11mg jest za słabe to spróbuj o jeden stopień mocy wyżej, niestety sama musisz dobrać satysfakcjonujące Cię moc i smak liquidu. jedno jest pewne przy 16mg ciężko będzie Ci przedawkować nikotynę gdzie górna granica wynosi 60mg dziennie. przelicznik w pierwszym linku PS sądząc po nicku witam imienniczkę
__________________ Ostatnio edytowane przez velniukas ; 02-11-2011 o 12:30 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witaj najpierw trzeba ustalić fakty, a przedstawiają się tak, że liquid nie jest odzwierciedleniem analoga. Paląc papierosy jesteś nasycona przez inne czynniki, uboczne. Tablica Mendelejewa i smoła robią swoje.Takie porównywanie cyferek z paczki na cyferki na etykiecie liquidu nic nam nie daje spróbuj kupić liquid z większą zawartością nikotyny tj. 16-18mg zobaczysz różnicę. Na początku tak jest, że organizm domaga się większej dawki, a z czasem będziesz schodzić z mocy i 11mg może okazać się za mocne |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
To ja jeszcze dodam, że technika "palenia" e-papieroska jest trochę inna. W analogu szybkie, energiczne zaciągnięcie dostarczało kopa. Tu efekt będzie taki, że napijemy się liquidu. E-papierosa ciągniemy stanowczo ale powoli - wtedy "jest moc". PS: anulka78 - po nicku sądząc - witam rówieśniczkę Ostatnio edytowane przez tstr ; 22-02-2012 o 21:03 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
tstr to czy się napijemy to zalezy od akcesorium ![]() atomki na dripie czy katromizery watkowe można ciągnąć mocniej choć takiej potrzeby nie ma |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Masz rację. Chodziło mi o to, że ogólnie jest takie zagrożenie (jest to w sumie raczej nieprzyjemne niż niebezpieczne). Natomiast najważniejszy aspekt moich wypocin w kontekście tematu: Przy złej technice palenia (zaciągania) można jakby niepotrzebnie używać silniejszych liquidów. Mówię to na własnym przykładzie. Jako stary analogowy palacz pierwsze pociągnięcia e-fai uznałem za zupełnie niewystarczające a zalane były mocnymi miksturami. Dopiero przestawienie "ciągnięcia" z analogów na e-p dało oczekiwane efekty. Niby podstawowa wiedza a początkującemu łatwo ten szczegół pominąć. PS: Jest też taka różnica, że analog bardziej kopie na wdechu a mniej na wydechu. Przy e-p jest dokładnie odwrotnie. Przynajmniej ja mam takie odczucia. Ostatnio edytowane przez tstr ; 23-02-2012 o 06:53 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
PS może jeszcze wystąpić uczucie drapania w gardle. jest to normalny objaw i aby pozbyć się tego uczucia należy pić dużo zimnej zielonej herbaty, soków bądź niegazowanej wody mineralnej
__________________ |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Kurde czytam te wasze wypociny i tak się zastanawiam. Pale max i kartridż ego 3 tank czyli 1ml moc 12mg Powiedzcie mi czy to dużo?? Ciągnę prawie cały czas ale tej ilości na dobę nie przekraczam. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Sam sobie odpowiedz na to pytanie Ogólnie rzecz biorąc, to jesteś poniżej średniej krajowej |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| 510, baza, cały, colinss, dla początkujących, dura, e-fajka, e-fajki, e-liquid, e-palarnia, e-papierosy, ecopure, ego, fajka, fajki, joye, joye 510, kartridż, kop, liquid, liquidu, liquidy, m401, mięta, mocny, nikotyna, papierosy, quot, słaby, tytoniowy, wybór, zdrowie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/zdrowie-bezpieczenstwo-i-e-palenie/117-jakiej-mocy-kupiae-e-liquid-eby-nie-przedawkowaae-nikotyny.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| moc e-papierosa hgh - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 14-03-2012 05:44 | |
| E-liguid - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 26-10-2011 18:23 | |